Individuele fotoreis Peloponnesos

Peloponnesos individuele fotoreis

8-daagse individuele fotoreis Landschap en Cultuur in de Vallei van Sparta

Vanaf € 825
Topfotoreis + € 250

Individuele reis boeken

Ontdek de mooiste plekken in de Lakedaemon-vallei vanuit een heerlijk hotel in een authentiek dorp. Een fotoreis met makkelijke wandelingen, fotogenieke dorpen, indrukwekkende vergezichten en een kennismaking met de Griekse keuken op haar best.

Je reisgids bevat gedetailleerde informatie over fotolocaties en de beste tijden om er te fotograferen. En je kunt onderweg een beroep doen op de Fotoreizigers, je fotograaf/reisbegeleider op afstand. Wil je intensievere begeleiding en een dagelijkse fotobespreking, dan kun ook je voor een Topfotoreis kiezen.

Standplaats Xirokambi

Xirokambi is een levendig dorp op een kwartiertje rijden van Sparta. Het is heerlijk toeven op het plein met zijn grote platanen en gezellige restaurants en cafés. Er zijn verschillende winkeltjes, waaronder bakker, groenteboer en supermarkt. En een handige electronicawinkel voor de aanschaf van een extra geheugenkaart. Vanuit het dorp loop je zo de olijfboomgaarden en de bergen in. Het kleine hotel – 10 kamers – is gehuisvest in een prachtig natuurstenen gebouw met een groene binnenplaats.

Programma selfdrive Peloponnesos

Dag 1 – heenreis

Je kunt vliegen op Athene of het vliegveld van Kalamata. In beide gevallen staat daar de huurauto voor je klaar. Je rijdt via uitstekende wegen in 3,5 uur(Athene) of anderhalf uur (Kalamata) naar Xirokambi, een mooi en vooral authentiek dorp in de vallei van Sparta. Op honderd meter van je hotel ligt het gezellige plein met restaurants en cafés.

Dag 2 – Xirokambi en omgeving

Xirokambi ligt aan de voetheuvels van het Taygetos-gebergte. Op je route door dorp en omgeving kom je langs eeuwenoude olijfbomen, wandel je in een indrukwekkende kloof en steek je de Rasinas-rivier over via de oudste stenen boogbrug van Europa. ‘s Avonds eet je bij een van de lokale restaurants Grieks zoals je Grieks eten nooit eerder hebt geproefd.

Dag 3 – Sparta

Sparta is het regionale centrum, met een levendige markt, uitstekende musea. Ook is er een opgraving uit de Oudheid, waar het niet alleen prachtig fotograferen is, maar waar je ook een prachtig uitzicht hebt over de stad en het omringende gebergte. Alles ligt op loopafstand. In het midden ligt het grote plein; een uitstekende plek om koffie te drinken of te lunchen.

Dag 4 – Vergezichten

De vallei van Sparta wordt omringd door twee grote bergketens: het Taygetos-gebergte aan de westkant en Parnonas-gebergte in het oosten. Tijdens de autoroute in beide gebergten wordt je keer op keer getrakteerd op fabuleuze vergezichten. De dag begint vandaag vroeg met het bewonderen van de zonsopgang met uitzicht over de vallei vanaf een bijzondere tempel en eindigt bij de zonsondergang boven het Taygetos-gebergte vanaf de plek waar ooit koning Menelaos en koningin Helena woonde.

Dag 5 – Mystras

De Byzantijnse stad Mystras is tegenwoordig een openlucht-museum. Met een burcht bovenop en kloosters en kerkjes tegen de heuvel geplakt, is het een geweldige plek om te fotograferen. Je krijgt van ons tips voor de mooiste fotoplekjes binnen én buiten de stad.

Dag 6 – Taygetos-gebergte

Het Taygetos-gebergte rijst hoog boven Xirokambi uit met zijn toppen tot boven de 2400 meter. Je gaat vandaag dieper de bergen in, bezoekt een van de mooiste bergdorpen – met een plataan van ruim 2000 jaar oud! Op de route erheen wordt je getrakteerd op uitzichten over valleien en kun je op een plek tot aan het eiland Kythira kijken.

Dag 7 – Een dagje naar zee

Vanuit Xirokambi rijd je in 20 minuten naar het havenstadje Gythio. Even flink trappen klimmen en je hebt een prachtig uitzicht over de Golf van Lakonia. In de straatjes van de bovenstad heb je het rijk alleen. Na je fotowandeling door de stad kun je naar een van de nabijgelegen stranden rijden voor een verfrissende duik. Je sluit je dag aan zee af bij het altijd fascinerende scheepswrak, dat je vanuit de bovenstad al hebt zien liggen.

Dag 8 – Terugreis

 

Prijs en pakket individuele fotoreis Peloponnesos

€ 825 obv twee personen | 1 persoon + € 350

Inclusief:

 • 7 overnachtingen incl. ontbijt,
 • huurauto
 • uitgebreide reisinformatie met details over fotolocaties en tijden, routes, wandelingen
 • tasting menu op dag 2
 • tips over waar je de andere dagen kunt eten en wat daar lekker is
 • fotoreisbegeleider op afstand

Niet inbegrepen: vluchten, brandstof huurauto, lunch en avondeten (muv menu op dag 2), persoonlijke uitgaven, reis- en annuleringsverzekering, bijdrage GGTO (€ 15 per boeking)

Fotoreisbegeleiding

Altijd inbegrepen

 • Online ontmoeting vooraf om te bespreken wat jij graag fotografeert, zodat we hier rekening mee kunnen houden bij de specifieke invulling van deze reis.
 • Onderweg zijn we bereikbaar als je problemen hebt met je camera.
 • Gedetailleerd pakket met fotolocaties, tips, tijden
 • Online fotobespreking achteraf

Service op afstand tijdens de reis

Je kunt tijdens deze individuele fotoreis bij problemen met je camera gebruik maken van onze service op afstand. Denk bijvoorbeeld aan een camera die het niet meer doet, of als al je foto’s overbelicht zijn. We gebruiken hiervoor Whatsapp. Een van de Fotoreizigers is je vaste aanspreekpunt. Is hij/zij niet beschikbaar, dan neemt een collega het over.

Topfotoreis

Je kunt ook kiezen voor een Topfotoreis (+ € 250).

 • Online ontmoeting vooraf om te bespreken wat jij graag fotografeert, zodat we hier rekening mee kunnen houden bij de specifieke invulling van deze reis.
 • Begeleiding bij het fotograferen (dus niet alleen bij problemen met je camera)
 • Gedetailleerd pakket met fotolocaties, tips, tijden
 • Dagelijks fotobespreking (5x een half uur, alleen op niet-reisdagen)
 • Foto-opdrachten (indien gewenst en afgestemd op jouw wensen)
 • Online fotobespreking achteraf

Service tijdens een Topfotoreis

We zijn bereikbaar voor adviezen over instellingen en belichting via Whatsapp.  Een van de Fotoreizigers is je vaste aanspreekpunt. Is hij/zij niet beschikbaar, dan neemt een collega het over. We zijn in ieder geval bereikbaar tussen 9 en 20 uur (lokale tijd in Griekenland). Als je vroeg of juist laat op pad bent, stuur dan even tijdig een berichtje, zodat we weten dat we vragen van je kunnen verwachten.

Je kunt ons ook benaderen met vragen vóórdat je ergens heen gaat om te fotograferen. Bijvoorbeeld als je even met ons wilt doorspreken wat de beste camera-instellingen zijn op een bepaalde plek. Of omdat je ergens op een hele andere tijd gaat fotograferen, en niet weet wat je dan fotografisch kunt verwachten.

Aanbevolen reistijd om te fotograferen op de Peloponnesos

Het Griekse schiereiland is eigenlijk het hele jaar door een prima bestemming. Je kunt op basis van onderstaande beschrijving bekijken wanneer jij je individuele fotoreis naar de Peloponnesos wilt maken.

Januari en februari: doorgaans de natste maanden, de olijfoogst is hier en daar nog bezig en de eerste voorjaarsbloemen zijn te zien.

Maart: het voorjaar lonkt, het kan lekker warm en zonnig zijn, maar ook ineens onverwacht koud. Je krijgt steeds meer bloemen.

April en mei:  fantastische maanden met aangename temperaturen om lekker actief bezig te zijn en een fantastische bloemenpracht. Ook de tijd waarin Grieken hun belangrijke Paasfeest vieren (fotogeniek!).

Juni: lekker weer, overal nog groen, maar de meeste bloemen vind je nu vooral op hoogte.

Juli, augustus en de eerste helft van september: hoge temperaturen, de bloempracht is weg en het licht is fel en hard. Als je in deze tijd gaat, kun je het beste vroeg op de ochtend fotograferen en na 17 uur ’s middags.

September (2e helft) en oktober: lekkere temperaturen, mooi licht. De druiven worden geoogst en hier en daar begint men zich op te maken voor de olijfoogst.

November en december: heerlijke maanden met mooi licht, mooie wolkenluchten en vaak nog steeds prima temperaturen om actief bezig te zijn (18-20 graden). De olijf- en citrusoogst is in volle gang.

Ja ik ga boeken

Wil je graag meer weten, neem dan gerust contact met ons op.

Deel dit met je fotovrienden
BEL ME NU
+
Bel mij!