Corona-protocol

Corona-protocol

Corona-protocol bij deelname aan workshops en fotoreizen van de Fotoreizigers

We hebben onze workshops en fotoreizen aangepast om de veiligheid van de deelnemers, – begeleiders en andere betrokkenen te garanderen.  Tijdens het fotograferen op locatie nemen we de anderhalve meter in acht en zien er tijdens een activiteit ook op toe dat dit tussen deelnemers onderling en eventuele andere aanwezigen ook gebeurt. Dat is belangrijk, want als je aan het fotograferen bent, verlies je al snel je aandacht voor de rest. Normaal gesproken kijken we even met je mee op je camera naar je instellingen of je compositie. Dit doen we nu op afstand, waarbij je je smartphone gebruikt om je informatie te delen met de begeleider(s) of andere deelnemers.

Het dragen van een mondkapje is bij specifieke programma-onderdelen verplicht. Je volgt hiervoor de aanwijzingen van de begeleiders.

Normaal gesproken kijken we even met je mee op je camera naar je instellingen of je compositie. Dit doen we nu op afstand, waarbij je je smartphone gebruikt om je informatie te delen met de begeleider(s) of andere deelnemers.

Fotoreizen en workshops op locatie tellen, zolang het nodig is, maximaal 6 deelnemers.*

Indien accommodatie, eten en/of bijvoorbeeld een excursie door derden onderdeel uitmaken van het programma, maken wij duidelijke afspraken om ook daar de veiligheid te garanderen.

Spelregels:

 • Als je neusverkouden bent, koorts of andere griepklachten hebt, dan blijf je thuis. Eendaagse workshops kun je tot kort van te voren annuleren. Voor meerdaagse activiteiten inclusief accommodatie, gelden de annuleringsvoorwaarden voor onze reizen.
 • Je ziet af van deelname – ook zonder klachten – als je op reis bent geweest naar een land met code rood of oranje en minder dan 10 dagen terug bent.
 • Desinfecteer tijdens de workshop regelmatig je handen (desinfecteer zelf meenemen).
 • Je neemt een picknicksetje mee en zorgt onderweg voor je eigen lunch.
 • Houd 1,5 meter afstand.
 • Zorg dat je voldoende mondkapjes bij je hebt, voor het geval je deze nodig hebt.
 • Wissel geen camera en accessoires uit met andere deelnemers.
 • Blijf tijdens het fotograferen alert op je omgeving en sta alleen stil op plekken waar je de doorgang (op anderhalve meter afstand) voor anderen niet blokkeert.
 • Volg de aanwijzingen op van de begeleider(s).
 • Delen van een kamer is alleen toegestaan voor leden uit een zelfde huishouden.
 • Indien het hebben van een eigen auto voorwaarde voor deelname is aan workshop of fotoreis, rijdt iedere deelnemer zijn/haar eigen auto naar de verschillende fotolocaties.

Bij de workshop- of reisinformatie sturen we de laatste versie van het corona-protocol mee.

* Uitzondering hierop is het Fotoreizigers Verrassingsweekend. Voor deze activiteit treffen we aanvullende maatregelen.

Dit corona-protocol is bijgewerkt op 6 november 2020.

Deel dit met je fotovrienden