Welke fotoreis past bij mij?

Onze fotografiereizen zijn er voor iedereen die plezier in fotografie wil krijgen, houden of terugkrijgen. Of je net begint met fotograferen, een ervaren amateurfotograaf bent of je je brood ermee verdient. En ongeacht welke camera je hebt. Ook analoge camera’s en smartphones zijn welkom.

Natuurlijk zijn er niveauverschillen per reis. Je kunt op basis van onderstaande indeling kijken of een reis bij jou past. We vragen voorafgaand aan een reis ook naar je ervaring, camera en je verwachtingen van een reis. Met bijna altijd twee begeleidende fotografen per reis en deze input zorgen we dat iedere deelnemer alles uit een reis haalt.

Fotoreizen voor alle niveaus

Fotografiereis geschikt voor iedereen die graag fotografeert, van echte beginners tot ervaren fotografen. We helpen beginnende fotografen met de instellingen van hun camera en het maken van goede composities. Heb je dat al lang en breed onder de knie, dan dagen we je uit om uit je comfortzone te komen en geven je uitdagende opdrachten. Of we laten je lekker je eigen gang gaan als daar je voorkeur naar uitgaat.

Fotografiereizen met de volgende bestemmingen en/of thema’s zijn geschikt voor alle niveaus:

1 camera – Fotoreizen voor beginners

Als beginner ben je natuurlijk altijd welkom op een van de reizen voor alle niveaus. Je kunt ook kiezen voor een workshop waar iedereen nog loopt te stoeien met het instellen van zijn of haar camera.

Geen reizen of workshops gevonden

2 camera’s – Geen beginner meer, maar ook nog niet erg ervaren

Je hebt geleerd hoe je camera moet instellen (diafragma, sluitertijd, iso, belichting en witbalans), maar het ontbreekt je nog aan voldoende ervaring. Het gebeurt je nog te vaak dat de foto net niet is wat jij ervan verwachtte.

Als deze omschrijving bij past, kijk dan naar een van de volgende reizen. En vergeet ook de reizen voor alle niveaus niet!

 

Geen reizen of workshops gevonden

3 camera’s – Fotografiereizen voor fotografen die hun camera in de vingers hebben

We gaan ervan uit dat je zelfstandig de belangrijkste instellingen van je camera beheerst: diafragma, sluitertijd, iso, belichting en witbalans. Je fotografeert op halfautomaat (diafragmavoorkeur) en/of handmatig. Hierdoor heb je tijdens de reis vooral de tijd om met compositie en inhoud bezig te zijn. De twee fotografen/reisbegeleiders assisteren je waar gewenst met je instellingen en compositie.

Als je je camera in je vingers hebt zien we je graag op onze fotografiereizen voor alle niveaus of met de volgende bestemmingen en/of thema’s :

Geen reizen of workshops gevonden

Fotobesprekingen tijdens een fotoreis

Het bespreken van de foto’s is voor ons een essentieel onderdeel van al onze fotoreizen. Door het dagelijks uitwisselen van beelden, zie je hoe andere fotografen kijken. Het blijft altijd verrassend dat 6 of 7 fotografen op eenzelfde plek hele andere dingen zien of ze heel anders laten zien!

De fotobesprekingen worden gebruikt om inzicht te geven in techniek, compositie, effecten van bewerking. Hoe anderen jouw foto zien – komt dit overeen met jij wilt laten zien? – is een terugkerend onderwerp. Er is geen goed of fout. Een foto kan natuurlijk wel mislukt zijn, omdat deze niet overbrengt wat jij had willen laten zien. Discussie hierover levert ideeën hoe je eenzelfde setting een volgende keer anders kunt fotograferen.

Fotobesprekingen duren maximaal 2 uur en worden bij voorkeur ingepland op tijden van de dag dat het licht minder mooi is. Op lange dagen of plekken zonder voorzieningen skippen we de gezamenlijke fotobespreking. Er is echter altijd ruimte voor individuele vragen.

Welke fotoreis past bij jou?

Weet je niet zeker of een fotoreis bij jou past? Neem dan gewoon contact met ons op. Je kunt ons mailen, bellen, of de bel-me-terug-knop gebruiken.

Deel dit met je fotovrienden
BEL ME NU
+
Bel mij!