Exploring Oman 2025

 • Fotograferen in de woestijn en op kleurrijke markten
 • Geitenmarkt van Nizwa
 • Overnachten in een bijzonder woestijnkamp
 • Urbexen in verlaten lemen dorpen
 • Met 4wd door prachtige wadi's
Oman kruiden op bazaar
Vogelbekmasker Wahiba Sands Woestijn
Birkat al Mouz Dadelpalmen
Individuele fotoreis Oman
Fort Nizwa Oman
Veemarkt Nizwa Oman
het perfecte plaatje met Hamood
Qurrayat Vissers
Oman kruiden op bazaar
Vogelbekmasker Wahiba Sands Woestijn
Birkat al Mouz Dadelpalmen
Individuele fotoreis Oman
Fort Nizwa Oman
Veemarkt Nizwa Oman
het perfecte plaatje met Hamood
Qurrayat Vissers
Oman kruiden op bazaar
Vogelbekmasker Wahiba Sands Woestijn
Birkat al Mouz Dadelpalmen
Individuele fotoreis Oman
Fort Nizwa Oman
Veemarkt Nizwa Oman
het perfecte plaatje met Hamood
Qurrayat Vissers
Categorieën:
Fotoreis Oman 2025

Exploring Oman 2025

Wanneer? 30 jan 2025 - 10 feb 2025
Aantal deelnemers 6-7
Plaatsen beschikbaar 4
Prijs € 2995 | + € 500 eenpersoonkamer

Boeken

Neem een optie

Focus

Landschapsfotografie en straatfotografie

Tijdens de fotografiereis naar Oman gaan we vooral aan de slag met landschapsfotografie en straatfotografie. Steden en dorpen verkennen we te voet; dit geeft ons ook de beste mogelijkheid om de bevolking bezig te zien en in mooie straatbeelden vast te leggen. In het uitgestrekte landschap gaan we op zoek naar de juiste plekken én de juiste tijdstippen van de dag om de grootsheid en de lijnen in het landschap te fotograferen. Hiervoor hebben we ons eigen vervoer, maar we hebben ook een wandeling in de bergen gepland.

Ruig landschap, rijke cultuur, bijzondere mensen

Oman is een van de minder bekende landen van het Midden-Oosten. Dat is ook niet zo verwonderlijk, want het land is behoorlijk onherbergzaam met zijn grote woestijn en een steil berggebied. Dankzij nieuwe wegen is Oman nu meer toegankelijk en vinden reizigers makkelijker de weg naar het sultanaat aan de Arabische Golf. Tijdens deze 12-daagse fotografiereis door Oman reizen we met twee 4WD-jeeps en onze lokale gids/chauffeur Hammood. We reizen langs de kust, het binnenland in, door prachtige woestijnduinen en hoog de bergen in. Onderweg maken we kennis met de lokale bevolking, hun rijke cultuur en het ongerepte landschap. We verblijven in verschillende hotels, in een comfortabel woestijnkamp en sfeervolle guesthouses.

Reviews

Nog aan het nagenieten van de zeer indrukwekkende foto reis Oman met Laurien en Anton eind januari, ben ik mijn 850 foto’s aan het selecteren. Wat ‘n belevenis…mooie kusten…gigantische ruige bergen..uitgestrekte woestijnen….adembenemend!
Laura
Een wervelende reis door Oman, vol prachtige highlights om de mooiste foto’s te kunnen maken. Daarbij enthousiast geholpen door het ijzersterke, vakkundige en aandachtige duo: Anton en Laurien.
Marjan
Bedankt voor weer een fantastische week fotograferen in het gastvrije Oman. Jullie hebben ons samen met de gids Hamood de meest prachtige plekjes in Oman laten zien.
René

Programma

Fotoreis Oman: route in vogelvlucht

We starten onze fotoreis door Oman in Muscat, de hoofdstad van Oman, met fotosessies op de vismarkt, in de souk en bij het Paleis van de Sultan. Vanuit Muscat rijden we in zuidoostelijke richting naar de havenplaats Sur, waar het prachtig fotograferen is langs de baai. Vanaf daar rijden we het binnenland in richting woestijn. We komen onderweg dadelplantages, lemen forten en steden tegen en zien hoe Bedoeïenen leven in de woestijn. We slapen 2 nachten in een bijzonder woestijnkamp. Daarna rijden we door naar de prachtige lemen stad Al Hamra. Daar verblijven we in een traditioneel uit leem opgetrokken huis. Vanuit Al Hamra gaan we fotograferen op de geitenmarkt van Nizwa en in de Grand Canyon van Oman. We keren terug naar de kust via een spectaculaire off-road rit door Wadi Bani Awf. Maar niet voordat we hebben overnacht in deze machtige kloof. Aan het eind van de reis verblijven we nog een nacht langs de kust.

Fotografiereis Oman van dag tot dag

Fotobesprekingen staan niet specifiek vermeld in het programma; we houden deze de meeste dagen vóór het eten en een enkele keer later op de avond.

Dag 1: Amsterdam – Muscat

Reis naar de hoofdstad van Oman. De vlucht naar Muscat komt vroeg in de nacht aan. Jullie worden opgehaald en naar het hotel gebracht.
Corniche Mutrah

Dag 2 – Muttrah & Oud-Muscat

Op de eerste dag in Oman krijgen jullie een eerste – kleurrijke – indruk van het land. We starten met een bezoek aan de vismarkt en gaan daarna met de lokale bus naar het Paleis van de Sultan. Vooral het lijnenspel in de glimmende galerij bij het paleis is het fotograferen waard. ‘s Avonds gaan we fotograferen in de kleurrijke winkelstraatjes en souk achter de haven.

Dag 3: Van Muscat naar Sur

Onze gids en chauffeur Hamood arriveert vroeg in de ochtend. We laden de jeeps in en brengen een bezoek aan de grote moskee van Sultan Qaboos in Muscat. Daarna rijden we via een mooie route naar de havenplaats Sur, waar we op tijd aankomen voor het fotograferen van de zonsondergang langs de lagune.
Sur Zonsondergang Voetballen

Dag 4: Sur

We beginnen de dag vroeg met een uitgebreide fotoshoot op een scheepswerf, waar de traditionele dhow-schepen ook vandaag de dag nog met de hand gebouwd worden. We gaan aansluitend een kijkje nemen in de haven om te zien of we een dhow in bedrijf kunnen zien (afhankelijk van het weer). Lunchen doen we vandaag in Wadi Tiwi, een prachtige kloof met fotogenieke rotsen en water. Voor het avondeten gaan we aan de slag met nachtfotografie met verschillende technieken; met lange sluitertijden voor opnamen van de lagune en uit de hand en op hoge iso op de markt.

Dag 5: Sur – Wahiba Sands

Vanuit Sur rijden we door het binnenland richting de woestijn. Na een picknick rijden we de Wahiba Sands in.
Deze woestijn wordt gekenmerkt door prachtige oranje zandduinen. Op de route naar ons verblijf stoppen we regelmatig om te fotograferen. En we hopen meteen een mooie kudde kamelen tegen te komen. We eten en overnachten in het Safari Desert Camp.
Auto Wahiba Sands

Dag 6: Wahiba Sands

Je raakt niet uitgefotografeerd in de geel-rode zandduinen met hun prachtige glooiingen, golven, en kamelen.

Dag 7: Wahiba Sands – Al Hamra

We fotograferen in de ochtend in de woestijn en in de palmplantages die op de rand van de woestijn liggen en rijden vervolgens door naar onze standplaats aan de voet van de bergen: de lemen stad Al Hamra. Met onderweg een lunchstop in een oase van palmbomen met een indrukwekkend irrigatiesysteem.Kameel in de auto

Dag 8: Berglandschap

Al Hamra ligt aan de voet van de de bergen. We rijden vandaag vroeg de bergen in naar de Grand Canyon en maken een korte bergwandeling in deze indrukwekkende kloof. Met een beetje mazzel vliegen de gieren hier op bijna ooghoogte tussen de rotswanden. Zowel op de heen- als de terugweg, via een andere route, maken we fotostops om het machtige berglandschap te fotograferen. Om de weidsheid van het landschap te illustreren, kun je prima gebruik maken van Hamood als fotomodel.

Dag 9: Geitenmarkt

We staan vroeg op om naar de geitenmarkt van te gaan. Mannen, vrouwen en kinderen van allerlei verschillende stammen komen bij elkaar om vee – vooral geiten, maar ook koeien en kamelen – te kopen en verkopen. Liefhebbers van straatfotografie kunnen hun hart ophalen in de souk met zijn kleurrijke markthallen en verkoop van groenten, fruit en vis op straat. In de namiddag gaan we fotograferen in de – grotendeels verlaten – lemen huizen in Al Hamra. Liefhebbers van urbex-fotografie kunnen zich hier lekker uitleven. In de ernaast gelegen plantage zit een uitstekende koffietent, voor na het vroege opstaan wel aan een beetje rust toe is.

Dag 10: Wadi Bani Awf

Op dag 10 staat de indrukwekkende bergrit door de kloven van de Wadi Bani Awf op het programma. We maken stops om te genieten van het landschap en de prachtige vergezichten. Maar ook in de kloven en dalen. We maken een wandeling door het dorpje Bilad Sayt en de plantages.
Jebel Shams Uitzicht We overnachten midden in de kloof. Dit geeft ons niet alleen de mogelijkheid om onderweg tijd meer te nemen voor de fotografie, maar ook om te genieten van de bergen bij en na zonsondergang.

Dag 11: Snake gorge

Voordat we de kloof uitrijden richting de kust, gaan we eerst de Snake Gorge in. Het is een fotogenieke plek, met water en imposante rotsformaties. Na de lunch rijden we rustig terug naar de kust.

Dag 12: Vertrek

Ons hotel ligt ligt niet al te ver van de luchthaven. In alle vroegte worden met een busje naar het vliegveld gebracht.

Met heel veel foto’s, belevenissen en verhalen is er een eind gekomen aan deze avontuurlijke fotoreis Oman.

Online bijeenkomst achteraf

Circa twee maanden na de reis ontmoeten we elkaar weer online, waarbij we samen terugblikken op de reis met jullie foto’s en beeldverhalen.

Praktische Informatie

De fotoreis naar Oman wordt georganiseerd in samenwerking met Aladin Travel. De reisorganisatie regelt voor ons de logistiek van de reis en is aangesloten bij het GGTO Garantiefonds.

Prijs

€ 2995 | + € 500 eenpersoonkamer
 • Professionele en Nederlandstalige begeleiding door fotografen Anton Harfst en Laurien van den Hoven
 • Lokale gids/chauffeur Hamood
 • 11 overnachtingen
 • Alle maaltijden inclusief drinken, water onderweg
 • Vervoer met 4WD-jeeps
 • Bijeenkomst vooraf en achteraf (online)

Niet inbegrepen:

Vlucht Amsterdam-Muscat vv, boekingskosten (€ 20), bijdrage GGTO-garantiefonds (€ 9), persoonlijke uitgaven en reis- en annuleringsverzekering.

Meenemen

 • Camera en toebehoren
 • Extra batterijen vanwege verblijf in woestijnkamp zonder stroom
 • Statief
 • Wandelschoenen en eventueel een wandelstok
 • Hervulbare waterfles en picknicksetje
 • Voorafgaand aan de reis ontvang je van ons een specifieke meeneemlijst

Begeleiding

Op deze fotoreis word je begeleid door de fotografen Anton Harfst en Laurien van den Hoven.

Naast Anton en Laurien is onze vaste gids Hamood van grote toegevoegde waarde voor deze reis. Hij rijdt een van de auto’s, gidst, tolkt, vertelt over zijn land, en zorgt voor de thee onderweg.

Niveau

Fotografie

Deze rondreis door Oman is geschikt voor iedereen die graag fotografeert. We helpen beginnende fotografen met de instellingen van hun camera en het maken van goede composities. Heb je dat al lang en breed onder de knie, dan denken we graag met je mee bij het maken van boeiende composities en hopen we je te inspireren met nieuwe toepassingen en andere manieren van kijken. Je kunt je ook richten op een specifieke invalshoek, zoals het thema water.

Korte, maar pittige wandelingen

Tijdens deze reis fotograferen we op verschillende locaties die goed bereikbaar zijn met de auto. We maken korte wandelingen – vaak heen en weertjes – maar het terrein is meestal oneffen of bergachtig. Je moet dus wel goed ter been zijn voor de rondreis door Oman.

Accommodatie

Muttrah, Muscat – 2 overnachtingen
Eenvoudig hotel aan de haven van Muttrah, centrum Muscat. We verblijven hier twee nachten aan het begin van de reis.

Sur – 2 overnachtingen
Goed hotel op loopafstand van onze fotolocaties in Sur

Woestijnkamp Wahiba Sands – 2 overnachtingen
Op 40 minuten rijden van de rand van de woestijn verblijven in een sfeervol kamp met verspreide hutjes en tenten. Stroomvoorziening op zonne-energie.

Al Hamra – 3 overnachtingen
Bijzonder hotel in een oud lemen gebouw in het hart van deze oude stad.

Wadi Bani Awf – 1 overnachting
We overnachten midden in de kloof, op steenworp afstand van de indrukwekkende Snake Gorge.

Seeb – 1 overnachting
Overnachting niet al te ver van het vliegveld voor de laatste nacht.

Vervoer

Vluchtschema fotografiereis Oman

Bij boeking (of een betaalde optie) neemt Aladin Travel een optie op een vlucht. Zodra de reis op garant vertrek komt, kun je er voor kiezen om zelf een vlucht te boeken of de door Aladin genomen optie te bevestigen.

30/01/2025 Amsterdam – Istanbul TK1952 12:00 – 17:20
30/01/2025 Istanbul – Muscat TK774 19:30 – 01:25 +1
10/02/2025 Muscat – Istanbul TK861 08:05 – 12:45
10/02/2025 Istanbul – Amsterdam TK1953 15:15 – 16:55

Richtprijs van de vlucht is € 700 inclusief ruimbagage.

Rondreizen in Oman met twee landcruisers

We hebben deze fotografiereis vanaf de derde dag twee landcruisers ter beschikking, waarmee we ook prima door de woestijn en door de wadi’s kunnen rijden. We maken een rouleerschema, zodat je afwisselend voor- en achterin zit. Deze reis is niet geschikt als je last hebt van wagenziekte.

Bijzonderheden

Oman is een bijzonder gastvrij land, waar je de mensen zeker kunt fotograferen als je hun cultuur respecteert. Het dragen van bedekkende kleding – niet alleen bij het bezoek aan de moskee, maar ook op andere publieke plaatsen – zorgt ervoor dat jij en de rest van de groep mooie foto’s kunnen maken.