Langs berg en dal: 3-daagse herfst-fototrip rond Nijmegen

Categorieën: Geen reizen of workshops gevonden
Herfstkleuren langs berg en dal
Geen reizen of workshops gevonden Aantal deelnemers 5-6 Plaatsen beschikbaar 5 Prijs

Boeken

Geen reizen of workshops gevonden

Focus

Met de camera in de hand wandelen wij door heuvelland

Lekker te voet genieten, in een keur van spectaculaire landschappen. Met loofbossen in herfstkleuren en telkens weer verrassende uitzichten is er geen mooiere plek denkbaar in ons land om de herfst te fotograferen. Slapen doen we in een lekker comfortabel hotel in het hart van het door ijs, wind en water vormgegeven heuvelland. Hier laten we ons verwennen met ontbijt en avondeten, en bespreken we onze foto's. Het hebben van een auto is voorwaarde voor deelname.

Reviews

Programma

Fotograferen langs berg en dal met herfstkleuren

Met op maat gemaakte fotowandelingen van 2 tot 6 km lang trekken we door berg en dal. Langs akkers, heidevelden en in herfstkleuren getooide loofbossen. Vanaf de door het landijs achtergelaten stuwwallen genieten we van zo'n beetje de mooiste uitzichten van Nederland, diep het laagland in. Ooit deden de Romeinen hetzelfde, al waren hun bedoelingen meer strategische van aard. Ook wandelen we door het spectaculaire uiterwaardenlandschap, waar we Konikpaarden, Schotse Hooglanders en oude steenfabrieken tegenkomen.

Fotolocaties en soorten fotografie

  • Loofbossen in herfstkleed (natuur- en landschapsfotografie)
  • Rivierlandschappen  (natuur- en landschapsfotografie)
  • Grote grazers in heidelandschappen en uiterwaarden (telelens)
  • Historische bouwwerken in het landschap (architectuur- en landschapsfotografie)
  • Herfstdetails als paddenstoelen met macrolens of macrostand zoomlens

Fotobespreking

Tussen het programma door, neemt Lex de tijd om samen met jullie de foto's te bespreken. We hebben hiervoor een zaaltje in het hotel ter beschikking. Het programma begint op woensdag 4 november om 12 uur en eindigt op 6 november om 16 uur.

Begeleiding

De fototrip langs bergen en dalen wordt begeleid door fotograaf en bioloog Lex van den Bosch.

Niveau

Fotoreis langs bergen en dalen; iedereen kan meedoen

Deze 3-daagse fotowandelreis is geschikt voor fotografen van alle niveaus en met alle camera's. Je krijgt tijdens het fotograferen tips, advies en aanwijzingen gebaseerd op jouw camera en ervaring. Tijdens de fotobesprekingen besteedt Lex aandacht aan techniek, maar zeker ook aan compositie.

Accommodatie

Wakker worden tussen de herfstkleuren

We slapen in het spectaculaire heuvelland, te midden van de herfstkleuren. In fijne, comfortabele kamers. Het hotel beschikt over een restaurant, waar we van het ontbijt en avondeten genieten. We hebben een zaaltje ter beschikking zodat we - op gepaste afstand van elkaar - de foto's kunnen bespreken.

Vervoer

Het hebben van een eigen auto is voorwaarde voor deelname aan deze reis. Iedere deelnemer rijdt zijn/haar eigen auto naar de verschillende fotolocaties.

Bijzonderheden

Deze fotoreis valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant. Op deze fotoreis is ons corona-protocol van toepassing.