Fotoreizigers Fotoreizen

Fotoreizigers: expert in fotoreizen met oog voor landschap & cultuur

De wereld ontdekken met je camera en andere culturen ontmoeten. Dat kan met de fotoreizen en workshops van de Fotoreizigers. Wij zijn expert in fotoreizen waarbij je een tik dieper een bestemming induikt.  Je hoort verhalen over landschap en natuur, maakt deel uit van activiteiten en ontmoet mensen. We werken niet met modellen of in scene gezette taferelen; bij de Fotoreizigers fotografeer je het echte leven. De foto’s die je maakt zul je daarom niet snel tegenkomen in fotoalbums bij anderen; het zijn unieke, spontane momenten die de sfeer en het karakter van je reis bepalen.

Plekken met een verhaal

De Fotoreizigers nemen je mee op fotoreis naar een aantal bijzondere bestemmingen in Europa, Noord-Amerika en het Midden-Oosten. Naar plekken met een verhaal, waar jij je met je camera heerlijk kunt uitleven tussen de mensen of in het landschap. Ontdek bijvoorbeeld onze reis naar Yukon. In het noordwesten van Canada staat de magie van de onbewoonde wereld centraal. Hier fotografeer je landschappen waar je de stilte voelt en hoort. En geniet je van de verhalen van Chief James Allen, die je laat zien hoe de First Nations die magie een plek geven in hun dagelijks leven.

In Griekenland beleef en fotografeer je samen met de Fotoreizigers de kracht en saamhorigheid tijdens de olijfoogst, de tradities van Grieks Pasen of de bijzondere sfeer van verlaten plekken. Je reisbegeleiders kennen de mensen en spreken de taal, waardoor ook jij  plekken kunt fotograferen waar je anders niet zo snel zou komen.

De Fotoreizigers zijn er voor jou

Iedere reis kun je rekenen op onze volle aandacht en professionele begeleiding. Zodat jij de beelden kunt maken zoals jij die voor ogen hebt.  Onze begeleidende fotografen zijn er tijdens de reis helemaal voor jou en de andere deelnemers. Zij fotograferen mee om te zien wat juiste instellingen zijn en maken ook foto’s van de deelnemers in actie. De fotografen zijn nooit aan het fotograferen voor een eigen publicatie, opdracht of tentoonstelling. Tijdens de fotoshoots is de fotograaf/reisbegeleider altijd aanwezig om jouw vragen te beantwoorden en je waar nodig te helpen met instellingen of te sparren over de compositie. Met de Fotoreizigers fotoreizen gaan maximaal 8 enthousiaste fotografen zoals jij mee en bijna altijd twee begeleidende fotografen. Een klein gezelschap en deskundige, professionele begeleiding.

De perfecte mix tussen reizen, cultuur, natuur en fotografie

Ben je ook benieuwd naar de perfecte mix tussen reizen, cultuur, natuur en fotografie? Ontdek dan ons aanbod of lees hoe anderen onze reizen hebben ervaren! Laat je inspireren door onze blogs en verhalen van eerder gemaakte reizen, ontmoetingen met anderen en fotovriendschappen die zijn ontstaan. We nemen je mee naar rauwe urbex locaties of bieden je de mogelijkheid om bijzondere culturele evenementen zoals Grieks Pasen vast te leggen met je camera. De Etna op om het fascinerende contrast tussen zwarte lava en witte sneeuw te fotograferen. Je camera even vergeten in het immense en lege landschap van Noord-Amerika.We zijn niet alleen in de natuur te vinden maar ook in de ‘urban jungle’; bekende en onbekende plekken in New York spotten en vastleggen. Nachtfotografie is altijd een uitdaging, maar wat kan het mooie resultaten geven.

Van een mooie foto een perfecte herinnering maken; onze workshops

Fotoreizigers biedt meer dan het ontdekken van unieke plekken door de ogen van een camera: we geven ook regelmatig workshops, zodat je nog meer kunt met je camera en je foto’s. Als je net de fotografie aan het ontdekken bent, kijk dan eens naar onze workshop voor beginners. Maar je kunt ook bij ons terecht voor workshops voor gevorderden over lange sluitertijden en zwart-wit fotografie. En we bieden een uitgebreide variatie aan workshops aan in samenwerking met Photothema. Daarnaast geven we je met onze blogs ook regelmatig tips bijvoorbeeld ‘do’s en don’t bij straatfotografie‘.

Geen gewone fotografie vakanties

Ben jij inmiddels ook overtuigd hoe bijzonder een fotoreis kan zijn? Ben je geïnspireerd geraakt door fotoblogs? Maar heb je wellicht toch nog vragen? Praktische vragen over fotografie of juist vragen over de route of de locatie? Schroom niet om contact met ons op te nemen. We horen graag wat je nog zou willen weten voor je en reis boekt en denken graag met je mee om er ook voor jou een onvergetelijke ervaring van te maken.

Waarom zijn Fotoreizigers dé expert in fotoreizen met oog voor landschap & cultuur?

Waarom zou je voor een reis bij ons kiezen? Bij Fotoreizigers maak je geen gewone fotografie vakanties. Dé vijf redenen om bij ons een fotoreis te boeken zijn:

  1. Uitstekend georganiseerde fotoreizen
  2. Natuur EN cultuur in de hoofdrol
  3. Unieke foto-ervaringen met locals
  4. Professionele en toegankelijke begeleiding
  5. Uitgebreid advies, ook voor en na de reis

Iedere reis heeft maar beperkt plaats om de groepen klein te houden zodat we jullie optimaal kunnen begeleiden en adviseren.

Boek snel je fotoreis

Duurzamer op reis

Met bestemmingen dichterbij, minder plastic en CO2-compensatie zetten we ons in voor duurzamer reizen. De CO2 uitstoot van zowel lokaal vervoer als je reis naar je bestemming wordt standaard door ons gecompenseerd. Ook als je zelf je vlucht boekt, compenseren we de uitstoot van de CO2 via het Fairtrade Climate Fund. Om reizen dichterbij te stimuleren krijg je van ons een cadeaubon van €75 als je drie keer met ons op fotoreis binnen Europa bent geweest. Reis je met de trein en niet met het vliegtuig naar je bestemming, dan krijg je van ons een extra korting van € 25.

Meer over duurzaam reizen

Onze fotografiereizen zijn er voor iedereen die plezier in fotografie wil krijgen, houden of terugkrijgen. Of je net begint met fotograferen, een ervaren amateurfotograaf bent of dat je je brood ermee verdient. Ongeacht welke camera je hebt.

Deel dit met je fotovrienden
BEL ME NU
+
Bel mij!