Fotoreis Venetië

 • Fotograferen op beroemde plekken in Venetië als de toeristen verdwenen zijn
 • Dwalen door achterafstraatjes
 • Ga aan de slag met een eigen reportage
 • Privé fotoshoot bij een bekroonde glasblazer
Venetië hoog water
Venetië individuele fotoreis
Kanaal in Venetië
Man leest krant in Venetië
Venetië hoog water
Venetië individuele fotoreis
Kanaal in Venetië
Man leest krant in Venetië
Venetië hoog water
Venetië individuele fotoreis
Kanaal in Venetië
Man leest krant in Venetië
Categorieën:
Venetië

Fotoreis Venetië

Garant Vertrek
Wanneer? 03 nov 2022 - 07 nov 2022
Aantal deelnemers 5-8
Plaatsen beschikbaar 6
Prijs € Nog niet bekend

Boeken

Neem een optie

Focus

Venetië: nog steeds een plek waar het fantastisch fotograferen is

Venetië is een plek waar je eindeloos kunt dwalen en fotograferen. De kunst van fotografie in een stad waar bijna iedere hoek vraagt om gefotografeerd te worden is keuzes maken. We gaan tijdens de  fotoreis Venetië  op zoek naar de achterafstraatjes, gebouwen die nog niet zijn omgeturnd tot toeristische trekpleister en Venetiërs aan het werk. Natuurlijk komen we ook op beroemde plekken, maar bij voorkeur op een tijdstip van de dag dat de meeste bezoekers al verdwenen zijn. Tussen de fotosessies door bespreken en bekijken we een kleine selectie van de foto’s. Het maken van keuzes is een terugkerend onderwerp tijdens de fotosessies en de besprekingen. Bovendien biedt het programma ruimte om met een eigen onderwerp aan de slag te gaan.

Reviews

Een fantastisch weekend fotograferen in Venetië achter de rug. Toeristisch? Niet als Anton en Laurien de routes bedenken. Heerlijk ronddwalen door straatjes en langs kanaaltjes. Anton en Laurien geven tips, laten je lekker je gang gaan en zijn altijd in de buurt als je een vraag hebt.
Nel Kingma
Een heerlijk lang weekend dwalen door Venetië met Anton en Laurien als uitstekende gidsen. Ze nemen je mee naar minder toeristische plekken, zijn altijd in de buurt voor tips en het beantwoorden van vragen. Super! Venetië is zo fotogeniek dat je echt keuzes moet maken. Je blijft fotograferen!
Hilda van der Sluis

Programma

Fotoreis Venetië van dag tot dag

Donderdag 3 november

Deelnemers komen tussen 18 en 19 uur aan bij ons hotel op het Lido. Na het inchecken zoeken we een restaurant op om met elkaar kennis te maken, het programma door te spreken en natuurlijk lekker te eten.

Vrijdag 4 november

Direct na het ontbijt pakken we een veerboot vanaf het Lido en varen via het Canal Grande dwars door Venetië heen. We stoppen als eerste bij de grote markthallen. Daarna varen we door naar de Joodse wijk, waar we dwalen door smalle straatjes, langs kleurrijke huizen en spiegelende grachten. Een lust voor het oog. ‘s Avonds gaan we uitgebreid aan de slag met nachtfotografie langs de smalle kanalen.

Zaterdag 5 november

We beginnen de dag met een fotosessie op Castello, het oostelijke gedeelte van Venetië. Hier waan je je regelmatig op een Italiaanse filmset, inclusief wapperende was en buurvrouwen die de stand van zaken bespreken vanuit het open raam.  Aan het eind van de middag pakken we de veerboot naar Troncetto om de stad te fotograferen tijdens het gouden uur. Op de terugweg naar het Lido fotograferen we Venetië tijdens de zonsondergang en het blauwe uur.

Zondag 6 november

Guidecca is een van de minder bekende eilanden van Venetië met een mooie mengeling aan bouwstijlen en bedrijvigheid. Guidecca leent zich goed om aan de slag te gaan met zwart-wit fotografie. In de namiddag fotogrferen we tussen flanerende Venetianen op het strand van het Lido. Tijdens de afsluitende fotobespreking besteden we tevens aandacht aan het bewerken van zwart-wit beelden.

Maandag 7 november

Terugvlucht naar Amsterdam

Praktische Informatie


Deze Urbex fotoreis wordt georganiseerd door Photothema in samenwerking met Aladin Travel. De reisorganisatie regelt voor ons de logistiek van de reis en is aangesloten bij het GGTO Garantiefonds.

Prijs

€ Nog niet bekend
 • 4 Overnachtingen incl. ontbijt
 • Watertaxi van vliegveld naar het Lido vv
 • Professionele begeleiding door 2 fotografen
 • Bijdrage GGTO garantiefonds
 • Klimaatcompensatie via Fair Climate Fund
 • Fotoshoot bij een bekroonde glasblazer
 • Tutorials nachtfotografie

Niet inbegrepen:

Vlucht, uitgaven voor lunch en avondeten (ca € 100), persoonlijke uitgaven, fooien, openbaar vervoer (€ 70), toeristenbelasting (€ 14), annulerings- en reisverzekering en € 25 boekingskosten.

Meenemen

 • Camera met toebehoren
 • Statief
 • ND-filters en/of een big stopper (optioneel)
 • Laarzen bij kans op hoog water (ter plaatse ook goede overtreklaarzen verkrijgbaar)
 • Een maand voor de fotoreis Venetië ontvang je van ons de reisinformatie met daarin ook een meeneemlijstje

Begeleiding

Geef vooraf je wensen aan

De fotoreis Venetië wordt – in 2022 al weer voor de 6e keer – begeleid door de fotografen Anton Harfst en Laurien van den Hoven van Photothema. Het programma biedt ruimte voor eigen invulling. Voorafgaand aan de reis kun je aangeven of je specifieke wensen hebt. Denk bijvoorbeeld aan het het maken van series over het dagelijks leven in Venetië, van spiegelingen of wasgoed. Misschien wil je aan de slag met lange sluitertijden of dubbele belichting. Wij zorgen dat je op de juiste plekken komt voor het maken van je foto’s of gaan tussendoor individueel met je aan de slag.

Niveau

Fotoweekend voor beginners én gevorderde fotografen

Deze fotoreis naar Venetië is geschikt voor fotografen van alle niveaus. Het programma biedt de ruimte om beginners te helpen bij het kiezen van de juiste instellingen, terwijl je als meer ervaren fotografen met je eigen leerwensen of reportages aan de slag kunt.

Accommodatie

Verblijf op het Lido

We verblijven tijdens deze fotoreis in Villa Pannonia, een **** hotel, gelegen op rustige locatie op het Lido di Venezia. Het hotel ligt op loopafstand van de pier, waar de veren vertrekken naar Venetië en de andere eilanden die we tijdens deze reis bezoeken.

Vervoer

De reis naar Venetië regel je in principe zelf.

Vliegen naar Venetië Marco Polo

Er gaan dagelijks verschillende vluchten naar Venetië. Op de avond van de eerste dag maken we ’s avonds kennis en gaan we samen eten. Als je vlucht uiterlijk om 17.30 uur op Marco Polo aankomt, ben je tegen 19 uur in het hotel.
Je kunt op het boekingsformulier aangeven of je wilt dat Aladin Travel een optie neemt op een vlucht. ZOdra de reis op garant vertrek komt, kun je dan kiezen om via Aladin je ticket te boeken of zelf je vlucht te regelen.

Met de trein naar Venetië

Reis met de trein naar Venetië om er ook een duurzame trip van te maken. De beste optie is de nachttrein. Je arriveert dan om 14 uur op Sante Lucia, het grote treinstation van Venetië. Vanaf hier pak je een rechtstreekse boot naar het Lido.

Openbaar vervoer

Het zal je niet verbazen dat bijna alle vervoer in Venetië via het water gaat. Er is een uitgebreid netwerk aan veerboten, die dag en nacht varen. Een driedagen-kaart voor de veerboten is € 40. (Tarief 2021)

Bijzonderheden

Sightseeing

Fotograferen staat voorop tijdens deze fotoworkshop Venetië. Indien je musea wilt bezoeken en de belangrijkste sites wilt zien, raden we je aan om een paar dagen bij te boeken of gewoon nog een keer terug te gaan.

Venetië in de regen

Wat als het regent in Venetië? Geen probleem: wij weten uit eigen ervaring dat het prachtig fotograferen is in een nat Venetië.