Camera-instellingen en compositie voor beginners

 • Kleine groep met 1-2 docenten
 • Een geweldige manier om beter te leren fotografen
 • Terugkombijeenkomst in Amsterdam
Fotoworkshop voor beginners
Fotoworkshop voor beginners
Fotoworkshop voor beginners
Categorieën:

Camera-instellingen en compositie voor beginners

Wanneer? 02 jun 2020 - 05 jun 2020
Aantal deelnemers 8
Plaatsen beschikbaar 7
Prijs € 578

Boeken

Focus

Beter leren fotograferen tijdens een paar dagen Zeeland

Vierdaagse fotoworkshop aan de Zeeuwse kust voor iedereen die meer wil halen uit zijn of haar (nieuwe) camera. Misschien heb je al wel eens een fotocursus gevolgd, maar vind je het nog steeds lastig om in de praktijk de goede knoppen te vinden. Tijdens deze fotoworkshop voor beginners ben je lekker vier dagen aan het fotograferen op en rond het strand van Westkapelle en in de kleurrijke haven van Vlissingen. Er is altijd een fotograaf in de buurt om je te helpen met je instellingen of compositie.
Oefening baart kunst: aan het eind van de fotoworkshop heb je je camera stukken beter in de vingers. En je krijgt van ons een handige pdf mee, zodat je thuis altijd dingen kunt terugzoeken.

Wat leer je in deze fotoworkshop voor beginners?

 • Histogram
  Je histogram is een super handig hulpmiddel op je camera. Tijdens de workshop leer je onder andere hoe je dit kunt gebruiken.

  Belichten

 • ISO instellen
 • Histogram lezen en gebruiken
 • Witbalans gebruiken en instellen
 • Scherpstellen
 • Compositie: Regel van derden, driehoeken en lijnen

 

Reviews

Dit is een nieuwe workshops; er zijn nog geen reviews.

Programma

Waar ga je fotograferen?

Tijdens dit workshopweekend gaan we uitgebreid fotograferen aan de Zeeuwse kust. Het dorpje Westkapelle is onze standplaats. We fotograferen hier op het strand, in de duinen en in het dorp zelf. We klimmen ook een keer de machtige vuurtoren op om Westkapelle en ommeland vanaf hoog te fotograferen. In het nabijgelegen Vlissingen gaan we fotograferen in de kleurrijke haven. Op iedere plek gaan we aan de slag met de instellingen van je camera en compositie.

Fotoworkshop voor beginners van dag tot dag

2 juni – basisinstellingen langs het strand

We beginnen deze fotoworkshop voor beginners om 13.00 uur met de kennismaking en doorspreken van het programma in het hotel. Daarna gaan we aan de slag met de belangrijkste basisinstellingen tijdens een fotowandeling over de dijk en het strand. Na het bespreken van de foto’s gaan we met elkaar eten.

3 juni – compositie in de haven van Vlissingen

De kleurrijke haven en boulevard van Vlissingen zijn vandaag het werkterrein voor een workshop met nadruk op compositie (maar we vergeten de instellingen niet!). Terug in Westkapelle worden de foto’s besproken. Na het eten ga je je nieuwe vaardigheden loslaten op de zonsondergang. De ervaring heeft ons geleerd dat er in Westkapelle prachtige zonsondergangen te fotograferen zijn.

4 juni – fotograferen in het dorp

Westkapelle is in de zomermaanden een levendige badplaats, zonder dat het al te druk is. Een mooie plek dus om je camera-instellingen te oefenen. In de namiddag beklimmen we de indrukwekkende vuurtoren – gebouwd op de kerktoren. Ook in de toren zelf is het leuk fotograferen.

5 juni – fotograferen bij ochtendlicht

We gaan vandaag vroeg fotograferen op het strand en in de duinen. Na een laat ontbijt sluiten we deze fotoworkshop voor beginners af met een laatste fotobespreking. En we gaan ervan uit dat je je na zo’n paar dagen intensief en met onze begeleiding fotograferen, heel wat minder een beginner voelt.

 

Praktische Reisinformatie

Deze workshop valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Voor deze workshop zijn de voorwaarden van toepassing voor onze meerdaagse fotoworkshops.

Prijs & Pakket

€ 578
 • 3 Overnachtingen op basis van logies/ontbijt in een eenpersoonskamer met gedeelde badkamer
 •  Begeleiding door 1-2 Fotoreizgers
 • Terugkomstbijeenkomst in Amsterdam na 2-3 maanden
 • Een handige pdf met de belangrijkste camera-instellingen en een pdf over compositie
 • Toeristenbelasting
 • Toeslag STO Garant
 • Klimaatcompensatie via het Fair Climate Fund

Niet inbegrepen:

Niet inbegrepen: vervoer, eten, drinken, persoonlijke uitgaven

Meenemen

 • Camera
 • Batterij-oplader, batterij en minimaal een reservebatterij
 • Een leeg geheugenkaartje

Begeleiding

Begeleiding en fotobespreking

Deze fotoworkshop voor  beginners wordt begeleid door Lex van den Bosch. Vanaf 6 deelnemers schuift ook Anton Harfst aan. Je krijgt tijdens het fotograferen tips, advies en aanwijzingen gebaseerd op jouw camera en ervaring. Tijdens de fotobesprekingen besteden de Fotoreizigers aandacht aan techniek, maar zeker ook aan compositie.

Niveau

Fotoworkshop voor beginners

Dit is een echte workshop voor fotografen die de instellingen van hun camera willen leren gebruiken.  Het kan zijn dat je al jaren fotografeert, maar het nu tijd vindt om de mogelijkheden van je fototoestel te ontdekken. Maar ook als je net begint met fotograferen – en het meteen goed onder de knie wilt krijgen – ben je van harte welkom.

Accommodatie

We verblijven tijdens deze workshop in hotel Pieter de Coninck in Westkapelle, een eenvoudige b&b onder de rook van de vuurtoren en op loopafstand van de dijk en de duinen. De tweepersoonskamers beschikken over tweepersoonsbedden. De familiekamers bestaan uit twee kamers met een gedeelde badkamer. Als je een eenpersoonskamer boekt, heb je in principe een kamer met een gedeelde badkamer.

Vervoer

Je reist met het openbaar vervoer of eigen vervoer naar Westkapelle. In Westkapelle zijn onze fotolocaties op loopafstand. Voor de rit naar Vlissingen verdelen we ons over de beschikbare auto.

Bijzonderheden

De sluitingsdatum voor deze workshop is 2 april 2020.