Tholen & Flipland: Detailfotografie

 • 5 dagen Zeeuwse zomer aan de Oosterschelde
 • Leren, proberen en genieten met een krachtig fotografisch thema
 • Logeren en dineren op een unieke plek
macrofoto van een bijenorchis in Zeeland
Vanaf statief fotograferen bij zonsondergang aan de Oosterschelde
detailfoto van zeewier
detail van door de zee verweerd hout in Zeeland
Molen langs Zeeuwse kust
macrofoto van een bijenorchis in Zeeland
Vanaf statief fotograferen bij zonsondergang aan de Oosterschelde
detailfoto van zeewier
detail van door de zee verweerd hout in Zeeland
Molen langs Zeeuwse kust
macrofoto van een bijenorchis in Zeeland
Vanaf statief fotograferen bij zonsondergang aan de Oosterschelde
detailfoto van zeewier
detail van door de zee verweerd hout in Zeeland
Molen langs Zeeuwse kust
Categorieën: Geen reizen of workshops gevonden
Detailfoto's langs het water in Zeeland
Geen reizen of workshops gevonden Aantal deelnemers 4-6 Plaatsen beschikbaar 1 Prijs € 739

Boeken

Geen reizen of workshops gevonden

Focus

Op zoek naar interessante details

Zomers genieten van Zeeland met de camera. Lekker scharrelen langs de vloedlijn om schelpen, krabben en verweerde palen van dichtbij in beeld te brengen. De ene keer strijken we neer bij een drooggevallen getijdenhaventje, een andere keer bezoeken we in een loom fotografentempo een met zee vergroeide dorpje vol cultuurhistorie. En dat allemaal met een fantastisch fotografisch thema in de achterzak: detailfotografie.

Grafisch of juist verhalend

Waar we ook komen, steeds gaan we op zoek naar interessante details om te fotograferen. Details die soms verhalend zijn. Of die in grafisch opzicht sterk werken. Begeleidend fotograaf Lex zal je daar niet alleen onderweg tekst en uitleg over geven, maar ook in het zaaltje van ons gastvrije hotel aan de Oosterschelde. Daar laat hij ook zien hoe je in de nabewerking details kunt verlevendigen en versterken. Al met al een reis waarbij je er vijf dagen lang hélemaal uit bent, waarin je lekker de tijd krijgt om te puzzelen op mooie en interessante beelden, en waarin je veel zult opsteken. Ook tijdens de fotobesprekingen. En als het een beetje mee zit, geniet je elke avond van een prachtige zonsondergang boven het water!

Reviews

Dit is een nieuwe activiteit. Schrijf jij de eerste review?

Programma

Tholen fotograferen in detail

Het programma voor deze fotoreis naar Tholen is flexibel. We passen ons schema aan aan de weersomstandigheden en eventuele drukte.

Fotolocaties en soorten fotografie

 • Oosterschelde met slikken en kwelders en getijdenhavens (detailfotografie + natuur- en landschapsfotografie)
 • Prachtige dorpjes boordevol interessante cultuurhistorische details (Detailfotografie, architectuurfotografie en landschapsfotografie)
 • Zeedijken, polders en historische gemalen (landschapsfotografie)

Fotobespreking
Tussen het programma door, neemt Lex de tijd om samen met jullie de foto’s te bespreken. We hebben hiervoor een zaaltje in het hotel ter beschikking.

Het programma begint op zondag 11 juli om 12 uur en eindigt op 15 juli om 16.30 uur.

Praktische Informatie

Deze fotoreis valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Voor deze workshop zijn de voorwaarden van toepassing voor onze meerdaagse fotoworkshops, alsmede het Fotoreizigers corona-protocol.

Prijs

€ 739
 • tweepersoonskamer met eigen badkamer inclusief ontbijt, 4 nachten
 • 3x drie-gangen-diner, 1x mosselen (of drie-gangen)
 • begeleiding door Lex van den Bosch

Niet inbegrepen:

Eigen vervoer, lunch, drankjes bij het eten, persoonlijke uitgaven, reis- en annuleringsverzekering, € 25 boekingskosten

Toeslag eenpersoonskamer: € 140

Meenemen

 • Camera en lens die ook dichtbij kan scherpstellen
 • Statief en/of gorillapod
 • Hervulbare waterfles en picknicksetje

Begeleiding

De fototrip op Tholen en Flipland wordt begeleid door fotograaf en bioloog Lex van den Bosch. Lex is niet alleen een ervaren fotograaf met veel expertise in de macrofotografie, hij vind het ook leuk om over cultuurhistorie, landschap en biologie te vertellen onderweg. Iets wat je zeer goed kunt gebruiken bij de keuze van je foto-onderwerpen.

Niveau

Dit 5-daagse uitstapje op Tholen is geschikt voor fotografen van alle niveaus en met alle camera’s. De enige voorwaarde is dat je behoorlijk dichtbij kunt scherpstellen met je camera. Dat kan met een macrolens of zoomlens met macrostand op een spiegelreflex- of systeemcamera, maar ook met een compactcamera. Je krijgt tijdens het fotograferen tips, advies en aanwijzingen gebaseerd op jouw camera en ervaring. Tijdens de fotobesprekingen besteedt Lex aandacht aan techniek, maar zeker ook aan compositie.

Accommodatie

We slapen in een bijzonder hotel aan de Oosterschelde. Voor ons neus ligt een getijdenhaven. Er is een strandje en verder vooral heerlijk veel niks. Het hotel beschikt over een restaurant, dat momenteel alleen catert voor de eigen hotelgasten. We hebben een zaaltje ter beschikking zodat we – op gepaste afstand van elkaar – de foto’s kunnen bespreken.

Vervoer

Het hebben van een eigen auto is voorwaarde voor deelname aan deze reis. Iedere deelnemer rijdt zijn/haar eigen auto naar de verschillende fotolocaties.

Bijzonderheden

Op deze fotoreis is ons corona-protocol van toepassing.