Lange sluitertijden aan de Zeeuwse kust

 • Lange sluitertijden fotografie bij eb en vloed
 • De mooiste strekdammen
 • Boeiende composities
Lange sluitertijden fotografie
Lange sluitertijden fotografie
Lange sluitertijden fotografie
Categorieën:
Fotoweekend Walcheren

Lange sluitertijden aan de Zeeuwse kust

Garant Vertrek
Wanneer? 04 okt 2020
Aantal deelnemers 4-6
Plaatsen beschikbaar 4
Prijs € 125

Boeken

Focus

Opnamen met lange sluitertijden voor prachtige foto’s

Het maken van foto’s met lange sluitertijden is een fascinerend onderdeel van de fotografie. Je gebruikt deze techniek natuurlijk in nachtfotografie, maar ook overdag leveren tijdopnamen vaak prachtige beelden op. Van verstild water met hier en daar een steen, van kolkend water tussen palen of van dansende wolkenluchten. Deze workshop in Westkapelle is geschikt voor iedereen die de kunst van de lange sluitertijden onder de knie wil krijgen en/of het heerlijk vindt om samen met anderen op een prachtplek met camera, statief en filters in de weer te gaan.

Fotograferen met filters

Voor het maken van tijdopnamen overdag heb je filters nodig. Door een filter voor je lens te plaatsen, is het mogelijk om de sluitertijd te verlengen. Als je water enkele seconden krijg je een melkachtig effect waar tijdopnamen zo bekend om staan. Neutral Density (ND) filters of grijsfilters zijn er in verschillende grijstinten met de aanduiding 2, 4 of 8. Deze getallen geven het aantal stops aan. Hoe lichter het overdag is, hoe donker je filter moet zijn om een duidelijk effect te zien. Daarom kun je filters vaak stapelen in een schuifsysteem. Een big stopper is een filter waarmee je in een keer 10 stops onderbelicht. Deze 10 stops heb je op een zonnige dag echt nodig.

Als je wilt uitproberen of je het leuk vindt om met filters te werken, kun je het beste goedkope filters aanschaffen. Nadeel hiervan is dat je foto’s vaak een kleurzweem krijgen. Maar echt goede filters zijn behoorlijk prijzig, dus dan wil je wel zeker zijn dat je ze vaker gebruikt. Koop in ieder geval geen draaibare grijsfilters, want deze geven een vervelende lichtvervorming boven ND-6 en zijn daardoor eigenlijk onbruikbaar. Je kunt Anton om advies vragen welke filters jij het beste kunt aanschaffen.

Reviews

Was super gezellig en leerzaam deze workshop!
M. de Lang
Het weekend in Zeeland was een heerlijke onderbreking van mijn drukke werk. Ik ben vaker met een echtpaar dat een fotoreis begeleidde mee geweest, maar dit is de eerste keer dat ik zie dat beiden op inhoud begeleiden. Mijn complimenten!
H. Sikkenga

Programma

Programma

Je bent vanaf 10 uur welkom bij het Dijkpaviljoen De Westkaap. De workshop begint ’s om half elf. Na de kennismaking en het doorspreken van het programma gaan we fotograferen langs het strand van Westkapelle. Tussen de golfbrekers zetten we ons statief op om de branding te vast te leggen met lange sluitertijden. Zodra je de techniek onder de knie hebt, ga je aan de slag met de compositie. We onderbreken de fotosessie voor de lunch en keren daarna terug naar het water.

Lange sluitertijden bij hoog en laag water

Tijdens onze eerste fotosessie voor de lunch hebben we hoog water. Na de lunch wordt het eb en komen de basaltblokken tevoorschijn. We hebben dus een fotolocatie, maar dankzij eb en vloed kun je tussen de mooiste strekdammen op één dag verschillende composities maken.

Praktische Reisinformatie

Prijs & Pakket

€ 125
 • Professionele begeleiding door 2 fotografen
 • Koffie en thee
 • Online fotobespreking achteraf
 • Bijdrage aan Fair Climate Fund voor klimaat neutraal reizen

Niet inbegrepen:

Niet inbegrepen: vervoer, koffie/thee

Meenemen

 • camera + lenzen
 • extra batterij
 • statief
 • afstandsbediening (optioneel)
 • ND-filters (gestapeld een combinatie van minimaal 10 stops) en/of een big stopper
 • warme, winddichte kleding, muts
 • laarzen zijn handig als je in of heel dicht op de vloedlijn wilt fotograferen

Begeleiding

De workshop Lange Sluitertijden wordt begeleid door de fotografen Anton Harfst en Laurien van den Hoven.

Niveau

Is de workshop lange sluitertijden wat voor jou?

Deze workshop is geschikt voor fotografen die al wat langer fotograferen en redelijk tot goed bekend zijn met de instellingen van hun camera. Je hoeft geen ervaring te hebben met lange sluitertijden of het werken met filters.

Heb je nog geen filters? Vraag ons om advies!

Accommodatie

nvt

Vervoer

Je kunt zowel met je eigen auto als het openbaar vervoer naar Westkapelle komen. In Westkapelle zelf hebben we geen vervoer nodig.

Bijzonderheden

Annuleren of verzetten

Op deze workshop zijn de voorwaarden van onze eendaagse workshops van toepassing. Je kunt deze workshop kosteloos annuleren tot 48 uur voor de start van de workshop. Binnen 48 uur voor aanvang kosteloos annuleren kan ook, maar dan alleen als door de overheid genomen maatregelen je deelname verhinderen.

Meer informatie

Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.