Venetië individuele fotoreis

Venetië: een individuele fotoreis

5-daagse individuele fotoreis Venetië

Vanaf € 425

Individuele reis boeken

Venetië is een plek waar je eindeloos kunt dwalen en fotograferen. De kunst van fotografie in een stad waar bijna iedere hoek vraagt om gefotografeerd te worden is keuzes maken. We laten je op zoek gaan naar de achterafstraatjes, stille wateren en Venetiërs aan het werk. Natuurlijk kom je ook op beroemde plekken, maar bij voorkeur op een tijdstip van de dag dat de – eventuele andere – bezoekers al verdwenen zijn.
Je verblijft op het Lido en bent van daaruit snel in Venetië en op andere eilanden in de lagune.

Al dwalend en verdwalend maak je de mooiste foto’s.

Je reisgids bevat gedetailleerde informatie over fotolocaties en de beste tijden om er te fotograferen, meeneemlijstjes en adressen waar je lekker kunt eten. En je kunt onderweg een beroep doen op de Fotoreizigers, je fotograaf en reisbegeleider op afstand.

Programma

DAG 1 – Heenreis en aankomst

Na je aankomst op de luchthaven, reis je met de veerboot naar je bestemming. Dat is meteen een fijne binnenkomer.

DAG 2 – Zwerven over de markt en door de Joodse wijk

Meteen na het ontbijt pak je een veerboot van het Lido en vaar je via het Canal Grande dwars door Venetië heen. Je eerste stop is bij de markthallen. In de Joodse wijk dwaal je door smalle straatjes, langs kleurrijke huizen en spiegelende grachten. ‘s Avonds ga je naar het San Marco-plein en de steegjes en kanalen hierachter voor een sessie nachtfotografie.

DAG 3 – Castello

Je begint de dag met een fotosessie op Castello, het oostelijke gedeelte van Venetië. Hier waan je je regelmatig op een Italiaanse filmset, inclusief wapperende was en buurvrouwen die de stand van zaken bespreken vanuit het open raam. Aan het eind van de middag pak je de veerboot naar Troncetto om de stad te fotograferen tijdens de gouden uren. Op de terugweg zet je je statief op de kades op om de zonsondergang boven de stad te fotograferen. Als je graag nog een keer met nachtfotografie aan de slag wilt, ga je na het blauwe uurtje eerst lekker eten, en daarna fotograferen bij de prachtige kanaaltjes op het Castello.

DAG 4 – Eilandhoppen

Giudecca is het visvormige eiland ten zuiden van Venetië. Hier vinden we een mooie mengeling van wonen en werken. Bovendien is dit een gebied waar relatief weinig toeristen komen. Giudecca leent zich goed om aan de slag te gaan met zwart-wit fotografie. Afhankelijk van je route naar Giudecca begin of eindig je op het naastgelegen San Giorgio. Je sluit je fotoreis Venetië af met een strandwandeling op het Lido en een goede Italiaanse maaltijd.

DAG 5 – Terugreis

Je loopt in een paar minuten van het hotel naar de aanlegsteiger van het Lido om daar de veerboot naar het vliegveld te nemen.

Prijs en pakket individuele fotoreis Venetië

€ 425 obv twee personen | 1 persoon + € 175

Inclusief:

 • 4 overnachtingen incl. ontbijt,
 • uitgebreide reisinformatie met details over fotolocaties en tijden, routes, wandelingen
 • tips over waar je lekker kunt eten
 • fotoreisbegeleider op afstand

Niet inbegrepen: vluchten, lokaal vervoer, overige maaltijden, persoonlijke uitgaven, reis- en annuleringsverzekering, bijdrage GGTO (€ 15 per boeking)

Fotoreisbegeleiding

Altijd inbegrepen

 • Online ontmoeting vooraf om te bespreken wat jij graag fotografeert, zodat we hier rekening mee kunnen houden bij de specifieke invulling van deze reis.
 • Onderweg zijn we bereikbaar als je problemen hebt met je camera.
 • Gedetailleerd pakket met fotolocaties, tips, tijden
 • Online fotobespreking achteraf

Service op afstand tijdens de reis

Je kunt tijdens deze individuele fotoreis bij problemen met je camera gebruik maken van onze service op afstand. Denk bijvoorbeeld aan een camera die het niet meer doet, of als al je foto’s overbelicht zijn. We gebruiken hiervoor Whatsapp. Een van de Fotoreizigers is je vaste aanspreekpunt. Is hij/zij niet beschikbaar, dan neemt een collega het over.

.

Topfotoreis

Je kunt ook kiezen voor een Topfotoreis (+ € 125).

 • Online ontmoeting vooraf om te bespreken wat jij graag fotografeert, zodat we hier rekening mee kunnen houden bij de specifieke invulling van deze reis.
 • Begeleiding bij het fotograferen (dus niet alleen bij problemen met je camera)
 • Gedetailleerd pakket met fotolocaties, tips, tijden
 • Dagelijks fotobespreking (3x een half uur, alleen op niet-reisdagen)
 • Foto-opdrachten (indien gewenst en afgestemd op jouw wensen)
 • Online fotobespreking achteraf

Service tijdens een Topfotoreis

Onze fotografen zijn bereikbaar voor adviezen over instellingen en belichting via Whatsapp.  Een van de Fotoreizigers is je vaste aanspreekpunt. Is hij/zij niet beschikbaar, dan neemt een collega het over. We zijn in ieder geval bereikbaar tussen 9 en 19 uur. Als je vroeg of juist laat op pad bent, stuur dan even tijdig een berichtje, zodat we weten dat we vragen van je kunnen verwachten.

Je kunt ons ook benaderen met vragen vóórdat je ergens heen gaat om te fotograferen. Bijvoorbeeld als je even met ons wilt doorspreken wat de beste camera-instellingen zijn op een bepaalde plek. Of omdat je ergens op een hele andere tijd gaat fotograferen, en niet weet wat je dan fotografisch kunt verwachten.

Aanbevolen reistijd om te fotograferen in Venetië

De beste tijd om naar Venetië te gaan is in het voor- en het najaar. In de zomer is het er vaak vochtig heet en in de winter behoorlijk nat. Door de week is het rustiger dan in het weekend.

Ja ik ga boeken

Wil je graag meer weten, neem dan gerust contact met ons op.

Deel dit met je fotovrienden
BEL ME NU
+
Bel mij!