Corona-protocol

Corona-protocol

Corona-protocol bij deelname aan workshops en fotoreizen van de Fotoreizigers

Onderstaand protocol sluit aan bij de het Dupho corona-protocol voor de fotografiesector, het protocol veilig trainen van het Nobtra, en volgt de richtlijnen van het RIVM. Je vindt dit protocol ook terug op Photothema en Fotowandelaars, de uitvoerders van de fotoreizen en workshops die je op deze website kunt boeken.

Het advies is om op elkaar te letten en elkaar te helpen zodat we elkaar niet besmetten. Het virus is er nog steeds. Dus het blijft voor iedereen wel verstandig om nog steeds de adviezen te volgen die de verspreiding van het virus aantoonbaar beperken.

Bij fotoreizen en workshops op locatie geven we elkaar de ruimte en zien er ook op toe dat dit tussen deelnemer(s) onderling en eventuele omstanders gebeurt. Dat is belangrijk, want als je aan het fotograferen bent, verlies je al snel je aandacht voor de rest.

De workshop/reis begeleider draagt in ieder geval een FFP2-mondkapje bij workshops op locaties waar dit verplicht is.

Voor onze workshops en fotoreizen gelden de volgende spelregels:

  • Het aantal deelnemers is afhankelijk van de geldende corona-maatregelen (op dit moment zijn er geen beperkingen qua groepsgrootte).
  • Als je neusverkouden bent, koorts of andere griepklachten hebt, doe dan in ieder geval een zelftest. Bij twijfel meld je je af.
  • Desinfecteer tijdens de workshop regelmatig je handen (desinfecteer zelf meenemen).
  • Geef elkaar de ruimte.
  • Zorg dat je een mondkapje bij je hebt, voor als je op locaties komt waar het dragen verplicht is.
  • Blijf tijdens het fotograferen alert op je omgeving en sta alleen stil op plekken waar je de doorgang voor anderen niet blokkeert.
  • Voor meerdaagse workshops en fotoreizen in het buitenland kan het hebben van een geldig vaccinatiebewijs verplicht zijn. Vraag dit na bij het boeken van een reis, want de vereisten wisselen continu. Land-specifieke eisen worden ook vermeld in de reisinformatie, die je ruim op tijd ontvangt.

De workshop/reisbegeleider is gerechtigd om een deelnemer die zich niet aan de veiligheids- en hygiëne instructies houdt, te verzoeken de workshop of reis te verlaten.

Als je een workshop of reis boekt, sturen we de laatste versie van het corona-protocol mee.

Dit corona-protocol is bijgewerkt op 4 oktober 2023.

Deel dit met je fotovrienden
BEL ME NU
+
Bel mij!