Urbex Fotoreis Griekenland

 • Fotograferen op unieke urbex-locaties
 • Fotoshoot in een oud torenhuis op de Mani
 • Bijzondere ontmoetingen
Sleutel Urbex locatie
Urbex huis Peloponnesos
Urbex kelder
Verlaten spoorlijn Peloponnesos
Urban Exploring op de Mani
Sleutel Urbex locatie
Urbex huis Peloponnesos
Urbex kelder
Verlaten spoorlijn Peloponnesos
Urban Exploring op de Mani
Sleutel Urbex locatie
Urbex huis Peloponnesos
Urbex kelder
Verlaten spoorlijn Peloponnesos
Urban Exploring op de Mani
Categorieën:

Urbex Fotoreis Griekenland

Wanneer? 13 nov 2022 - 20 nov 2022
Aantal deelnemers 5-6
Plaatsen beschikbaar 4
Prijs € 2025 | eenpersoonskamer + € 175

Boeken

Neem een optie

Focus

Urbex fotografie in Griekenland: verlaten plekken met een intiem karakter

De Fotoreizigers organiseren in december 2021 voor de derde keer de bijzondere Urbex Fotoreis op de Peloponnesos, Griekenland. We gaan fotograferen in verlaten huizen, lege kloosters, treinstationnetjes waar nooit meer een trein stopt en olijfoliepersen die al decennia droog staan. Waar urbex locaties in andere landen vaak groot zijn – verlaten kastelen, ziekenhuizen of fabriekshallen – kom je in de rurale gebieden van Griekenland verlaten plekken tegen die vooral klein zijn en persoonlijk.

Grieken op zoek naar een beter leven elders trekken de deur achter zich dicht

Grieken zijn altijd al op zoek geweest naar plekken waar de leefomstandigheden beter waren. Dat deden ze in de oudheid, in de vorige eeuw bij oorlog of crisis en dat doen ze nog steeds. Huizen en boerderijen zijn familiebezit. Je trok de deur dicht, vroeg aan een neef om voor het huis te zorgen en vertrok. De huizen waar wij gaan fotograferen weerspiegelen het leven van dat moment.

Urbex locaties sfeervol in beeld brengen & bewerken

Je leert hoe je de verlaten plekken sfeervol  in beeld kunt brengen en hoe te fotograferen in krappe ruimtes. We besteden aandacht aan veiligheid en aan de verschillende manieren waarop je urbex foto’s kunt bewerken. De groep is klein zodat iedereen voldoende tijd heeft om in de veelal kleine ruimtes te fotograferen.

Urban exploring is de term voor fotografie in verlaten panden, waarbij het regel is dat fotografen de locatie fotograferen zoals ze deze aantreffen. In Griekenland gaan we vooral aan de slag met rural exploring, want bijna alle locaties bevinden zich op het platteland. Wij hebben de sleutel van de locaties. Sommige plekken zijn openbaar toegankelijk.

Reviews

Een dikke duim. Dit was mijn eerste reis met jullie en ik vond het fantastisch. Jullie zijn stuk voor stuk sterk in de begeleiding van de deelnemers.
Alfons
Was een heerlijke week, goed en fijn georganiseerd door Anton en Laurien, met een hele fijne groep! GENOTEN
Albert
Wat een heerlijk ongedwongen en inspirerende week! En de reis was top verzorgd: transport, accomodaties, idyllische lunch- en dinerlocaties, prachtige natuur en goeie urbex locaties. Heel veel dank nogmaals voor al jullie goede zorgen op elk terrein, Anton en Laurien!
Jacobien
Het was een fantastische reis en en vond het geweldig om met iedereen een week te fotograferen, lekker te eten en plezier te maken.
Anita
Zo leuk dat jullie me in verhaaltjes hebben leren denken. Het was echt een top week!
Janine

Programma

Programma Urbex fotoreis op de Peloponnesos

Onderstaand programma is op hoofdlijnen. De toegankelijkheid van locaties kan door allerlei reden (verkoop, geen sleutel beschikbaar etc.) veranderen. We hebben gedurende de reis de beschikking over een eigen busje, waardoor we flexibel zijn en het programma makkelijk kunnen aanpassen. Na de fotoshoots bespreken we de foto’s met behulp van een laptop en beeldscherm, waarbij  we ook laten zien hoe je de foto’s kunt bewerken. Ter afsluiting van de dag gaan we gezellig samen eten. Xirokambi kent een aantal uitstekende restaurants, die een authentieke Griekse keuken serveren.

13 november– Aankomst
Deelnemers worden afgehaald bij het vliegveld van Athene. Vervolgens  rijden we in iets meer dan 3 uur naar Xirokambi. Na aankomst in het dorp maken we nader kennis, bespreken het programma en gaan met elkaar uit eten.

Fotolocaties 14-19 november

 • Een zo goed als verlaten bergdorp
 • Lege huizen en werkplaatsen in de vallei van Sparta
 • Een desolate klooster
 • Treinstationnetjes waar nooit meer een trein stopt
 • Onbewoonde torenhuizen op de Mani

De fotolocaties liggen in een ruige, bergachtige omgeving op de Peloponnesos. We zullen het niet nalaten om van de prachtige omgeving te genieten en deze te fotograferen.

20 december – Vertrek
Deelnemers worden afgezet bij het vliegveld naar Athene.

Collage urbex fotoreis

Praktische Informatie


Deze Urbex fotoreis wordt georganiseerd door Photothema in samenwerking met Aladin Travel. De reisorganisatie regelt voor ons de logistiek van de reis en is aangesloten bij het GGTO Garantiefonds.

Prijs

€ 2025 | eenpersoonskamer + € 175
 • 7 Overnachtingen incl ontbijt op basis van een tweepersoonskamer
 • Alle avondmaaltijden inclusief drankjes in lokale restaurants
 • Hotel transfer en lokaal vervoer
 • Professionele en Nederlandstalige begeleiding door 2 fotografen
 • Bijdrage GGTO garantiefonds
 • CO2-compensatie via het Fair Climate Fund

Niet inbegrepen:

Vlucht Amsterdam-Athenereis- en annuleringsverzekering, boekingskosten (€ 25), lunches en persoonlijke uitgaven.

Toeslag eenpersoonskamer: € 175

Meenemen

 • Statief
 • Kleren die tegen een stootje kunnen

Begeleiding

Lokale expertise

De urbex fotoreis wordt begeleid door de fotografen en Griekenlandkenners Anton Harfst en Laurien van den Hoven van Photothema. Anton en Laurien hebben jaren in Griekenland gewoond, spreken Grieks en hebben een huis in Xirokambi, de standplaats van deze reis op het schiereiland Peloponnesos. Door de lokale kennis en contacten kom je tijdens deze reis op plekken die anders niet of nauwelijks bereikbaar zijn. De verhalen van de mensen die we lokaal ontmoeten geven een extra dimensie aan deze reis.

Niveau

Voor de Urbex Fotoreis is het handig als je niet op de automaat fotografeert en bekend met het instellen van diafragma, sluitertijd en iso. Ervaring met het werken op statief is aanbevolen. Als je twijfelt of deze reis geschikt voor je is, bel of mail dan even met Anton of Laurien.

Accommodatie

Standplaats Xirokambi & accommodatie Urbex Fotoreis

Xirokambi is een levendig dorp met mooie natuurstenen huizen, 15 km ten zuiden van het beroemde Sparta. Je verblijft in het lokale hotel of in een particulier huis, waar je de beschikking hebt over een eigen kamer en badkamer.

Op loopafstand van je verblijf ligt het gezellige plein, met café’s en restaurants waar het genieten is van de lokale Griekse keuken. Er zijn verschillende winkeltjes en een pinautomaat.

Vervoer

Vliegen

Aladin Travel neemt een optie voor je op de vlucht op het moment dat je boekt. Zodra de reis op garant vertrek komt, kun je kiezen om zelf je vlucht te boeken of dit via Aladin Travel te laten doen.

Vanaf Amsterdam met KLM
Volgt

Vanaf Brussel met Lufthansa
Volgt

Richtprijs tickets: 300 euro p.p. inclusief ruimbagage en ticketverzekering

Lokaal vervoer met 9-persoonsbus

We hebben de hele week een 9-persoons busje ter beschikking.

Bijzonderheden

Goed ter been

We verwachten van de deelnemers dat zij goed ter been zijn. De omgeving is bergachtig, wegen en paden zijn oneffen. Op de fotolocaties moeten we rekening houden met losliggende materialen en oneffen vloeren.

Geen last van wagenziekte

De Peloponnesos is een ruig gebied en onze fotolocaties liggen vaak op plekken hoger in de bergen. Als je last hebt van wagenziekte is deze reis niet geschikt voor jou.

Urbex locaties; betreden op eigen risico

Urban exploring is een vorm van fotografie die risico’s met zich meebrengt. Door te fotograferen op locaties met toestemming van de eigenaren, of in openbaar toegankelijke locaties, brengen wij de gevaren terug tot een minimum. Desondanks is betreden van de fotolocaties altijd op eigen risico en vragen wij aan de deelnemers om zichzelf en de andere deelnemers niet in gevaar te brengen door op locatie aanwijzingen op te volgen en zelf alert te zijn.