Fotowandelreis Noord-Griekenland

 • Pelikanen fotograferen
 • Varen op het Grote Prespes-meer
 • Genieten van de prachtige natuur in het noorden van Griekenland
 • Overnachten in traditionele en sfeervolle hotels
 • Dagelijks fotobespreking
Wandelen in Noord-Griekenland
Fotoreis Noord-Griekenland
Wandelen langs de Prespes-meren Noord-Griekenland
Bonenstaken Noord-Griekenland
Orchid Prespes
Wandelen in Noord-Griekenland
Fotoreis Noord-Griekenland
Wandelen langs de Prespes-meren Noord-Griekenland
Bonenstaken Noord-Griekenland
Orchid Prespes
Wandelen in Noord-Griekenland
Fotoreis Noord-Griekenland
Wandelen langs de Prespes-meren Noord-Griekenland
Bonenstaken Noord-Griekenland
Orchid Prespes
Categorieën:
Fotoreis Noord-Griekenland

Fotowandelreis Noord-Griekenland

Wanneer? 09 jul 2024 - 18 jul 2024
Aantal deelnemers Max. 6
Plaatsen beschikbaar 6
Prijs € 2070

Boeken

Neem een optie

Focus

Fotoreis Noord-Griekenland: een ‘koele’ combi van fotograferen en wandelen langs meren, bergdorpen, vissers en beren in een Nationaal Park

Uitgestrekte bossen, grote en kleine meren, fascinerende bergdorpen, beren en pelikanen: het noordwesten van Griekenland is verrassend afwisselend en nog weinig ontdekt. Deze 10-daagse Photothema fotoreis in dit gebied staat in het teken van lekker wandelen, fotograferen in levendige én verlaten dorpen, natuur- en landschapsfotografie. Een reis met oog voor natuur en cultuur. We nemen je niet alleen mee naar prachtige meren en landschappen, we leren je ook om taferelen met bergbewoners en vissers goed in beeld te brengen. Én om kleine verhaaltjes te vertellen met je foto’s. Bij het fotograferen van landschappen geven we je de gereedschappen om optimaal gebruik te maken van het aanwezige licht.

We maken prachtige wandelingen, gaan met een lokale visser het Grote Prespa-meer op en gaan fotograferen bij een opvang voor beren. De hoogteverschillen bedragen 100 tot 400 meter per wandeling.

Reviews

Programma

Tijdens de fotoreis Noord-Griekenland maken we optimaal gebruik van licht, weersomstandigheden, maar ook van lokale contacten en activiteiten. We plannen in principe iedere dag een fotobespreking in.

Dinsdag 9 juli: vlucht op Thessaloniki

Anton en Laurien halen jullie op bij het vliegveld van Thessaloniki. De rit naar de waterrijke stad Edessa duurt anderhalf uur. Na het inchecken gaan we gezellig met elkaar eten.

Overnachting in Edessa

Woensdag 10 juli: WaterStad Edessa

We beginnen de eerste echte dag van deze fotoreis in de 3000 jaar oude stad. Edessa was de eerste hoofdstad van het koninkrijk van Macedonië. Natuurlijk gaan we naar de watervallen waar deze stad bekend om staat, maar we dwalen ook door de straatjes en bezoeken de resten van de oude stad.

Overnachting in Edessa

Donderdag 11 juli Nymfaio

Het bergdorp Nymfaio staat in de top 10 van de mooiste dorpen in Europa. Het dorp met zijn natuurstenen huizen met leistenen daken en keienpaden is gebouwd door Vlachen in de 13e eeuw en ligt op 1350 meter hoogte. We fotograferen in dit bijzondere dorp en brengen een bezoek aan de berenopvang.

Overnachting in Nymfaio

In Noord-Griekenland leven nog zo’n 400 beren …. Ze zijn schuw, dus of we beren fotograferen in het wild is afwachten. Maar in het berencentrum van Nymfaio zien we ze zeker en gaan we ze ook fotograferen.

Vrijdag 12 t/m donderdag 18 juli Prespes-meren: prachtig natuurgebied op hoogte in Noord-griekenland

Na het ontbijt rijden we richting de grens met Albanië en Noord-Macedonië. We overnachten 6 nachten in het het gastvrije dorpje Psarades aan het grote Prespes-meer op 850 meter hoogte.

Vanuit ons vissersdorp maken we mooie wandelingen langs de meren, door de akkers met bonen, af en toe een boerendorp kruisend. De pelikanen zijn hier nooit ver weg en steeds een lust voor het oog met hun grote, kleurrijke snavels. Een van de dagen aan het Prespes-meer gaan we het meer op voor een privé-excursie.

Donderdag 18 juli

Anton en Laurien brengen je terug naar het vliegveld van Thessaloniki.

Collage: een voorproefje van deze bijzondere reis naar Noord-Griekenland

Praktische Informatie

Photothema

Deze fotowandelreis in Noord-Griekenland wordt georganiseerd door Photothema in samenwerking met Aladin Travel. De reisorganisatie regelt de logistiek van de reis en is aangesloten bij het GGTO Garantiefonds.

Prijs

€ 2070
 • 9 overnachtingen obv een 2-persoonskamer incl. ontbijt
 • Alle avondmaaltijden
 • Vervoer met eigen busje
 • Professionele en Nederlandstalige reisbegeleiding door twee fotografen/reisleiders
 • Dagelijks fotobespreking
 • Boottocht Prespes-meren en toegang berencentrum

Niet inbegrepen:

Vlucht naar en van Thessaloniki, drankjes bij het avondeten, uitgaven lunch, toeristenbelasting en persoonlijke uitgaven; boekingskosten (€ 20), bijdrage GGTO-garantiefonds (€ 9) en reis- en annuleringsverzekering

Toeslag eenpersoonskamer: € 270

Meenemen

 • Camera met zoomlens (voor de landschappen tot 200 mm, voor het fotograferen van de pelikanen min. 300 mm)
 • Filters (optioneel)
 • Goede wandelschoenen
 • Bij de reisinformatie ontvang je een uitgebreider meeneemlijstje

Begeleiding

Fotografen en Griekenlandkenners Anton Harfst en Laurien van den Hoven zijn je reisbegeleiders op deze fotoreis in Noord-Griekenland. Zij staan je met raad en daad bij tijdens het fotograferen. Op locatie en tijdens de dagelijkse fotobespreking wordt aandacht besteed aan reisfotografie – het in beeld brengen van de setting, het vertellen van kleine verhaaltjes – en landschapsfotografie, waarbij goed gebruik maken van het aanwezige licht steeds van groot belang is.

Niveau

Voor wie is de fotowandelreis in Noord-Griekenland?

De reis is geschikt voor fotografen van alle niveaus. We helpen beginnende fotografen met de instellingen van hun camera en het maken van goede composities. Heb je dat al lang en breed onder de knie, dan denken we graag met je mee bij het maken van boeiende composities en hopen we je te inspireren met nieuwe toepassingen en andere manieren van kijken.
Je beschikt over een goede wandelconditie voor routes van in totaal circa 10 km per dag in bergachtig terrein. We wandelen op hoogtes van 900-1500 meter. Vanwege het bergachtige karakter van Noord-Griekenland is deze reis niet geschikt voor mensen met last van wagenziekte.

Accommodatie

Je verblijft deze reis in kleinschalige en traditionele hotels. In Edessa overnachten we in een Arhontiko, een oud herenhuis van natuursteen. In Nymfaio verblijven we in een sfeervol hotel opgetrokken in de stijl van het dorp. In Psarades zitten we in een gastvrij hotel midden in het dorp.

Vervoer

Heen- en terugreis

Je kunt je reis inclusief vlucht boeken, maar ook zelf de vlucht boeken. Houd dan wel rekening met het onderstaande vluchtschema. De richtprijs voor de vlucht is € 470 inclusief ruimbagage. De daadwerkelijke ticketprijs is afhankelijk van het tijdstip van boeken en beschikbaarheid.

Vluchtinformatie volgt.

Lokaal vervoer

We hebben tijdens deze hele reis eigen vervoer ter beschikking (9-persoons busje).

Bijzonderheden

Lekker eten in Noord-Griekenland

In het noorden van Griekenland kun je lekker eten. Het gebied rond de Prespes-meren is beroemd om zijn verschillende soorten bonen. De avondmaaltijden zijn bij de prijs inbegrepen. Drankjes zijn wel voor eigen rekening. Er wordt gegeten in lokale restaurants. Voor de lunch zullen we vaak kiezen voor een lekkere picknick onderweg of gezellige restaurantjes.

Klimaat: prima om te wandelen en te fotograferen

In het noorden van Griekenland zijn de zomers duidelijk minder heet; we verblijven en wandelen bovendien op hoogtes van 1000 – 1500 meter. Temperaturen overdag liggen rond de 25 graden, terwijl het ‘s nachts af kan koelen tot een graad of 15.

Wolven en beren fotograferen

In Nymfaio, de tweede locatie op deze reis, zit Arkturos. Deze organisatie zet zich in voor de bescherming van het leefgebied van wolven en beren in Noord-Griekenland. We hebben een excursie geregeld voor onze groep bij de opvang van de wolven en bij het informatiecentrum voor de beren. De kans dus om prachtige portretten te maken van wolven en beren.