Foto’s comprimeren op Android en iPhone

We hebben in eerdere blogposts laten zien hoe je foto’s comprimeert op je pc met programma’s als Faststone Photo Resizer en Windows Foto’s. Of met Voorvertoning op je Mac. Maar ook je foto’s die je maakt met je mobiel zijn vaak te groot om naar iemand te sturen. Of te uploaden naar de Fotoreizigers Fotowedstrijd ;-). We geven je hier een paar handige apps om de grootte van je foto’s op Android of iPhone aan te passen.

Foto’s aanpassen op Android

Ik gebruik zelf al een aantal jaren – en met grote tevredenheid – de Foto Verkleiner of Photo Resizer van Farluner apps & games. Je kunt je foto’s op een aantal manieren comprimeren: een % kiezen, aanpassen naar breedte x hoogte of een kleinere bestandsgrootte kiezen. Daarnaast kun je ook nog een printformaat selecteren.
Een van de handige dingen van deze app, is dat je de naam van het bestand kunt wijzigen als je deze opslaat. Als je de naam niet wilt wijzigen, kun je het formaat van een hele serie foto’s in een keer aanpassen. De originele foto blijft altijd gewoon op je telefoon staan, tenzij je zelf aangeeft dat je deze wilt vervangen.

Je kunt de Foto Verkleiner gratis downloaden in de Google Play Store.

iPhone foto’s comprimeren

Ook voor iPhones zijn er verschillende apps om je foto’s te verkleinen, zodat je ze makkelijk kunt versturen naar vrienden of familie of uploaden naar onze Fotowedstrijd.
Een van de aanbevolen apps is Image Size, een app waarmee je steeds een foto tegelijkertijd comprimeert. Wil je graag een aantal foto’s tegelijkertijd kunnen aanpassen, kies dan voor Desqueeze.

Beide apps zijn gratis te downloaden in de App Store.

Image Size voor iPhone
Image Size
Desqueeze voor iPhone
Desqueeze

 

Deel dit met je fotovrienden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BEL ME NU
+
Bel mij!