Garantie fotoreizen: goed verzekerd op reis

Of je nu een korte workshop boekt in Nederland of een lange reis ver weg: je kunt er in alle gevallen vanuit gaan dat je met de Fotoreizigers goed verzekerd op reis gaat. Iedere aanbieder van pakketreizen is wettelijk verplicht om een garantieregeling te hebben (Burgerlijk Wetboek 7 artikel 7:512). Al onze reizen zijn pakketreizen, omdat je bij ons minimaal de workshop/programma van een fotoreis en accommodatie boekt. Lokaal vervoer en de reis van en naar de bestemming maken ook vaak onderdeel uit van het pakket. Logisch dus dat de garantie voor de fotoreizen bij ons goed geregeld is via STO Garant of de GGTO.

  1. Meerdaagse fotoworkshops en korte fotoreizen (STO Garant)
  2. Fotoreizen i.s.m. Aladin Travel (GGTO)

Garantie fotoworkshops

Korte fotoreizen & meerdaagse fotoworkshops in eigen land organiseren we zelf. Voor deze reizen gebruiken we de garantieregeling van STO Garant. Je vindt het logo van STO Garant terug bij de reisbeschrijving.

Garantie geregeld: STO Garant

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt De Fotoreizigers gebruik van STO Garant, een door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) erkende garantieregeling. Je kunt dit controleren via de STO Garant deelnemerspagina. Alle informatie over STO Garant vind je op www.sto-garant.nl.
Bij elk (reis)aanbod van de Fotoreizigers op deze website lees je of de garantie van STO Garant van toepassing is. In de garantieregeling lees je wat de garantie inhoudt en welke voorwaarden van toepassing zijn. Je vindt deze garantieregeling op de website van STO Garant.

De werking

Indien de garantie van STO Garant van toepassing is op je boeking, dan betaal je de reissom niet aan De Fotoreizigers, maar aan de derdengeldenrekening van Stichting Derdengelden Certo Escrow, een bij De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerde betaaldienstverlener. Deze stichting derdengelden waarborgt je reissom tot na afloop van je boeking. De dag na afloop wordt de reissom vrijgegeven aan De Fotoreizigers. Mocht De Fotoreizigers voor het einde van je boeking in financieel onvermogen geraken, dan voert STO Garant de garantie uit. In de garantieregeling lees je hoe je daar in dat geval aanspraak op maakt.

Meer informatie vind je op de website van STO Garant.

Garantie fotoreizen in samenwerking met Aladin Travel

De fotoreizen die wij organiseren in samenwerking met Aladin Travel vallen onder de GGTO. Aladin Travel is per 1 juli 2016 aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour Operators (GGTO).

Het Garantiefonds GGTO garandeert reizigers die geboekt hebben bij een van de aangesloten touroperators dat zij het reeds betaalde deel van de reissom terug krijgen indien de touroperator in financieel onvermogen komt en de reis om die reden niet naar behoren kan uitvoeren. Dat kan zijn voor het vertrek maar ook tijdens de reis.

Bovendien garandeert het Garantiefonds GGTO tijdens je verblijf je terugreis indien de touroperator, als gevolg van financieel onvermogen, hier niet meer voor kan zorgdragen.

Voor meer informatie verwijzen we je naar de GGTO website.

Deel dit met je fotovrienden
BEL ME NU
+
Bel mij!