Over de Fotografen

 

De Fotoreizigers: drie fotografen die reizen en fotograferen in hun DNA hebben zitten.

Maak kennis met ons team.

Lex van den Bosch

Lex is van huis uit bioloog, is sinds 1991 actief in de reiswereld, heeft een safarikamp in de outback van Namibië opgebouwd en werkt sinds 2008 als reisfotograaf-reisjournalist en begeleider van fotoreizen.

Anton Harfst

Anton heeft de lerarenopleiding gedaan, les gegeven aan anderstaligen en gewerkt als freelance fotograaf. Sinds 2008 begeleidt en ontwikkelt Anton fotoreizen en fotoworkshops.

Laurien van den Hoven

Laurien studeerde antropologie, heeft jaren gewerkt bij Oxfam Novib en zat in Amsterdam in het lokale bestuur. Laurien organiseert nu al weer een ruime 10 jaar fotoreizen en workshops.

Reizen begeleiden; hoe doen deze fotografen dat?

We bereiden onze reizen graag goed voor. Verkenningen, goede lokale contacten en de samenwerking met onze logistieke partner Aladin Travel zorgen ervoor dat we onderweg alle tijd aan jullie kunnen besteden. Wij fotograferen tijdens de reizen niet voor eigen publicaties of exposities.

We vinden het belangrijk dat alle deelnemers tijdens de reizen bij ons terecht met hun vragen en feedback. Als je aan het fotograferen bent zijn wij nooit ver weg. Advies is er niet alleen tijdens de reis maar ook ervoor en erna.

Kleine groepen met 1 of 2 begeleidende fotografen

We kiezen er nadrukkelijk voor om te werken met kleine groepen. En met klein bedoelen we ook klein. Onze fotoreizen tellen maximaal 8 deelnemers. De fotoreizen die worden uitgevoerd door Photothema worden begeleid door Anton en Laurien. Lex begeleidt de reizen die vallen onver de Fotowandelaars.

Oog voor de wereld om ons heen

Als je fotografeert zie je al snel meer dan een doorsnee wereldbewoner. Als Fotoreizigers hebben we veel oog voor het moois wat de aarde ons te bieden heeft. Maar zien we ook dat dit in een rap tempo aan het verdwijnen is. En onze reizen dragen daar helaas ook aan bij. Alleen onze CO2-uitstoot compenseren is te makkelijk. Daarom is het vinden van aantrekkelijke reisbestemmingen dichter bij ons huis, iets waar we druk mee bezig zijn en blijven. 

Lees meer over onze inzet op duurzaam reizen

Reizen, fotograferen én lekker eten met de Fotoreizigers

Naast onze voorliefde voor fotografie en reizen, houden deze fotografen alle drie ook van goed en lekker eten. Het gaat te ver om te zeggen dat we onze bestemmingen er op uitkiezen, maar als prachtige fotolocaties samengaan met een uitstekende lokale keuken, hebben ze een streepje voor. De gezamenlijke avondmaaltijd zorgt steeds voor een ontspannen slot van een intensieve fotografiedag.

Deel dit met je fotovrienden
BEL ME NU
+
Bel mij!