Syracuse Italië

Sicilië: een individuele fotoreis

8-daagse individuele fotoreis Sicilië

Vanaf € 825

Individuele reis boeken

Ontdek al fotograferend het oosten van Sicilië, een eiland met een unieke geschiedenis en cultuur. Maar als fotograaf zul je zeker ook de gevarieerde landschappen en natuur enorm waarderen. Trek met je camera door de meest bizarre vulkaanlandschappen op de flanken van de Etna, en bezoek de mooiste barokke steden in de Noto-vallei.  Met een individuele fotoreis die vol afwisseling zit. De ene keer geven we je tips en (facultatieve) opdrachten voor het fotograferen van een vervallen tonijnfabriek in een natuurpark aan de kust, de andere keer volg je een een fotoroute door een bergdorp in het binnenland. Waar je ook bent, je kunt altijd op een zorgvuldig opgesteld dagprogramma rekenen.

Op Sicilië raak je gegarandeerd nooit uitgekeken.

Je reisgids bevat gedetailleerde informatie over fotolocaties en de beste tijden om er te fotograferen, meeneemlijstjes en adressen waar je lekker kunt eten. En je kunt onderweg een beroep doen op de Fotoreizigers, je fotograaf en reisbegeleider op afstand.

Programma

DAG 1 – Heenreis en aankomst

Als je met het vliegtuig komt, zul je de huurauto ophalen op het vliegveld van Catania. Na een rit van nog geen uur over steeds kleiner wordende weggetjes bereik je je hotel op de flanken van de Etna. Overnachting in het hotel in Zafferana d’Etnea, op de flank van de Etna.

DAG 2 – WANDELING op de flanken van de etna

Vandaag staat in het teken van de landschapsfotografie. Je gaat de Etna op, tot halverwege de oostflank, waar je te voet een fantastische fotografische uitdaging wacht. Want echt álles is anders op de hellingen van deze actieve vulkaan; de kleuren, de contrasten, de stenen, de planten, het pad waarop je loopt, niets is zoals je het ‘gewend’ bent in dit zwartgeblakerde landschap. Lengte fotowandeling 3,9km, hoogteverschil 90m. Om je fotografenoog te helpen kijken vandaag, hebben we interessante informatietekstjes over de vulkaan in je programma opgenomen. Overnachting in het hotel in Zafferana d’Etnea, op de flank van de Etna.

DAG 3 – van de zee naar de sneeuw en terug

Vandaag ga je met de auto een paar prachtige locaties op de Etna bezoeken. Neem wel je wandelspullen mee, want je kunt vandaag lekker een beetje rondstruinen tussen de lavavelden. Onderweg langs de route zijn er tal van plekken om even te stoppen, om van het uitzicht over de zee en de lavavelden te genieten en om een aantal fotoplekken te bezoeken. Helemaal boven ben je op een bijzondere plek, waar je de skeletten van gestorven bomen kunt fotograferen. Ze zijn gestorven tijdens een recente uitbarsting van de vulkaan. Wil je even op adem komen, dan kun je wat gaan eten en drinken bij een houten barretje. Overnachting in het hotel in Zafferana d’Etnea, op de flank van de Etna.

DAG 4 – Fotograferen in dorpen, stadjes en bij wijngaarden

Vandaag kun je een vierduizend jaar oude tamme kastanje bewonderen en een interessant ommetje maken langs de omliggende wijngaarden. Koffie en lunch kun je genieten in de pasticceria van het nabijgelegen dorp, recht tegenover de kerk, die uit zwarte lavastenen is opgebouwd. In de middag leiden we je naar  een prachtig op de rots gelegen bergdorp, waar het heerlijk ronddwalen is met de camera. Ook hebben we er nog een verrassing in petto voor liefhebbers van landschapsfotografie, bij de rivier. Overnachting in het hotel in Zafferana d’Etnea, op de flank van de Etna.

DAG 5 – het barokke Syracuse, met verplaatsing

Na het uitchecken in het hotel stap je in de auto voor een anderhalf uur durende rit richting Syracuse, een door de Korintiërs gestichte stad in het zuidoosten van het eiland. Nadat je je geïnstalleerd hebt in de agriturismo tussen de citrusboomgaarden, besteed je de middag in het historische hart van het 2700 jaar oude Syracuse. Het centrale plein is een heerlijke plek om even op adem te komen en te lunchen op het terras. Je hebt er zicht op met dadelpalmen omringde opgravingen, op de tempel van Apollo, die natuurlijk stamt uit de tijd van de Korintiërs. Misschien heb je wel trek in een tavola calda op het terras. Met een prachtige fotowandeling laten we je de oude stad in de namiddag verkennen, met tal van spectaculaire fotografische overzichten en details. Overnachting in de agriturismo bij Syracuse.

DAG 6 – Natuur, barok en nachtfotografie

Er staat een gevarieerde dag op het programma met een bezoek aan natuurreservaat Vendicari langs de kust en het prachtige barokstadje Noto. In ons uitgebreide programma dat je bij de reis krijgt, kun je van alles over deze locaties lezen. De avond kun je besteden aan avond- of nachtfotografie op het pittoreske, met palmbomen omzoomde centrale plein van een authentiek dorp in de nabije omgeving. Natuurlijk kun je ook een programma-onderdeel overslaan, net naar gelang je behoefte en het weer. Natuurlijk neem je ook je telezoom mee naar het het natuurpark vandaag. Liefhebbers van architectuurfotografie komen vandaag ook zeker aan hun trekken. Met tips en aanwijzingen. Overnachting in de agriturismo bij Syracuse.

DAG 7 – Palazollo acreide

Je trekt er vandaag met de auto op uit om de omgeving verder te verkennen, via een prachtige route naar resten uit de Griekse oudheid van Palazzolo Acreide.  Na een fotosessie in het oude theater ga je je fotografische hart ophalen in de oude bovenstad, die zich aan de noordkant van Palazzolo bevindt. Overnachting in de agriturismo bij Syracuse.

DAG 8 – Terugreis

In anderhalf uur rijd je terug naar het vliegveld van Catania, waar je de huurauto inlevert..

Prijs en pakket individuele fotoreis Sicilië

€ 825 obv twee personen | 1 persoon + € 300

Inclusief:

 • 7 overnachtingen incl. ontbijt,
 • uitgebreide reisinformatie met details over fotolocaties en tijden, routes, wandelingen en informatieteksten
 • tips over waar je lekker kunt eten
 • fotoreisbegeleider op afstand

Niet inbegrepen: vluchten, lokaal vervoer, overige maaltijden, persoonlijke uitgaven, reis- en annuleringsverzekering, bijdrage GGTO (€ 15 per boeking)

Fotoreisbegeleiding

Altijd inbegrepen:

 • Online ontmoeting vooraf om te bespreken wat jij graag fotografeert, zodat we hier rekening mee kunnen houden bij de specifieke invulling van deze reis.
 • Onderweg zijn we bereikbaar als je problemen hebt met je camera.
 • Gedetailleerd pakket met fotolocaties, tips, tijden
 • Online fotobespreking achteraf

Service op afstand tijdens de reis

Je kunt tijdens deze individuele fotoreis bij problemen met je camera gebruik maken van onze service op afstand. Denk bijvoorbeeld aan een camera die het niet meer doet, of als al je foto’s overbelicht zijn. We gebruiken hiervoor Whatsapp. Een van de Fotoreizigers is je vaste aanspreekpunt. Is hij/zij niet beschikbaar, dan neemt een collega het over.

 

Topfotoreis

Je kunt ook kiezen voor een Topfotoreis (+ € 250).

 • Online ontmoeting vooraf om te bespreken wat jij graag fotografeert, zodat we hier rekening mee kunnen houden bij de specifieke invulling van deze reis.
 • Begeleiding bij het fotograferen (dus niet alleen bij problemen met je camera)
 • Gedetailleerd pakket met fotolocaties, tips, tijden
 • Dagelijks fotobespreking (5x een half uur, alleen op niet-reisdagen)
 • Foto-opdrachten (indien gewenst en afgestemd op jouw wensen)
 • Online fotobespreking achteraf

Service tijdens een Topfotoreis

Een van de Fotoreizigers is je vaste aanspreekpunt. Is hij/zij niet beschikbaar, dan neemt een collega het over. We zijn bereikbaar voor adviezen over instellingen en belichting via Whatsapp, in ieder geval bereikbaar tussen 9 en 19 uur. Als je vroeg of juist laat op pad bent, stuur dan even tijdig een berichtje, zodat we weten dat we vragen van je kunnen verwachten.

Je kunt ons ook benaderen met vragen vóórdat je ergens heen gaat om te fotograferen. Bijvoorbeeld als je even met ons wilt doorspreken wat de beste camera-instellingen zijn op een bepaalde plek. Of omdat je ergens op een hele andere tijd gaat fotograferen, en niet weet wat je dan fotografisch kunt verwachten.

Aanbevolen reistijd om te fotograferen op Sicilië

Sicilië is eigenlijk het hele jaar door een prima bestemming. Je kunt op basis van onderstaande beschrijving bekijken wanneer jij je individuele fotoreis naar Sicilië wilt maken.

Januari en februari: op de Etna kan het nog erg koud zijn, zeker als het waait, maar de sneeuwlandschappen op de vulkaan maken vaak veel goed. In het tweede deel van de reis in de Noto-vallei kun je, als het weer niet tegenzit, vaak heerlijk in het zonnetje op het terras zitten.

Maart: het voorjaar lonkt, maar je kunt nog alle soorten weer verwachten, zeker op de Etna. In de Noto-vallei is het vaak al bijzonder aangenaam.

April en mei:  fantastische maanden met aangename temperaturen om lekker actief bezig te zijn en een fantastische bloemenpracht. Wees echter altijd voorbereid op mogelijk slechter weer op de Etna.

Juni, juli en augustus en de eerste helft van september: droog en vaak heet in de lage delen en aan zee. In het eerste deel van de reis is prettig om verkoeling op de flanken van de Etna te zoeken. Als je in deze tijd gaat, kun je het beste vroeg op de ochtend fotograferen en na 17 uur ’s middags.

September (2e helft) en oktober: lekkere temperaturen, mooi licht en herfstkleuren.

November en december: heerlijke maanden met mooi licht, mooie wolkenluchten en vaak nog steeds prima temperaturen om actief bezig te zijn. Als het een beetje meezit, heeft de Etna – deze vulkaan is een onvervalste drieduizender – een witte neus.

Ja ik ga boeken

Wil je graag meer weten, neem dan gerust contact met ons op.

Deel dit met je fotovrienden
BEL ME NU
+
Bel mij!