Macrofotografie voor beginners

Categorieën: Geen reizen of workshops gevonden
grasklokje
Geen reizen of workshops gevonden Aantal deelnemers 3-6 Plaatsen beschikbaar Geannuleerd Prijs

Boeken

Geen reizen of workshops gevonden

Focus

Dé workshop om vertrouwd te raken met macrofotografie

Deze eendaagse workshop Macrofotografie is dé workshop als je vertrouwd wilt raken met de dichtbijfotografie buiten. Op een prachtige buitenlocatie die van alle gemakken (horeca, toilet, parkeergelegenheid) is voorzien zal Lex alle belangrijke instellingen met je doornemen en in de praktijk laten toepassen. Stap voor stap. Zo krijg je spelenderwijs antwoord op vragen als:
  • Hoe zorg ik voor scherpe macrofoto’s?
  • Waar moet ik de scherpte eigenlijk ‘neerleggen’?
  • Hoe ga ik om met de geringe scherptediepte, welk diafragma gebruik ik?
  • Welke ISO-waarde kan ik kiezen?
  • Moet ik altijd van statief werken?
  • Wat voor lens kan ik gebruiken?
  • Hoe kan ik de vaak harde contrasten overbruggen?
  • Wat voor achtergrond kan ik kiezen?
Weet je op deze vragen de antwoorden al, dan is de macroworkshop voor gevorderden misschien iets voor jou. Maar natuurlijk is de workshop macrofotografie er ook om inspiratie op te doen.

Reviews

Programma

Eendaagse workshop macrofotografie voor beginners

Deze eendaagse beginnersworkshop macrofotografie start om 10.00 en eindigt om 16 uur. Je meldt je bij Landgoed De Rading nabij Hilversum, waar je ook kunt parkeren. Lunchen doen we op de Tuinderij, dus je hoeft zelf geen broodje mee te nemen. Als je met het OV komt, reis dan naar station Hilversum en neem de bus naar Loosdrecht. Vanaf daar is het 10 minuutjes lopen. [gallery size="large" columns="2" ids="2040,2039"]

Begeleiding

De workshop wordt gegeven door Fotoreiziger Lex van den Bosch. Je krijgt uitgebreide instructie vooraf, en veel praktijkuitleg. Lex is een ervaren macrofotograaf die je alles op dit gebied kunt vragen.

Niveau

Deze macrofotografiedag is speciaal ontworpen voor beginners op het gebied van macrofotografie. De nadruk ligt dus op het HOE, maar er is natuurlijk wel aandacht voor het maken van mooie beelden. Lex zal hierbij voor inspiratie zorgen.

Accommodatie

nvt

Vervoer

Met eigen auto of: Met het openbaar vervoer. De locatie is vanaf NS-station Hilversum bereikbaar met Connexxion bus 104 richting Nieuw Loosdrecht. Vanaf de bushalte is de tuin nog 10 minuten lopen.

Bijzonderheden

Op deze workshop is het Fotoreizigers corona-protocol van toepassing.