FAQ: alles wat je wilt weten over onze reizen

Veelgestelde vragen aan de Fotoreizigers

Over de reizen, begeleiding, deelnemers en andere zaken die jij wilt weten als je met ons op reis gaat. Staat jouw vraag – en dus vooral ook je antwoord er niet tussen? Stuur je vraag naar ons toe.

faq

 

Corona: Gaat mijn reis nog door?

Gezien de razendsnelle ontwikkelingen rond het coronavirus - zowel hier als op de plekken waar we gaan fotograferen -is het onmogelijk om een standaard antwoord te geven op deze vraag. Wil je weten of jouw reis vooralsnog doorgaat en hoe het zit met annuleren? Stuur ons dan een bericht of email. Je krijgt zo snel mogelijk een bevestiging dat we je mail hebben ontvangen. Binnen twee werkdagen kun je ook een inhoudelijke reactie van ons verwachten.

Coronavirus: Ik wil wel graag mee met een fotoreis later dit jaar, maar durf niet zo goed te boeken. Wat moet ik doen?

Boek flexibel: neem een optie
We kunnen ons goed voorstellen dat je op dit moment huiverig bent om een reis te boeken. Gelukkig kun je bij ons een optie nemen op een fotoreis, inclusief een reservering van eventuele vluchten. De lengte van een optie is normaal gesproken maximaal 3 maanden. In de huidige situatie verlengen we de optietermijn tot 8 weken voor vertrek. Dit is de datum tot waarop we een vlucht kunnen vasthouden. Indien deze datum korter voor vertrek ligt, communiceren we dit bij het bevestigen van je optie. De kosten van een optie bedragen € 25. Besluit je je zelf om niet mee te gaan, dan krijg je deze kosten niet terug. Als wij de reis annuleren, storten wij het bedrag terug

Coronavirus: Als ik een workshop heb geboekt, maar ik zit in quarantaine, ben ik dan mijn geld kwijt?

Aanpassing annuleringsvoorwaarden voor de eendaagse workshops Ook de situatie in Nederland vraagt om meer flexibiliteit. We hebben daarom besloten om onze annuleringsvoorwaarden aan te passen voor de eendaagse workshops in Nederland. Je kunt nu de workshop kosteloos annuleren tot 48 uur voor de workshop. Binnen 48 uur voor aanvang kosteloos annuleren kan ook, maar dan alleen als door de overheid genomen maatregelen je deelname verhinderen.

Ik ben eigenlijk wel nieuwsgierig naar andere deelnemers. Wie gaan er met jullie mee op fotoreis?

De deelnemers aan onze reizen zijn enthousiaste fotografen; het zijn actieve types, hebben een goede baan (gehad) en vinden het leuk om samen met anderen te fotograferen. De leeftijd ligt tussen de 40 en de 65 met uitschieters naar boven en naar beneden. Een enkele keer gaat er een echtpaar mee op reis, maar de meeste deelnemers zijn alleenstaand of laten hun partner even thuis. Wij geven geen specifieke informatie over de deelnemers die al geboekt hebben, want leeftijd of geslacht doen er weinig toe als je lekker samen aan het fotograferen bent.

Hoe is de reisbegeleider?

Je kunt natuurlijk onze profielen bekijken, maar het is ook logisch dat je graag wilt weten met wie je op reis gaat. Je kunt ons op diverse momenten in het jaar ontmoeten; op een beurs of tijdens de jaarlijkse Fotoreizigers fotowandeling. Ook geven we regelmatig workshops in Nederland; dat is een goede manier om ons ‘uit te proberen’. Wil je graag een keer persoonlijk kennismaken voordat je een reis boekt? Maak dan een afspraak.

Ik heb begrepen dat de reizen worden begeleid door een fotograaf. Is hij of zij tijdens de reis foto’s voor zichzelf aan het maken?

Onze begeleidende fotografen zijn er tijdens de reis helemaal voor jou en de andere deelnemers. Zij fotograferen mee om te zien wat juiste instellingen zijn. De fotografen zijn niet aan het fotograferen voor een andere opdracht, want tijdens gezamenlijke fotoshoots op locatie is de fotograaf/reisbegeleider altijd aanwezig om jouw vragen te beantwoorden en je waar nodig te helpen met instellingen of te sparren over de compositie.

Kan ik ook mijn eigen gang gaan tijdens een fotoreis?

Onze fotoreizen zijn intensief; we zijn vaak de hele dag in touw, eten gezamenlijk en hebben bijna iedere dag een gezamenlijke fotobespreking. Dan is het belangrijk dat je ook af en toe je eigen gang kunt gaan. In ieder programma is daar ruimte voor. Echter de ene reis leent zich er meer voor dan de andere. In steden als Venetië of New York is het makkelijk om zelf het openbaar vervoer te nemen wanneer je niet uitgefotografeerd bent, of je juist een uurtje eerder naar het hotel wilt. Op fotorondreizen zit je meer tijd samen in de auto of de bus en ben je meestal gezamenlijk op een fotolocatie. We proberen je daarbij zoveel mogelijk de ruimte te geven; met uitzondering als het niet veilig is of organisatorisch niet haalbaar.

Hoe weet ik of een reis doorgaat?

Bij alle reizen staat aangegeven wat het minimum en maximum aantal deelnemers is en hoeveel plaatsen er nog beschikbaar zijn. Zodra we genoeg deelnemers hebben, komt de reis op garant vertrek. Dit staat bij een reis vermeld en je kunt er ook op zoeken. Als een reis eenmaal op garant vertrek staat, gaat deze altijd door.

Wat gebeurt er als er niet genoeg deelnemers zijn voor een reis?

Als er niet genoeg deelnemers zijn voor een fotoreis wordt deze zes weken voor de dag van vertrek geannuleerd. Je ontvangt je aanbetaling volledig terug.

Ik wil graag mee met een specifieke fotoreis, maar weet nu nog niet zeker of ik mee kan. Is het mogelijk om een optie te nemen?

Ja, dat kan. Je kunt een optie nemen voor 10 dagen, bijvoorbeeld om vrij te regelen op je werk. Aan deze korte optie zijn geen kosten verbonden.
Je kunt ook een optie nemen tot 3 maanden; hiervoor betaal je € 25 boekingskosten. Je vindt alle spelregels bij het optieformulier.

Optie nemen
Moet ik direct betalen als ik een fotoreis boek?

Je ontvangt na aanmelding de boekingsbevestiging/factuur.  Je boeking is definitief en bindend na het voldoen van de (aan)betaling zoals vermeld op de boekingsbevestiging. De (aan)betaling dient binnen 5 dagen na de factuurdatum van de boekingsbevestiging te zijn ontvangen door Aladin Travel (zij verzorgen de logisitiek voor de Fotoreizigers).

Uiterlijk 6 weken voor de reis moet de gehele reissom betaald zijn. Boek je binnen 6 weken voor vertrek dan betaal je meteen het hele bedrag.

Voor meer informatie over boeken en betalen verwijzen we je graag naar onze Voorwaarden.

Vallen jullie reizen onder een garantiefonds?

Of je nu een korte workshop boekt in Nederland of een lange reis ver weg: je kunt er in alle gevallen vanuit gaan dat je met de Fotoreizigers goed verzekerd op reis gaat. Iedere aanbieder van pakketreizen is wettelijk verplicht om een garantieregeling te hebben. Al onze reizen zijn pakketreizen, omdat je bij ons minimaal de workshop/programma van een fotoreis en accommodatie boekt. Lokaal vervoer en de reis van en naar de bestemming maken ook vaak onderdeel uit van het pakket. Logisch dus dat de garantie voor de fotoreizen bij ons goed geregeld is  via STO Garant of de GGTO.  Meer informatie over de reisgarantie

Daarnaast verwachten we dat je zelf een reis- en annuleringsverzekering afsluit, zodat jij en je spullen ook goed verzekerd op reis gaan.

Hoe weet ik of het niveau van een reis bij mij past?

Bij de reizen staat vermeld of een reis geschikt is voor alle niveaus (niveau 1 & 2), of juist voor beginnende of gevorderde fotografen.

Niveau 1: je wilt leren fotograferen

Je hebt net een camera en je wilt deze graag goed leren gebruiken. Of je fotografeert al een  tijdje maar alleen op de automaat en wil de mogelijkheden van je fototoestel gaan benutten. We leggen de instellingen uit, leren je welke instellingen je wanneer gebruikt en helpen je bij het maken van goede composities. Tijdens de fotobesprekingen leer van je eigen foto’s en van die van anderen.

Als je bij de Fotoreizen of Workshops het label Niveau 1 of Niveau 1 & 2 kiest, zit je helemaal goed.

Niveau 2: je bent bekend met de instellingen van je camera

Voor de fotoreizen met het label Niveau 2 gaan ervan uit dat je zelfstandig de belangrijkste instellingen van je camera beheerst: diafragma, sluitertijd, iso, belichting en witbalans. Je fotografeert op halfautomaat (diafragmavoorkeur) en/of handmatig. Hierdoor heb je tijdens de reis vooral de tijd om met nieuwe technieken, compositie en de inhoud bezig te zijn. De fotografen/reisbegeleiders zijn altijd in de buurt om je te assisteren of met je mee te denken.

Bijna al onze reizen zijn geschikt voor jou. Kies voor een fotoreis met de labels Niveau 2  of Niveau 1 & 2.  Dezelfde indeling hebben we gebruikt bij onze workshops: Workshops Niveau 2 of Workshops met Niveau 1 & 2.

Twijfel je? Neem even contact op. 

Ik heb een compactcamera. Kan ik dan mee op een fotoreis?

Alle camera’s zijn welkom, zolang je deze kunt instellen. Dus ook met een compactcamera. Of met een smartphone met uitgebreide camera-apps. Als je een analoge camera hebt kun je ook mee; dan is de begeleiding anders, omdat we de resultaten niet direct kunnen zien.

Wat gebeurt er als vlak voor de reis de Etna is uitgebarsten, of er onlusten zijn uitgebroken, en ik heb deze reis geboekt?

In dit soort situaties (milieurampen, oorlog(sdreiging) zoeken we in overleg met de deelnemers naar een oplossing. Als er geen negatief reisadvies zullen we zorgen voor een goed alternatief programma.

Als er wel een negatief reisadvies wordt afgegeven, wordt de fotoreis geannuleerd en krijg je je geld terug via je reisverzekering. We overleggen met de deelnemers of er interesse is in een alternatief in de geplande periode, of dat het verzetten van de reis naar een latere datum mogelijk is.

Wat doen wij als de Etna rommelt? Lees ons blog

 

 

Ik mag absoluut geen gluten eten; kunnen jullie daarvoor zorgen tijdens de reis?

Je kunt je dieetwensen opgeven bij je definitieve boeking. Wij geven je wensen door aan de hotels, zodat zij er bij het ontbijt rekening mee kunnen houden. Inkopen voor de lunch doen we samen met de deelnemers, dus dan kan je zelf zorgen dat er voor jou ook genoeg lekkere dingen zijn. ‘s Avonds eten we steeds in verschillende restaurants en bestel je zelf de gerechten die je mag eten; waar nodig overleggen we met de kok.

Waar vind ik de algemene voorwaarden voor de fotoreizen?

Wij hebben de voorwaarden voor de fotoreizen opgesteld in samenwerking met Aladin Travel. Zij verzorgen voor ons de logistiek van de reizen. Heb je vragen over de voorwaarden, dan kun je altijd met ons of met Aladin Travel contact opnemen.

Voorwaarden Fotoreizen

 

Deel dit met je fotovrienden
BEL ME NU
+
Bel mij!