Urbex Fotoreis Griekenland

 • Fotograferen op unieke urbex-locaties
 • Fotoshoot in een oud torenhuis op de Mani
 • Bijzondere ontmoetingen
Sleutel Urbex locatie
Urbex huis Peloponnesos
Urbex kelder
Verlaten spoorlijn Peloponnesos
Urban Exploring op de Mani
Sleutel Urbex locatie
Urbex huis Peloponnesos
Urbex kelder
Verlaten spoorlijn Peloponnesos
Urban Exploring op de Mani
Sleutel Urbex locatie
Urbex huis Peloponnesos
Urbex kelder
Verlaten spoorlijn Peloponnesos
Urban Exploring op de Mani
Categorieën: Geen reizen of workshops gevonden
Urbex Garant Vertrek
Geen reizen of workshops gevonden Aantal deelnemers Max 6 deelnemers Plaatsen beschikbaar 3 Prijs € 1925 | eenpersoonskamer + € 210

Boeken

Geen reizen of workshops gevonden

Focus

Urbex fotografie in Griekenland: verlaten plekken met een intiem karakter

Photothema organiseert in mei voor de zevende keer de bijzondere Urbex Fotoreis op de Peloponnesos, Griekenland. We gaan fotograferen in verlaten huizen, lege kloosters, treinstationnetjes waar nooit meer een trein stopt en olijfoliepersen die al decennia droog staan. Waar urbex locaties in andere landen vaak groot zijn – verlaten kastelen, ziekenhuizen of fabriekshallen – kom je in de rurale gebieden van Griekenland verlaten plekken tegen die vooral klein zijn en persoonlijk.

Grieken op zoek naar een beter leven elders trekken de deur achter zich dicht

Grieken zijn altijd al op zoek geweest naar plekken waar de leefomstandigheden beter waren. Dat deden ze in de oudheid, in de vorige eeuw bij oorlog of crisis en dat doen ze nog steeds. Huizen en boerderijen zijn familiebezit. Je trok de deur dicht, vroeg aan een neef om voor het huis te zorgen en vertrok. De huizen waar wij gaan fotograferen weerspiegelen het leven van dat moment.

Urbex locaties sfeervol in beeld brengen & bewerken

Je leert hoe je de verlaten plekken sfeervol in beeld kunt brengen. We besteden aandacht aan veiligheid en aan de verschillende manieren waarop je urbex foto’s kunt bewerken. De groep is klein zodat iedereen voldoende tijd heeft om te fotograferen.

Urban exploring is de term voor fotografie in verlaten panden, waarbij het regel is dat fotografen de locatie fotograferen zoals ze deze aantreffen. In Griekenland gaan we vooral aan de slag met rural exploring, want bijna alle locaties bevinden zich op het platteland. Wij hebben de sleutel van de locaties. Sommige plekken zijn openbaar toegankelijk.

Reviews

Was een heerlijke week, goed en fijn georganiseerd door Anton en Laurien, met een hele fijne groep! GENOTEN
Albert
Wat een heerlijk ongedwongen en inspirerende week! En de reis was top verzorgd: transport, accomodaties, idyllische lunch- en dinerlocaties, prachtige natuur en goeie urbex locaties. Heel veel dank nogmaals voor al jullie goede zorgen op elk terrein, Anton en Laurien!
Jacobien
Een dikke duim. Dit was mijn eerste reis met jullie en ik vond het fantastisch. Jullie zijn stuk voor stuk sterk in de begeleiding van de deelnemers.
Alfons
Het was een fantastische reis en en vond het geweldig om met iedereen een week te fotograferen, lekker te eten en plezier te maken.
Anita
Zo leuk dat jullie me in verhaaltjes hebben leren denken. Het was echt een top week!
Janine

Programma

Programma Urbex fotoreis op de Peloponnesos

Onderstaand programma is op hoofdlijnen. De toegankelijkheid van locaties kan door allerlei reden (verkoop, geen sleutel beschikbaar etc.) veranderen. We hebben gedurende de reis de beschikking over een eigen busje, waardoor we flexibel zijn en het programma makkelijk kunnen aanpassen. Na de fotoshoots bespreken we de foto’s met behulp van een laptop en beeldscherm, waarbij we ook laten zien hoe je de foto’s kunt bewerken. Ter afsluiting van de dag gaan we gezellig samen eten. Xirokambi kent een aantal uitstekende restaurants, die een authentieke Griekse keuken serveren.

23 mei– Aankomst
Deelnemers worden afgehaald bij het vliegveld van Athene. Vervolgens rijden we in iets meer dan 3 uur naar Xirokambi. Na aankomst in het dorp gaan we samen eten op het dorpsplein.

Fotolocaties 24-29 mei

 • Zo goed als verlaten bergdorpen
 • Lege huizen en een fabriek in de vallei van Sparta
 • Een desolate klooster
 • Treinstationnetjes waar nooit meer een trein stopt en een remise vol met wagons en een loc
 • Onbewoonde torenhuizen op de Mani

De fotolocaties liggen in een ruige, bergachtige omgeving op de Peloponnesos. We zullen het niet nalaten om van de prachtige omgeving te genieten en deze te fotograferen.

30 mei – Vertrek
Deelnemers worden afgezet bij het vliegveld naar Athene.

Collage urbex fotoreis

Praktische Informatie

De reis wordt georganiseerd door Photothema. Voor deze reis zijn onze voorwaarden van toepassing voor fotoreizen en meerdaagse fotoworkshops, alsmede het Photothema corona-protocol.

De reis valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Prijs

€ 1925 | eenpersoonskamer + € 210
 • 7 Overnachtingen incl ontbijt op basis van een tweepersoonskamer
 • Alle avondmaaltijden inclusief drankjes in lokale restaurants
 • Picknicklunches dag 2 t/m 6
 • Hotel transfer en lokaal vervoer
 • Professionele en Nederlandstalige begeleiding door 2 fotografen
 • Bijdrage STO garantiefonds
 • CO2-compensatie via het Fair Climate Fund

Niet inbegrepen:

Vlucht Amsterdam-Athene, reis- en annuleringsverzekering, boekingskosten (€ 25), persoonlijke uitgaven.

Toeslag eenpersoonskamer: € 210

Meenemen

 • Statief
 • Kleren die tegen een stootje kunnen

Begeleiding

Lokale expertise

De urbex fotoreis wordt begeleid door de fotografen en Griekenlandkenners Anton Harfst en Laurien van den Hoven van Photothema. Anton en Laurien hebben jaren in Griekenland gewoond, spreken Grieks en hebben een huis in Xirokambi, de standplaats van deze reis op het schiereiland Peloponnesos. Door de lokale kennis en contacten kom je tijdens deze reis op plekken die anders niet of nauwelijks bereikbaar zijn. De verhalen van de mensen die we lokaal ontmoeten geven een extra dimensie aan deze reis.

Niveau

Voor de Urbex Fotoreis is het handig als je niet op de automaat fotografeert en bekend met het instellen van diafragma, sluitertijd en iso. Ervaring met het werken op statief is aanbevolen. Als je twijfelt of deze reis geschikt voor je is, bel of mail dan even met Anton of Laurien.

Accommodatie

Standplaats Xirokambi & accommodatie Urbex Fotoreis

Xirokambi is een levendig dorp met mooie natuurstenen huizen, 15 km ten zuiden van het beroemde Sparta. Je verblijft in het lokale hotel of in een particulier huis, waar je de beschikking hebt over een eigen kamer en badkamer.

Op loopafstand van je verblijf ligt het gezellige plein, met café’s en restaurants waar het genieten is van de lokale Griekse keuken. Er zijn verschillende winkeltjes en een pinautomaat.

Vervoer

Vliegen

Er gaan dagelijks verschillende vluchten naar Athene. Bij de boekingsbevestiging ontvang je de actuele ticketprijzen en kun je een optie laten nemen op een vlucht. Je kunt zelf je ticket boeken of dit laten regelen door onze partner Aladin Travel.  Hieronder vind je de tijden van de transfer van de luchthaven naar de standplaats Xirokambi vv en mogelijke vluchten.

Transfer heenreis 23/5: vertrek ca. 14 uur vanaf de luchthaven van Athene
Transfer terugreis 30/5: aankomst ca 14 uur bij de luchthaven van Athene

23/05/2023 Amsterdam – Athene KL1573 08:25 – 12:40
30/05/2023 Athene – Amsterdam KL1574 17:20 – 19:55

23/05/2023 Amsterdam – Zürich LX737 07:00 – 08:25
23/05/2023 Zürich – Athene LX1830 10:00 – 13:40
30/05/2023 Athene – Zürich LX1839 17:50 – 19:35
30/05/2023 Zürich – Amsterdam LX736 20:55 – 22:30

Lokaal vervoer

We hebben de hele week een busje ter beschikking. Hierdoor zijn we lekker flexibel.

Bijzonderheden

Goed ter been

We verwachten van de deelnemers dat zij goed ter been zijn. De omgeving is bergachtig, wegen en paden zijn oneffen. Op de fotolocaties moeten we rekening houden met losliggende materialen en oneffen vloeren.

Geen last van wagenziekte

De Peloponnesos is een ruig gebied en onze fotolocaties liggen vaak op plekken hoger in de bergen. Als je last hebt van wagenziekte is deze reis niet geschikt voor jou.

Urbex locaties; betreden op eigen risico

Urban exploring is een vorm van fotografie die risico’s met zich meebrengt. Door te fotograferen op locaties met toestemming van de eigenaren, of in openbaar toegankelijke locaties, brengen wij de gevaren terug tot een minimum. Desondanks is betreden van de fotolocaties altijd op eigen risico en vragen wij aan de deelnemers om zichzelf en de andere deelnemers niet in gevaar te brengen door op locatie aanwijzingen op te volgen en zelf alert te zijn.