Fotoreis New York

 • Straat- en nachtfotografie in een wervelende stad
 • Iedere dag dwalen en fotograferen in een andere buurt
 • Ook als individuele fotoreis te boeken
Gele taxi New York
New York nachtfotografie
WTC New York
Straatfotografie Parade in Central Park
Gele taxi New York
New York nachtfotografie
WTC New York
Straatfotografie Parade in Central Park
Gele taxi New York
New York nachtfotografie
WTC New York
Straatfotografie Parade in Central Park
Categorieën:
New York 5th Avenue

Fotoreis New York

Wanneer? 17 sep 2022 - 25 sep 2022
Aantal deelnemers 5-6
Plaatsen beschikbaar 6
Prijs € 1995 | + € 350 eenpersoonskamer*

Boeken

Neem een optie

Focus

Stads- en straatfotografie in New York

Het bijzondere aan New York is dat de mensen, architectuur en de sfeer in iedere wijk totaal anders zijn. Dit maakt het een fascinerende plek voor stads- en straatfotografie. We gaan iedere dag fotograferen in een andere buurt. Op Manhattan, in Astoria, de Bronx en Harlem; in dure winkelstraten, tussen hoge kantoren, op hippe pleinen en in levendige woonbuurten.

Nachtfotografie en panorama’s

In een stad die nooit stil staat, gaan we natuurlijk ook ‘s avonds fotograferen. Voor straatfotografie bij nacht fotograferen we uit de hand op hoge iso. En we leggen de altijd prachtige skyline vast vanaf statief.
De skyline van New York leent zich ook uitstekend voor het maken van panorama-foto’s. Dezelfde techniek kun je ook loslaten op de hoogbouw in de stad, maar dan met verticale panorama’s. Tijdens de fotobespreking besteden we aandacht aan het bewerken van je nachtfoto’s en aan het maken van verticale panoramafoto’s. Na de reis ontvang je van ons uitgebreide tutorials, zodat je hier thuis rustig mee aan de slag kunt.

 

Reviews

Intensieve maar afwisselende fotoreis. New York is fantastisch om te fotograferen. Verblijf in een eenvoudig maar goed hotel en centraal gelegen. Van mij krijgt deze reis 5 sterren.
René Roos
Het was een geweldige reis, en mijn derde met Anton en Laurien als begeleiders. Door hun voorbereiding en begeleiding heb ik een enorm gevarieerd beeld van New York mogen zien, ervaren en fotograferen. Ik heb weer veel over fotografie geleerd, over compositie, over belichting en ook een stuk van mijn vrees voor straatfotografie overwonnen! Ik heb mooie herinneringen en prachtige foto’s aan New York overgehouden.
Annie van Mil

Programma

Fotoreis New York: een reisprogramma in buurten

Intensief programma

We hebben voor iedere dag een route uitgestippeld. Onderweg delen we gezamenlijk de tijd in. We wisselen fotoshoots af met koffiepauzes of een lunch. De ene keer zullen we kiezen voor een picknick in het park, een andere keer voor een diner. Omdat je in New York nooit ophoudt met fotograferen, kun je ervan uitgaan dat we lange dagen maken!

Dag 1 – Aankomst

Vlucht vanuit Amsterdam naar New York. Na aankomst gaan we eten in de buurt van het hotel.

Dag 2 t/m 8: iedere dag een andere buurt

Fotosessies in verschillende delen van de stad, soms heel bekend, maar we komen zeker ook op plekken die jullie zullen verrassen. We pakken de metro naar een wijk en gaan dan aan de wandel. We willen in deze stad de verschillende culturen laten zien en laten beleven. Maar ook de verscheidenheid aan gebouwen, sferen en street art en nemen daar in elke buurt ruim de tijd voor. Een deel van de dagen bespreken we de foto’s voordat we met elkaar gaan eten. Andere dagen eten we wat vroeger of juist later omdat we met nachtfotografie aan de slag gaan.

Bekende en mindere bekende wijken en buurten

 • Astoria
 • (Spanish) Harlem
 • Sunny Side
 • Diverse buurten op Manhattan
 • The Bronx

Dag 8 en 9

Aan het eind van dag 8 vlieg je terug naar Amsterdam; aankomst is de volgende dag vroeg in de ochtend. Een fascinerende week fotograferen in New York zit erop. Nu kan iedereen aan de slag met zijn of haar foto’s, bijvoorbeeld om er een sprekende reportage van te maken.

Voorafgaand aan de reis ontvang je van ons de routes door de wijken.

Collage New York: heb jij al een favoriete wijk?

Praktische Informatie

De fotoreis New York wordt georganiseerd in samenwerking met Aladin Travel. De reisorganisatie regelt voor ons de logistiek van de reis en is aangesloten bij het GGTO Garantiefonds.

Prijs

€ 1995 | + € 350 eenpersoonskamer*
 • 7 Overnachtingen inclusief ontbijt
 • Professionele en Nederlandstalige begeleiding door 2 fotografen
 • Workshop straatfotografie voorafgaand aan de reis
 • Diverse tutorials
 • Bijdrage GGTO garantiefonds
 • CO2-compensatie door Fair Climate Fund
 • *prijs onder voorbehoud prijswijzigingen 2022

Niet inbegrepen:

Vlucht, boekingskosten (€25), reis- en annuleringsverzekering, (openbaar) vervoer in New York, maaltijden, persoonlijke uitgaven, kosten visum-waiver.

Meenemen

 • Camera
 • Batterijen en batterij-oplader
 • Statief
 • Waterfles en picknicksetje

Begeleiding

Fotobesprekingen en begeleiding fotoreis New York

Fotografen Anton Harfst en Laurien van den Hoven begeleiden je op locatie en geven dagelijks feedback tijdens de fotobespreking.
Je kunt rekenen op persoonlijke begeleiding. Je krijgt zowel tijdens het fotograferen als bij de dagelijkse nabespreking constructief advies van de begeleidende fotografen. Deze fotoreis naar New York leent zich goed voor het maken van een reportage met een specifieke invalshoek (natuurlijk wel passend bij het dagprogramma). Daarnaast is het handig als je een laptop bij je hebt voor backup van foto’s, maar zeker ook om ze te bekijken. Dat is helemaal van belang als je een reportage wilt maken of met een specifiek (leer)doel naar New York afreist.

De stad verandert … de fotoreis New York verandert mee

Fotoreizigers Anton en Laurien begeleiden sinds 2014 de fotoreizen in New York. De reis in 2021 wordt de vijfde keer. Het programma groeit mee met de jaren: er vallen buurten af omdat grote ketens de lokale winkels en sfeer verdrijven. Gelukkig vinden we ook steeds weer nieuwe plekjes.

Niveau

De fotoreis New York is voor iedereen die voldoende ervaring met fotografie heeft om goed te kunnen omgaan met de snel wisselende omstandigheden en scènes in een dynamische stedelijke omgeving. We verwachten van deelnemers dat zij de basisinstellingen van hun camera beheersen en kunnen toepassen (diafragma, belichting en iso). Weet je niet zeker of deze fotoreis voor jou geschikt is, neem dan even contact op met fotograaf Anton Harfst.

Accommodatie

We verblijven tijdens de fotoreis New York in een 3*** hotel in Queens. In de directe omgeving van het hotel zijn winkels en restaurants. Op loopafstand ligt een metrostation met rechtstreekse verbinding naar Manhattan.

Vervoer

Vluchtschema fotoreis New York

Nog niet bekend

Je boekt zelf je vlucht naar New York. Houd hierbij rekening met de begin- en eindtijd van het programma.

Reizen met openbaar vervoer

Tijdens de fotoreis maken we veelvuldig gebruik van het uitstekende openbaar vervoer in New York. Een metrokaart kost circa €30 voor een week en is te gebruiken voor alle metro’s, bussen en de tramway in de stad.

Bijzonderheden

Wandelconditie

Het hebben van een goede wandelconditie is een vereiste voor deelname aan deze fotoreis. We lopen dagelijks al snel 10 km door de stad; daarnaast moeten er in de metrostations flink wat trappen beklommen worden.


Contact

Stuur ons een bericht en we nemen binnen 48 uur contact met je op.