Fotowandelreis Noord-Griekenland

 • Fotoreis juli 2020 geannuleerd
 • Indien mogelijk, plannen we deze fotoreis in het najaar in
Wandelen in Noord-Griekenland
Pelikaan bij Prespes-meren
Wandelen langs de Prespes-meren Noord-Griekenland
Bonenstaken Noord-Griekenland
Wandelen bij Prespes
Wandelen in Noord-Griekenland
Pelikaan bij Prespes-meren
Wandelen langs de Prespes-meren Noord-Griekenland
Bonenstaken Noord-Griekenland
Wandelen bij Prespes
Wandelen in Noord-Griekenland
Pelikaan bij Prespes-meren
Wandelen langs de Prespes-meren Noord-Griekenland
Bonenstaken Noord-Griekenland
Wandelen bij Prespes
Categorieën:
beren fotograferen in Noord-Griekenland

Fotowandelreis Noord-Griekenland

Wanneer? 19 jul 2020 - 28 jul 2020
Aantal deelnemers 5-8
Plaatsen beschikbaar 0
Prijs € 2280 | + € 180 eenpersoonskamer

Wachtlijst

Interesse

Focus

Fotoreis Noord-Griekenland: een ‘koele’ combi van fotograferen en wandelen langs meren, bergdorpen, vissers en beren in een Nationaal Park

 

Uitgestrekte bossen, grote en kleine meren, fascinerende bergdorpen, beren en pelikanen: het noordwesten van Griekenland is verrassend afwisselend en nog weinig ontdekt. Onze 10-daagse fotoreis in dit gebied staat in het teken van lekker wandelen, reisfotografie en landschapsfotografie. Een reis met oog voor cultuur én natuur. We nemen je niet alleen mee naar prachtige meren en landschappen, we leren je ook om taferelen met bergbewoners, vissers en wijnboeren goed in beeld te brengen. Én om kleine verhaaltjes te vertellen met je foto’s. Bij het fotograferen van landschappen geven we je de gereedschappen om optimaal gebruik te maken van het aanwezige licht.

We maken prachtige wandelingen tot 11 kilometer lengte in fotografentempo, gaan met een lokale visser het Grote Prespa-meer op, struinen tussen de druivenranken van een Nederlandse wijnboer en gaan fotograferen bij een opvang voor beren. De hoogteverschillen bedragen 100 tot 400 meter per wandeling (dag).

Reviews

Programma

Tijdens de fotoreis Noord-Griekenland maken we optimaal gebruik van licht, weersomstandigheden, maar ook van lokale contacten en activiteiten. We plannen in principe iedere dag een fotobespreking in.

Zondag 19 juli vlucht op Thessaloniki

Fotoreizigers Anton en Lex halen jullie op bij het vliegveld van Thessaloniki. De rit naar Nymfaio, de eerste (en bijzondere!) standplaats van deze fotoreis in de Noordgriekse bergen, duurt tweeënhalf uur. Na het inchecken gaan we gezellig met elkaar eten.

Maandag 20 en dinsdag 21 juli Nymfaio

Het bergdorp Nymfaio staat in de top 10 van de mooiste dorpen in Europa. Het dorp met zijn natuurstenen huizen met leistenen daken en keienpaden is gebouwd door Vlachen in de 13e eeuw en ligt op 1350 meter hoogte. Het is onze uitvalsbasis voor een paar mooie fotowandelingen en een bezoek aan de berenopvang.

In Noord-Griekenland leven nog zo’n 400 beren …. Ze zijn schuw, dus of we beren fotograferen in het wild is afwachten. Maar in het berencentrum van Nymfaio zien we ze zeker en gaan we ze ook fotograferen.

Woensdag 22 juli tm maandag 27 juli Prespes-meren: ideaal wandelgebied op hoogte in Noord-griekenland

Op weg naar de Prespes-meren zoeken we eerst een Nederlandse wijnboer op die hier druiven verbouwd voor een alom gewaardeerde Brut. Na onze fotoshoot tussen de wijnranken en een zomerse lunch rijden we richting de grens met Albanië en Noord-Macedonië. We overnachten hier een week lang in Psarades aan het grote Prespes-meer op 1000 meter hoogte.

Vanuit ons vissersdorp maken we iedere dag mooie wandelingen – een langere of twee korte routes – langs de meren, door de akkers met bonen, af en toe een boerendorp kruisend. De pelikanen zijn hier nooit ver weg en steeds een lust voor het oog met hun grote, kleurrijke snavels. Een van de dagen aan het Prespes-meer gaan we het meer op voor een privé-excursie.

Dinsdag 28 juli

Anton en Lex brengen je terug naar het vliegveld van Thessaloniki.

Collage: een voorproefje van deze bijzondere reis naar Noord-Griekenland

Praktische Reisinformatie

Deze fotowandelreis in Noord-Griekenland wordt georganiseerd in samenwerking met Aladin Travel. De reisorganisatie regelt voor ons de logistiek van de reis en is aangesloten bij het GGTO Garantiefonds.

Prijs & Pakket

€ 2280 | + € 180 eenpersoonskamer
 • 9 overnachtingen obv een 2-persoonskamer incl. ontbijt
 • Alle avondmaaltijden, lunch op 22 juli
 • Lokaal vervoer
 • Professionele en Nederlandstalige reisbegeleiding door twee fotografen/reisleiders
 • Boottocht Prespes-meren, excursie wijngaard en toegang berencentrum
 • Klimaatcompensatie voor de gehele reis via het FairClimateFund

Niet inbegrepen:

Vlucht naar en van Thessaloniki, drankjes bij het avondeten, uitgaven lunch en persoonlijke uitgaven; boekingskosten (€ 25) en reis- en annuleringsverzekering

Meenemen

 • Camera met zoomlens (voor de landschappen tot 200 mm, voor het fotograferen van de pelikanen min. 300 mm)
 • Filters (optioneel)
 • Goede wandelschoenen
 • Bij de reisinformatie ontvang je een uitgebreider meeneemlijstje

Begeleiding

Fotograaf en Griekenlandkenner Anton Harfst en fotograaf en reisjournalist Lex van den Bosch zijn je reisbegeleiders op deze fotoreis in Noord-Griekenland. Zij staan je met raad en daad bij tijdens het fotograferen. Op locatie en tijdens de dagelijkse fotobespreking wordt aandacht besteed aan reisfotografie – het in beeld brengen van de setting, het vertellen van kleine verhaaltjes – en landschapsfotografie, waarbij goed gebruik maken van het aanwezige licht steeds van groot belang is.

Niveau

Voor wie is de fotowandelreis in Noord-Griekenland?

De reis is geschikt voor fotografen van alle niveaus. We helpen beginnende fotografen met de instellingen van hun camera en het maken van goede composities. Heb je dat al lang en breed onder de knie, dan denken we graag met je mee bij het maken van boeiende composities en hopen we je te inspireren met nieuwe toepassingen en andere manieren van kijken.
Je beschikt over een goede wandelconditie voor routes van circa 10 km per dag in bergachtig terrein. We wandelen op hoogtes van 900-1500 meter. Vanwege het bergachtige karakter van Noord-Griekenland is deze reis niet geschikt voor mensen met last van wagenziekte.

Accommodatie

In Nymfaio verblijven we in een sfeervol hotel opgetrokken in de stijl van het dorp. In Psarades zitten we in het enige hotel midden in het dorp.

Vervoer

Heen- en terugreis

Je kunt je reis inclusief vlucht boeken, maar ook zelf de vlucht boeken. Houd dan wel rekening met het onderstaande vluchtschema van Austrian Air. De richtprijs voor de vlucht is € 385 inclusief ruimbagage. De daadwerkelijke ticketprijs is afhankelijk van het tijdstip van boeken en beschikbaarheid.

19/07/2020 Amsterdam – Wenen 372 10:00 – 11:55
19/07/2020 Wenen – Thessaloniki 809 12:35 – 15:20
28/07/2020 Thessaloniki – Frankfurt 1289 18:30 – 20:05
28/07/2020 Frankfurt – Amsterdam 1002 21:00 – 22:15

Lokaal vervoer

We hebben tijdens deze hele reis eigen vervoer ter beschikking (9-persoons busje).

Bijzonderheden

Lekker eten in Noord-Griekenland

In het noorden van Griekenland kun je lekker eten. Het gebied rond de Prespes-meren is beroemd om zijn verschillende soorten bonen. De avondmaaltijden zijn bij de prijs inbegrepen. Drankjes zijn wel voor eigen rekening. Er wordt gegeten in lokale restaurants. Voor de lunch zullen we vaak kiezen voor een lekkere picknick onderweg (niet inbegrepen).

Klimaat: prima om te wandelen

In het noorden van Griekenland zijn de zomers duidelijk minder heet; we verblijven en wandelen bovendien op hoogtes van 1000 – 1500 meter. Temperaturen overdag liggen rond de 25 graden, terwijl het ‘s nachts af kan koelen tot een graad of 15.

Wolven en beren fotograferen

In Nymfaio, de standplaats aan het begin van deze reis, zit Arkturos. Deze organisatie zet zich in voor de bescherming van het leefgebied van wolven en beren in Noord-Griekenland. We hebben een privé-excursie geregeld voor onze groep bij de opvang van de wolven en bij het informatiecentrum voor de beren. De kans dus om prachtige portretten te maken van wolven en beren.