Fotoreis Peloponnesos | Ongerepte natuur en sfeervolle stadjes in Griekenland

 • Fotoreis & cursus in één op de Peloponnesos
 • Authentiek Griekenland, ongerepte natuur, sfeervolle stadjes
 • Herfstkleuren en Kastanjefestival
 • Genieten van het Griekse voorjaar
Kaart Peloponnesos met Sparta en Xirokambi
Fotoreis Peloponnesos - Vathia
Mystras, byzantijns Griekenland
Olijfbomen fotograferen tijdens de fotoreis op de Peloponnesos
Nachtfotografie in Xirokambi, Griekenland
Areopolis op de Mani
Kaart Peloponnesos met Sparta en Xirokambi
Fotoreis Peloponnesos - Vathia
Mystras, byzantijns Griekenland
Olijfbomen fotograferen tijdens de fotoreis op de Peloponnesos
Nachtfotografie in Xirokambi, Griekenland
Areopolis op de Mani
Kaart Peloponnesos met Sparta en Xirokambi
Fotoreis Peloponnesos - Vathia
Mystras, byzantijns Griekenland
Olijfbomen fotograferen tijdens de fotoreis op de Peloponnesos
Nachtfotografie in Xirokambi, Griekenland
Areopolis op de Mani
Categorieën:

Fotoreis Peloponnesos | Ongerepte natuur en sfeervolle stadjes in Griekenland

Wanneer? 24 okt 2023 - 31 okt 2023
Aantal deelnemers 4-7
Plaatsen beschikbaar 7
Prijs € 1685 (tweepersoonskamer)

Boeken

Neem een optie

Focus

Fotoreis Griekenland: ongerepte natuur en sfeervolle stadjes fotograferen op de Peloponnesos

Fotograferen op de Peloponnesos betekent ruige en ongerepte natuur en gastvrije ontvangst in authentieke dorpen. Van de fotografiedocenten Anton en Laurien leer je de lijnen in het landschap te zien en sterke landschapsfoto’s te maken. We bezoeken het fotogenieke schiereiland Mani en gaan uitgebreid fotograferen in Xirokambi en Sparta. In Monemvasia maken we sfeervolle beelden in de straatjes en steegjes van deze op een rots in zee gebouwde stad. We sluiten de fotoreis af in Mystras, een verlaten Byzantijnse stad met prachtige kerken en kloosters.

Geschikt voor beginnende en gevorderde fotografen met een digitale camera. Foto’s worden dagelijks besproken met behulp van een laptop en flatscreen. Een veelzijdige fotoreis in het land van de Goden.

Locatie fotoreis Peloponnesos

Deze fotoreis  in Griekenland vindt plaats vanuit Xirokambi, een gezellig dorp in de vallei van Sparta in het zuiden van de Peloponnesos. Het landschap wordt gedomineerd door hoge toppen van het Taigetos-gebergte. Tussen de eeuwenoude olijfbomen liggen opgravingen en grazen de schapen. We staan vroeg op om te fotograferen in de boomgaard, bezoeken het nabijgelegen Sparta, het bergdorpje Arna en het steenachtige landschap van de Mani met zijn fascinerende torendorpen. ‘s Avonds worden we in het dorp steevast getrakteerd op een heerlijke Griekse maaltijd.

Reviews

Fotoreis in een geweldige setting, comfortabel hotel; de opzet was anders dan anders en heel goed. We hebben vooral leren kijken en de bijzondere opdrachten waren goed voor onze ontwikkeling.
Annie

Programma

Fotoreis Peloponnesos van dag tot dag

Dag 1 Aankomst in Athene en doorreis naar Xirokambi

Je wordt samen met de andere deelnemers opgehaald op bij het vliegveld van Athene. We rijden – met een stop bij het altijd fotogenieke Kanaal van Korinthe – in 3,5 uur naar Xirokambi, onze standplaats voor deze reis op de Peloponnseos. Na het inchecken sluiten we de eerste dag af met een authentiek Griekse maaltijd in een restaurant aan het dorpsplein.

Dag 2 Xirokambi en omgeving

Xirokambi wordt omringd door uitgestrekte olijfboomgaarden met eeuwenoude bomen. We gaan hier de wonderlijke boomstronken in beeld brengen. Na koffie op het gezellige plein maken we een wandeling door het dorp. Op onze route komen we fotogenieke ramen en deuren tegen en nemen we een kijkje in het kerkje van de heilige Nikonas.

Aan het eind van de middag brengen we een bezoek aan de oude stenen brug (1e eeuw na Christus) en lopen we de Anakolou-kloof in. Met een beetje geluk komen we een kudde geiten tegen.

Dag 3 Mani

Vandaag gaan we vroeg op pad voor een bezoek aan de Mani. De Mani vormt de middelste ‘vinger’ van het schiereiland Peloponnesos. Het is een fascinerend gebied, dat lang van de buitenwereld is afgesloten geweest. De grotendeels uit torenhuizen bestaande dorpen en het kale en stenige landschap maken het een prima plek voor landschapsfotografie. We gaan fotograferen bij het strand van Mezopos, in het haventje van Gerolimenas en het torendorp Vathia. Ook tijdens de rit maken we regelmatig fotostops.

Dag 4  Sparta

We rijden vandaag naar het nabijgelegen Sparta (20 min) en de plek waar het antieke Sparta ligt. Vanaf het oude theater heb je een prachtig uitzicht richting het imposante Taigetos-gebergte. Na de koffie gaan we op en rond de markt aan de slag met straatfotografie.

Na het avondeten maken we mooie nachtfoto’s op het plein van Xirokambi.

Dag 5 Monemvasia

In de ochtend vertrekken we vroeg richting Monemvasia. De Middeleeuwse vestingstad is gebouwd op en strategisch gelegen rots langs de zuidoostkust van de Peloponnesos. De stad heeft slechts één ingang en is gebouwd in de 6 eeuw. De benedenstad, met zijn nauwe kronkelende steegjes en natuurstenen huizen, is geheel gerestaureerd in natuurlijke pastelkleuren. De bovenstad bestaat uit grotendeels overwoekerde ruïnes met daartussen de fraai gerestaureerde Aghia Sofia kerk.

Dag 6 Arna

Op 22 km afstand van Xirokambi ligt het bergdorpje Arna. Hier wordt in het laatste weekend van oktober traditiegetrouw de oogst van de kastanjes gevierd met een kleurrijk festival. Het is heerlijk fotograferen op de boerenmarkt en bij de feestelijke activiteiten erom heen. Op de weg naar boven stoppen we een paar keer om te genieten van het uitzicht op de top van het Taigetos-gebergte. In het najaar kleuren de berghellingen met gele en rode herfsttinten. We drinken koffie onder de 2000 jaar oude plataan en gaan fotograferen in het dorp. Op de terugweg stoppen we op een plateau met uitzicht. Op heldere dagen kun je vanaf hier het eiland Kythira zien liggen.

Dag 7 Mystras & Gythio

We brengen de ochtend fotograferend door tussen de kerken, kloosters en ruïnes van de oude Byzantijnse stad Mystras. Mystras was de laatste hoofdstad van het Byzantijnse of Grieks-Romeinse rijk. In 1460 werd de stad veroverd door de Ottomanen. Vandaag de dag is het een fotogeniek openluchtmuseum. De kerken en kloosters lenen zich uitstekend voor het (leren) maken van sfeervolle binnenfoto’s zonder flitslicht. Vanaf de heuvel hebben we een geweldig uitzicht over een zee van olijfbomen. Mystras ligt op een half uur rijden van Xirokambi. Op de terugweg rijden we via de olijfboomgaarden terug naar het hotel.

In de namiddag brengen we een bezoek aan het pittoreske havenstadje Gythio.

Dag 8 Terugreis

Terugreis naar Athene voor de terugvlucht naar Amsterdam

Na de fotoreis in Griekenland

We komen 6-8 weken na de fotoreis online bij elkaar om jullie favoriete foto’s te bekijken en terug te blikken op de fotoreis op de Peloponnesos.

Praktische Informatie


De fotoreis in Griekenland wordt georganiseerd door Photothema en valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Prijs

€ 1685 (tweepersoonskamer)
 • 7 Overnachtingen incl. ontbijt op basis van een tweepersoonskamer
 • Alle avondmaaltijden in lokale restaurants
 • Hotel transfer en lokaal vervoer in eigen mini-bus
 • Professionele begeleiding door twee fotografen
 • Dagelijks fotobespreking en online fotobespreking achteraf
 • CO2-compensatie via het Fair Climate Fund

Niet inbegrepen:

Vlucht Amsterdam-Athene, reis- en annuleringsverzekering, boekingskosten en bijdrage STO garantiefonds (€ 40), lunch, drankjes bij avondeten en persoonlijke uitgaven.

Toeslag eenpersoonskamer: € 210 per persoon

Meenemen

 • Camera en toebehoren
 • Statief
 • Laptop of tablet (optioneel)
 • Stevige wandelschoenen
 • (Bij de reisinformatie zit een uitgebreide meeneemlijst)

Begeleiding

Lokale expertise

De fotoreis wordt begeleid door de Photothema fotografen en Griekenlandkenners Anton Harfst en Laurien van den Hoven. Anton en Laurien spreken Grieks en hebben een huis in Xirokambi, de standplaats van deze reis op het schiereiland Peloponnesos. Door de lokale kennis en contacten kom je tijdens deze Griekenlandreis ook op plekken waar je anders niet snel komt.

Niveau

Fotoreis Peloponnesos: voor beginnende en gevorderde fotografen

Deze reis is geschikt voor beginnende alsook voor gevorderde fotografen met een digitale camera (spiegelreflex camera’s en instelbare compact camera’s). Tijdens de fotoreis in Griekenland is het de bedoeling om ook van elkaar te kunnen leren. Naast het actief bezig zijn met fotografie bezoeken we oude steden die we te voet uitvoerig verkennen en maken we fotowandelingen door boomgaarden, natuur of in de stad. De lengte en zwaarte van de wandelingen zijn wisselend. We nemen oude wandelpaden en onverharde wegen in heuvelachtig landschap. Soms gaat het behoorlijk omhoog en het terrein is stenig, maar het tempo is rustig, omdat de fotografie centraal staat.

 

Accommodatie

Standplaats Xirokambi & accommodatie

Xirokambi is een levendig dorp met mooie natuurstenen huizen, 15 km ten zuiden van het beroemde Sparta. Je verblijft in hotel Taleton, een klein hotel in een prachtig gerestaureerd gebouw van natuursteen.

Op loopafstand van je verblijf ligt het gezellige plein, met café’s en restaurants waar het genieten is van de lokale Griekse keuken. Er zijn verschillende winkeltjes en een pinautomaat.

Vanuit het dorp loop je zo de omringende boomgaarden én de bergen in. In mei staat alles in bloei.

Vervoer

Vluchtschema 

Je boekt zelf je vlucht voor deze reis. We geven je een bericht zodra de reis op garant vertrek staat.
Vluchtinformatie volgt in november 2022.

Vervoer fotoreis Peloponnesos

We hebben de hele week een 9-persoons busje ter beschikking voor de transfers van en naar het vliegveld en de ritten naar onze fotolocaties op de Peloponnesos.

Bijzonderheden

Bergachtig

We verwachten van de deelnemers dat zij goed ter been zijn. De omgeving is bergachtig, wegen en paden zijn oneffen.