Fotoreis Venetië

 • Fotograferen op beroemde plekken in Venetië als de toeristen verdwenen zijn
 • Dwalen door achterafstraatjes
 • Ga aan de slag met een eigen reportage
 • Privé fotoshoot bij een bekroonde glasblazer
 • Dagelijks fotobespreking
Venetië hoog water
Venetië individuele fotoreis
fotoweekend Venetië
Man leest krant in Venetië
Venetië hoog water
Venetië individuele fotoreis
fotoweekend Venetië
Man leest krant in Venetië
Venetië hoog water
Venetië individuele fotoreis
fotoweekend Venetië
Man leest krant in Venetië
Categorieën:
Fotoreis Venetië

Fotoreis Venetië

Wanneer? 17 okt 2024 - 21 okt 2024
Aantal deelnemers 4-6
Plaatsen beschikbaar 3
Prijs € 1250

Boeken

Neem een optie

Focus

Venetië: nog steeds een plek waar het fantastisch fotograferen is

Venetië is een plek waar je eindeloos kunt dwalen en fotograferen. De kunst van fotografie in een stad waar bijna iedere hoek vraagt om gefotografeerd te worden is keuzes maken. We gaan tijdens de  fotoreis Venetië  op zoek naar de achterafstraatjes, gebouwen die nog niet zijn omgeturnd tot toeristische trekpleister en Venetiërs aan het werk. Natuurlijk komen we ook op beroemde plekken, maar bij voorkeur op een tijdstip van de dag dat de meeste bezoekers al verdwenen zijn. Tussen de fotosessies door bespreken en bekijken we een kleine selectie van de foto’s. Het maken van keuzes is een terugkerend onderwerp tijdens de fotosessies en de besprekingen. Bovendien biedt het programma ruimte om met een eigen onderwerp aan de slag te gaan.

Lees ook Anton’s blog over verleden, heden en toekomst.

Reviews

Een fantastisch weekend fotograferen in Venetië achter de rug. Toeristisch? Niet als Anton en Laurien de routes bedenken. Heerlijk ronddwalen door straatjes en langs kanaaltjes. Anton en Laurien geven tips, laten je lekker je gang gaan en zijn altijd in de buurt als je een vraag hebt.
Nel Kingma
Een heerlijk lang weekend dwalen door Venetië met Anton en Laurien als uitstekende gidsen. Ze nemen je mee naar minder toeristische plekken, zijn altijd in de buurt voor tips en het beantwoorden van vragen. Super! Venetië is zo fotogeniek dat je echt keuzes moet maken. Je blijft fotograferen!
Hilda van der Sluis
Dank voor de mooie en leerzame trip.
Natasja Vos

Programma

Fotoreis Venetië van dag tot dag

Donderdag 17 oktober

Deelnemers komen tussen 13 en 15 uur bij ons hotel op het Lido. Na de lunch en kennismaking gaan we aan de slag met straatfotografie in de Joodse wijk. Hier dwalen we door smalle straatjes, langs kleurrijke huizen en spiegelende grachten. Een lust voor het oog.

Vrijdag 18 oktober

Direct na het ontbijt pakken we een veerboot vanaf het Lido en varen via het Canal Grande dwars door Venetië heen. We stoppen als eerste bij de grote markthallen. In de middag gaan we naar een glasblazer op het Lido, waar een meesterblazer ons uitgebreid laat zien hoe hij zijn kunstwerken maakt. We hebben hier ruim de tijd om prachtge foto’s te maken. ‘s Avonds gaan we uitgebreid aan de slag met nachtfotografie langs de smalle kanalen.

Zaterdag 19 oktober

We beginnen de dag met een fotosessie op Castello, het oostelijke gedeelte van Venetië. Hier waan je je regelmatig op een Italiaanse filmset, inclusief wapperende was en buurvrouwen die de stand van zaken bespreken vanuit het open raam.  Aan het eind van de middag pakken we de veerboot naar Troncetto om de stad te fotograferen tijdens het gouden uur. Op de terugweg naar het Lido fotograferen we Venetië tijdens de zonsondergang en het blauwe uur.

Zondag 20 oktober

Guidecca is een van de minder bekende eilanden van Venetië met een mooie mengeling aan bouwstijlen en bedrijvigheid. Guidecca leent zich goed om aan de slag te gaan met zwart-wit fotografie. In de namiddag fotogrferen we tussen flanerende Venetianen op het strand van het Lido. Tijdens de afsluitende fotobespreking besteden we tevens aandacht aan het bewerken van zwart-wit beelden.

Maandag 21 oktober

Terugreis

Praktische Informatie


De fotoreis naar Venetië wordt georganiseerd door Photothema in samenwerking met Aladin Travel. De reisorganisatie regelt voor ons de logistiek van de reis en is aangesloten bij het GGTO Garantiefonds.

Prijs

€ 1250
 • 4 Overnachtingen obv een eenpersoonskamer incl. ontbijt in een ****hotel
 • Professionele begeleiding door 2 fotografen
 • Dagelijks fotobespreking
 • Fotoshoot bij een bekroonde glasblazer
 • Tutorial nachtfotografie

Niet inbegrepen:

Vlucht, uitgaven voor lunch en avondeten (ca € 120), persoonlijke uitgaven, fooien, openbaar vervoer (ca € 95), toeristenbelasting (€ 14), annulerings- en reisverzekering, boekingskosten (€ 20) en bijdrage GGTO-garantiefonds (€ 9).

Toeslag eenpersoonskamer: € 140

Meenemen

 • Camera met toebehoren
 • Statief
 • ND-filters en/of een big stopper (optioneel)
 • Laarzen bij kans op hoog water (ter plaatse ook goede overtreklaarzen verkrijgbaar)
 • Een maand voor de fotoreis Venetië ontvang je van ons de reisinformatie met daarin ook een meeneemlijstje

Begeleiding

Geef vooraf je wensen aan

De fotoreis Venetië wordt – in 2023 al weer voor de 7e keer – begeleid door de fotografen Anton Harfst en Laurien van den Hoven van Photothema. Het programma biedt ruimte voor eigen invulling. Voorafgaand aan de reis kun je aangeven of je specifieke wensen hebt. Denk bijvoorbeeld aan het het maken van series over het dagelijks leven in Venetië, van spiegelingen of wasgoed. Misschien wil je aan de slag met lange sluitertijden of dubbele belichting. Wij zorgen dat je op de juiste plekken komt voor het maken van je foto’s of gaan tussendoor individueel met je aan de slag.

Niveau

Fotoweekend voor beginners én gevorderde fotografen

Deze fotoreis naar Venetië is geschikt voor fotografen van alle niveaus. Het programma biedt de ruimte om beginners te helpen bij het kiezen van de juiste instellingen, terwijl je als meer ervaren fotografen met je eigen leerwensen of reportages aan de slag kunt.

Accommodatie

Verblijf op het Lido

We verblijven tijdens deze fotoreis in hotel Biasutti op het Lido di Venezia. Het hotel ligt op loopafstand van de pier, waar de veren vertrekken naar Venetië en de andere eilanden die we tijdens deze reis bezoeken.

Vervoer

Vliegen naar Venetië Marco Polo

Er gaan dagelijks verschillende vluchten naar Venetië. Je kunt op het boekingsformulier aangeven of je wilt dat Aladin Travel een optie neemt op een vlucht. Zodra de reis op garant vertrek komt, kun je dan kiezen om via Aladin je ticket te boeken of zelf je vlucht te regelen.

Met de bus of trein naar Venetië

Reis met de bus of trein naar Venetië om er ook een duurzame trip van te maken. De beste optie is de nachttrein. Je arriveert dan om 14 uur op Sante Lucia, het grote treinstation van Venetië. Vanaf hier pak je een rechtstreekse boot naar het Lido.

Openbaar vervoer

Het zal je niet verbazen dat bijna alle vervoer in Venetië via het water gaat. Er is een uitgebreid netwerk aan veerboten, die dag en nacht varen. Een driedagen-kaart voor de veerboten is € 40. De veerboot vanaf het vliegveld is € 10 euro voor een enkele reis.

Bijzonderheden

Sightseeing

Fotograferen staat voorop tijdens deze fotoworkshop Venetië. Indien je musea wilt bezoeken en de belangrijkste sites wilt zien, raden we je aan om een paar dagen bij te boeken of gewoon nog een keer terug te gaan.

Venetië in de regen

Wat als het regent in Venetië? Geen probleem: wij weten uit eigen ervaring dat het prachtig fotograferen is in een nat Venetië.