Sicilië: fotoreis tussen lava en barok

 • Heerlijke lentereis
 • Fotograferen op en rond de Etna
 • Verblijf tussen de citroenbomen
Individuele fotoreis Sicilië
Archeologie Sicilië
Flamingo's op Sicilië
Individuele fotoreis Sicilië
Archeologie Sicilië
Flamingo's op Sicilië
Individuele fotoreis Sicilië
Archeologie Sicilië
Flamingo's op Sicilië
Categorieën:
reis op Sicilië

Sicilië: fotoreis tussen lava en barok

Wanneer? 19 mrt 2022 - 26 mrt 2022
Aantal deelnemers 6
Plaatsen beschikbaar 2 (onder optie)
Prijs € 1500 | + € 140 eenpersoonskamer

Boeken

Neem een optie

Focus

Sicilië: Vulkanische landschappen en barokke steden

Sicilië, ruig als de hellingen van de Etna, rauw als de Siciliaanse taal, een eiland met een turbulente geschiedenis. Op de flanken van de Etna krijg je de eerste helft van deze fotoreis alle kans om het contrastrijke vulkaanlandschap uitgebreid in beeld te brengen, in al zijn woestheid, ruigheid en onherbergzaamheid.

Etna, Fotoreis Sicilië

Op de flanken van de Etna kun je je fotografisch helemaal uitleven.

Daarna trekken we naar het zuiden, naar de omgeving van Syracuse, waar Oudheid, Barok en het moderne leven op Siciliaanse wijze met elkaar zijn versmolten. Wat te denken van een Griekse tempel die in de loop der millennia is getransformeerd tot een Domkerk, met de originele zuilen er nog in? Maar ook de dorpen en citrusplantages komen aan bod in het reisprogramma. Kortom, een gegarandeerd afwisselende fotoreis met een mooie mix van landschap, cultuur en Siciliaans eten. Een heerlijke manier om al fotograferend het eiland Sicilië te ontdekken!

Reviews

Goede combi van natuur en cultuur met de Etna, Vendicari en de verschillende stadjes in het programma. Het verblijf tussen de citroenbomen was heerlijk. Kortom: heerlijke reis, intensief. Fijn dat er ook momenten waren om wat voor jezelf te doen.
Karin
Reis met leuke opdrachten en een goede fotobespreking waarin de deelnemers ook werden gevraagd om mee te denken. In de stadjes was ik graag geweest op wat drukkere tijden zodat je meer levendigheid op straat had.
Doorke
Heerlijk relaxte reis met leuke stadjes, toegankelijke begeleiding, goede fotobespreking en een geweldig verblijf op de citroenboomgaard.
Marjan

Programma

Fotoreis Sicilië van dag tot dag

Dag 1 – Aankomst

Samen met de andere fotografen word je opgehaald op het vliegveld van Catania met de minibus. Na een rit van nog geen uur zijn we bij ons hotel op de flanken van de Etna. ‘s Avonds genieten we gezamenlijk van onze eerste Siciliaanse maaltijd.

Dag 2 – Op de flanken van de Etna

Vandaag staat in het teken van de landschapsfotografie. We gaan de Etna op, tot halverwege de oostflank, waar ons te voet een fantastische fotografische uitdaging wacht. Want echt álles is anders op de hellingen van deze actieve vulkaan; de kleuren, de contrasten, de stenen, de planten, het pad waarop je loopt, niets is zoals je het ‘gewend’ bent in dit zwartgeblakerde landschap.

Dag 3 – Van de zee naar de sneeuw en terug

We zoeken het nog een stukje hogerop vandaag. Misschien komen we wel terecht in de sneeuw, want met een hoogte van ruim 3300 meter heeft de vulkaan de grootste tijd van het jaar een witte neus. Zwarte lava blokken in de sneeuw fotograferen is een heerlijke fotografische uitdaging.

Dag 4 – Aan de rand van de vulkaan

Onze standplaats Zafferana dell Etna ligt op de grens van het natuurpark de Etna en de bewoonde wereld. Wij gaan vandaag fotograferen in het stadje en in de nabije omgeving. Koffie drinken we natuurlijk op z’n Siciliaans.

Dag 5 – Verplaatsing naar het barokke Syracuse

Na een verplaatsing van zo’n anderhalf uur naar Syracuse besteden we de dag op schiereiland Ortigia, het historische hart van de 2700 jaar oude stad, die ooit gesticht is door de Korintiërs. Hier dwalen we met onze camera’s over barokke pleinen en struinen door straatjes met gebeeldhouwde details.

Dag 6 – Vendicari

Er staat een gevarieerde dag op het programma met een mooie fotowandeling door een natuurreservaat langs de kust, zwart-wit fotografie in Noto en nachtfotografie in Syracuse.

Dag 7 – Palazzolo Acreide

We trekken erop uit om de omgeving verder te verkennen, via een prachtige route naar Palazzolo Acreide. Na een korte fotosessie in het oude theater gaan we uitgebreid fotograferen in de smalle straatjes van de oude bovenstad.

Dag 8 – Terugreis

Met de minibus rijden we naar het vliegveld voor onze vlucht terug.

Praktische Informatie

Deze fotoreis naar Sicilië wordt georganiseerd in samenwerking met Aladin Travel. De reisorganisatie regelt voor ons de logistiek van de reis en is aangesloten bij het GGTO Garantiefonds.

Prijs

€ 1500 | + € 140 eenpersoonskamer
 • Professionele en Nederlandse begeleiding
 • 7 Overnachtingen inclusief ontbijt
 • Avondeten op dag van aankomst
 • Hotel transfers en lokaal vervoer
 • CO2-compensatie via het Fair Climate Fund

Niet inbegrepen:

Vlucht Amsterdam-Catania vv, reis- en annuleringsverzekering, boekingskosten (€ 25), lunches en avondmaaltijden (ca € 150 voor de hele week), excursie Etna en persoonlijke uitgaven.

Meenemen

 • Camera
 • Batterijen en battterij-oplader
 • Statief
 • Regenhoes voor je camera
 • Wandelschoenen en wandelstok (optioneel)
 • Winddicht jack, muts en handschoenen voor op de Etna
 • Ski- of regenbroek voor de fotosessie hoog op de Etna
 • Een maand voor vertrek ontvang je van ons een uitgebreide meeneemlijst.

Begeleiding

De fotoreis op Sicilië wordt begeleid door Fotoreiziger Lex van den Bosch. Lex begeleidt je tijdens het fotograferen op locatie, zowel op het gebied van techniek als compositie. Hij bekijkt en bespreekt (bijna) iedere dag jullie foto’s.

Niveau

De Fotoreis Sicilië is geschikt voor alle niveaus. Een fotoreis voor fotografen die graag meer willen leren op het gebied van landschapsfotografie en architectuurfotografie op dit heerlijke Zuid-Italiaanse eiland. Zeer geschikt voor beginners. Als ervaren fotograaf krijg je uitgebreid de tijd en ruimte om op uitdagende plekken te fotograferen.

Accommodatie

Hotel en agriturismo

De eerste drie nachten verblijven we in hotel Primavera dell Etna, Zafferana dell Etnea. Je hebt een kamer met balkon en zicht op zee. Voor het tweede deel van de reis verplaatsen we ons naar een sfeervolle agriturismo op 10 km van Syracuse.

Vervoer

Vliegen naar Catania

Je boekt zelf je vlucht naar Catania aan de oostkust van Sicilië. We laten je tijdig weten welke vlucht je moet boeken voor de gezamenlijke transfer van het vliegveld naar het eerste hotel.

Lokaal vervoer fotoreis Sicilië

De groep heeft een eigen 9-persoonsbusje ter beschikking.

Bijzonderheden

Goed ter been

We verwachten van de deelnemers dat zij goed ter been zijn. De omgeving is bergachtig, wegen en paden zijn oneffen. We maken tijdens deze fotoreis o.a. een wandeling op de flanken van de Etna en langs de kust.

Rijden in de bergen

Tijdens deze reis wordt er gereden in bergachtig gebied, waardoor deze reis niet geschikt is voor mensen die lastig hebben van wagenziekte.

Optie op beschikbare plaatsen

Op de beschikbare plaatsen voor deze reis is een optie genomen. Als je boekt, schrijven wij degene met een optie aan. Hij/zij moet binnen 24 uur laten of ze van de optie gebruik maken. Na 24 uur kunnen we jouw boeking bevestigen of moeten we je misschien teleurstellen.