Oude Lightroom backups verwijderen

Bij het maken van een backup van je Lightroom Classic catalogus, maakt het programma een nieuwe backup en laat de oude backup(s) staan. In een korte tutorial laten we zien hoe je oude Lightroom backups kunt verwijderen en behandelen we ook nog het opruimen van een andere notoire ‘ruimtevreter’. Je kunt deze tutorial, gemaakt door Anton Harfst, gratis downloaden.

Hoeveel backups van Lightroom Classic heb jij op je harde schijf staan?

Wanneer je regelmatig back-ups maakt van je Lightroom Catalogus… (en dat doe je natuurlijk, want je wilt niet al die uren werk kwijt zijn zodra je computer crashed of er andere ‘rampen’ gebeuren) en je gaat naar de folder waarin die backup wordt gemaakt, dan zou je het volgende kunnen zien:

Backups LightroomTientallen folders met als naam een datum en in die folders zitten de backups van al je Lightroom Classic Catalogus-bestanden. Hier gaat dat terug tot 2017! Lightroom Classic maakt bij elke backup een nieuwe folder aan en laat de oude backup staan.

Zo’n backup is al snel een paar gigabyte groot. En voor je het weet zit je met enkele tientallen tot honderden gigabytes aan data op je harde schijf.

Download de gratis tutorial

In een korte tutorial laten we zien hoe je oude Lightroom backups kunt verwijderen en behandelen we ook nog het opruimen van een andere notoire ‘ruimtevreter’.

Deel dit met je fotovrienden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

14 + twee =

BEL ME NU
+
Bel mij!