Optie op een fotoreis

Zeker weten dat je deel kunt nemen aan een reis? Reserveer dan alvast een plaats zonder definitief te boeken. Vooruitlopend op een definitieve boeking kun je een optie nemen op een fotoreis. Hierbij gelden de volgende spelregels. Het formulier voor het aanvragen van een optie staat verderop op deze pagina.

Gratis 10 dagen optie

Optie van maximaal 10 dagen, bijvoorbeeld voor het regelen van verlof. Aan deze optie zijn geen kosten verbonden. Wij reserveren nog geen vlucht. Je kunt gebruik maken van deze optieregeling tot max. 6 weken voor vertrek (korter op de vertrekdatum willen wij direct een vlucht reserveren om beschikbaarheid te garanderen).

De optie vervalt automatisch na 10 dagen.

 

Betaalde optie tot 8 weken voor vertrek

Voor bijvoorbeeld het regelen van verlof, vervanging mantelzorg, in geval van onduidelijkheid over de eigen gezondheid of van iemand in directe omgeving. Je betaalt de boekingskosten a 25 euro p.p. en Aladin Travel reserveert de vluchten.  De optietermijn loopt tot 8 weken voor vertrek. Dit is de datum tot waarop we een vlucht kunnen vasthouden. Indien deze datum korter voor vertrek ligt, communiceren we dit bij het bevestigen van je optie.

Je kunt van deze optieregeling ook gebruik maken korter voor vertrek. Houd er wel rekening mee dat vanaf 4 weken voor vertrek Aladin Travel de vluchten maar voor een paar dagen kan reserveren. Je moet dan dus vrij snel beslissen.

Een week voor het einde van de optietermijn ontvang je van ons een mail met de vraag of de optie om wilt zetten naar een boeking. Je vult hiertoe het boekingsformulier in op onze website. Bij geen bericht van jouw kant vervalt de optie aan het eind van deze week.

Spelregels voor het nemen van een optie op een fotoreis

  • Als  je de reis boekt, worden de reeds betaalde boekingskosten in mindering gebracht op de reissom.
  • Als de reis niet doorgaat omdat er onvoldoende deelnemers zijn ontvang je de boekingskosten retour.
  • Als je geen gebruik maakt van de optie ontvang je de boekingskosten niet terug.

Als de reis volloopt voor het verlopen van de optietermijn
Voor beide type opties: je ontvangt een mail met de vraag of je de optie om wilt zetten naar een boeking. Je vult hiertoe het boekingsformulier in op onze website. Je hebt hiervoor dan 72 uur de tijd. De deadline staat in de mail.

Optie op een fotoreis nemen

Deel dit met je fotovrienden