Online Fotocursus Compositiestijlen

  • Aan de slag met 20 bekende en minder bekende compositiestijlen
  • Op een andere manier leren kijken
  • Inclusief Toolkit voor Compositiestijlen (gedrukte + digitale versie)
E-book over compositie in de fotografie
Compositiestijlen
E-book over compositie in de fotografie
Compositiestijlen
E-book over compositie in de fotografie
Compositiestijlen
Categorieën:
Online cursus compositie

Online Fotocursus Compositiestijlen

Wanneer? 14 nov 2023 - 13 mrt 2024
Aantal deelnemers 2-6 deelnemers
Plaatsen beschikbaar 6
Prijs € 325 voor 6 lessen en e-book

Boeken

Focus

Ontdek de kracht van een sterke compositie

In deze cyclus leer je om composities te herkennen en ontwikkel je de vaardigheden om tijdens het fotograferen in te schatten, welke stijl je kunt toepassen om je verhaal beter over het voetlicht te krijgen.

Je kunt op zoek naar foto’s in je archief die bij een bepaalde compositiestijl passen, maar het is natuurlijk nog veel leuker om met je camera op pad te gaan en foto’s te maken met specifieke composities.

Tussentijdse ondersteuning via Whatsapp

Bij de start van de cursus maken we een Whatsapp-groep aan (voor iedereen die daat toestemming voor geeft). Je kunt tussen de lessen door foto’s in de groep plaatsen en aan ons en je mede-cursisten om feedback vragen.

Extra bij deze fotocursus

Bij de cursus ontvang je ons e-book Toolkit voor Compositiestijlen | 20x inspiratie voor fotografen. De toolkit geeft niet alleen uitleg over iedere compositie, maar ook voorbeeldfoto’s van verschillende fotograferen. Hierdoor kun je goed zien hoe divers je – ongeacht het onderwerp – compositiestijlen kunt toepassen in je fotografie.

Reviews

Aanrader!
Megchel van Es
Super leuk, leerzaam en “dwingt” je naar buiten te gaan. Hoofd leeg, met andere ogen kijken naar al het moois om ons heen 😊
Anita Rollema
Voor diegene die in elke situatie in staat wil zijn een mooie, interessante foto te maken, kan ik deze cursus van harte aanbevelen!
Mark Regelink

Programma

Online fotocursus compositie start 15 november 2023

De online cursus start op woensdagavond van 19.30-21 uur op 15 november, 6 en 20 december, 10 en 24 januari, 7 en 28 februari en de afsluitende bijeenkomst op 13 maart 2024. Iedere les bespreken we een aantal composities. Je krijgt steeds een huiswerkopdracht mee voor de volgende keer. En aan het einde van de cursus maak je een portfolio met jouw favoriete compositiestijlen.

Wel interesse in deze online cursus, maar komt de woensdagavond je niet goed uit? Stuur ons dan even een berichtje; indien er voldoende kandidaten zijn, plannen we een extra cursus in op een ander tijdstip.

Bij de online cursus ontvang je het e-book Toolkit voor compositiestijlen. Deze publicatie is in 2020 uitgebracht door Photothema en geschreven door de cursusbegeleider Anton Harfst.

Opzet van de lessen
Iedere les bespreken we een aantal composities. Je krijgt steeds een huiswerkopdracht mee voor de volgende keer. En aan het einde van de cursus maak je een portfolio met de compositiestijlen die het beste bij jouw manier van fotograferen passen.

Deze compositiestijlen komen o.a. aan bod:

Regel van derden
Symmetrie
Diagonalen en driehoeken
Patronen en structuur
Oneven getallen
Vul het frame
Juxtapositie
Licht/donker
Herhaling

Prijs

€ 325 voor 6 lessen en e-book
  • 6 online lessen van 1,5 tot 2 uur
  • Afsluitende online portfoliobespreking
  • E-book Toolkit voor Compositiestijlen
  • Tussentijdse feedback via Whatsapp
  • Mogelijkheid voor 1 privé-les van een half uur als je een van de lessen niet kunt

Begeleiding

Deze cursus wordt gegeven door fotograaf Anton Harfst.

Niveau

Compositiestijlen: een cursus voor fotografen die meer body willen geven aan hun foto’s

Fotografeer jij al een tijdje en ben je op zoek naar een goede cursus om jouw foto’s meer body te geven. Dan is de cursus compositiestijlen echt wat voor jou.

Voor deze cursus gaan we ervan uit dat je bekend met met de basisinstellingen van je camera. Het kunnen bewerken van je beelden is een pré.

Bijzonderheden

Tijdsinvestering cursus Compositiestijlen

Reken op circa 2 uur per week die je tussen de lessen door nodig hebt voor het maken, selecteren en eventueel bewerken van de foto’s voor de huiswerkopdracht.

Deze cursus wordt gegeven door Photothema; je ontvangt de bevestiging en de factuur ook via Photothema.

Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.