Fotoreis Macrofotografie Griekenland

 • Creatieve macrofotografie met instructie
 • Bijzondere bloemen fotograferen
 • Heerlijke Griekse keuken (diners inclusief)
 • Genieten van het Griekse voorjaar
 • Verblijf in een leuk en niet-toeristisch dorp
Macrofotografie
Macrofotografie
Stramien
Waterdruppels op klaproos in de Griekse Peloponnesos
Macrofotografie
macrofoto van een gele spiegelorchis, Ophrys lutea
Macro-opname
Close up
Macrofotografie
Macrofotografie
Stramien
Waterdruppels op klaproos in de Griekse Peloponnesos
Macrofotografie
macrofoto van een gele spiegelorchis, Ophrys lutea
Macro-opname
Close up
Macrofotografie
Macrofotografie
Stramien
Waterdruppels op klaproos in de Griekse Peloponnesos
Macrofotografie
macrofoto van een gele spiegelorchis, Ophrys lutea
Macro-opname
Close up
Categorieën:
Macrofotografie

Fotoreis Macrofotografie Griekenland

Wanneer? 02 apr 2023 - 08 apr 2023
Aantal deelnemers 5-7
Plaatsen beschikbaar 7
Prijs € 1740,- (+ evt. toeslag 1-persoonskamer)

Boeken

Neem een optie

Focus

In deze fotoreis macrofotografie leer je de fijne kneepjes van het vak van fotograaf Lex van den Bosch. Het is een reis met intensieve begeleiding, leerzame presentaties en heel veel tips en uitleg onderweg. Elke dag snijden we een nieuw aspect van de close-up-fotografie aan: van het samenspel van voor- en achtergrond, (tegen)licht, scherpteverdeling, gefilterd licht tot kleurherhaling en -tegenstelling in je macrofoto’s.

Macrofotografie: van bijzondere bloemen tot roestige spijkers

Rode anemonen, spinnenorchissen, wilde gladiolen. Deze macrofotoreis draait vooral om bijzonder bloemen. Want wist je dat Griekenland het hoogste aantal soorten planten heeft van heel Europa? Maar je kunt je lens ook richten op roestige spijkers, mooie deursloten of kaarsjes in de kerk. Hoe dichter je erop zit, hoe meer de materialen hun karakter prijsgeven in je macrofoto’s.

Oog voor landschap en cultuur

En natuurlijk gebruiken we deze workshop-op-reis af en toe ook om het fantastische berglandschap te verkennen, met zijn intieme kloven, vervallen tempels en machtige uitzichten over met sneeuw bedekte toppen en weidse valleien. Want de Peloponnesos is prachtig in het voorjaar!

Reviews

**** Hele leuke en leerzame reis. Hoewel ik al weer een tijdje met macrofotografie bezig was, heb ik toch tijdens deze reis veel bijgeleerd. Ook door de leuke opdrachten die we kregen en het niet alleen maar focussen op bloempjes en plantjes. Macrofotografie is immers veel meer. Maar ik heb vooral genoten van de vele orchideeën. Vaak zag ik ze niet eens, zo klein maar zo mooi waren ze. Lex en Anton hadden mooie, gevarieerde locaties voor ons uitgezocht, in de bergen, aan de kust, tussen de olijfbomen en temidden van antieke opgravingen. En ’s avonds natuurlijk het heerlijke Griekse eten.
Nicolette
Het was een heerlijke week. Alle rust om wat creatieve dingen te proberen. De opdrachten en raadgevingen van Lex hielpen daarbij zeker. Ook had ik al ervaring met macrofotografie, ik heb toch weer wat nieuwe dingen opgepikt. En zoals ik gehoopt had, er omheen mooi weer en veel heerlijk eten en drinken.
Peter Cornelissen
***** De reis was top. Goed georganiseerd, goed begeleidt door Lex en Dimitra, maar had iets langer mogen duren (met name de eerste dag ben je aan het reizen in het donker (van Athene naar Xirokambi). Veel geleerd, ontdekt en heerlijk gegeten. De afwisseling in de locaties maken de reis nog interessanter, waarbij de "opdrachten" echt een uitdaging zijn om buiten je comfortzone te treden. Er is ook ruimte om even af te wijken van de opdrachten en "je eigen ding te doen".
Judith

Programma

Fotoreis macrofotografie van dag tot dag

DAG 1 – VAN AMSTERDAM NAAR XIROKAMBI

Je wordt in Athene door de begeleidende fotograaf Lex van den Bosch opgehaald om met de privé minibus in drie uur naar onze standplaats Xirokambi te rijden.

DAG 2 t/m 6 – Fotograferen in de Vallei en de bergen rond Sparta

Onze standplaats Xirokambi ligt in de vallei van Sparta, 13 km ten zuiden van deze befaamde stad uit de Griekse oudheid. Aan de westkant van de vallei rijst het Taygetos-gebergte op, tot een hoogte van ruim 2400 meter. In het oosten wordt de vallei begrensd door de Parnonas (1900 meter). In dit afwisselende landschap vinden we veel verschillende bloemen en planten, waaronder veel inheemse en beschermde soorten. Prachtig voor macrofoto’s! Tijdens deze macrofotoreis fotograferen we op verschillende hoogtes en ecosystemen. Een aantal fotolocaties ligt op loopafstand van Xirokambi; op andere dagen pakken we de auto.

DAG 7 – REIS VAN XIROKAMBI NAAR AMSTERDAM

Helaas, ook aan deze macrofotoreis komt een eind. In de loop van de ochtend rijden we met de privé-minibus naar het vliegveld van Athene voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Praktische Informatie

Deze fotoreis wordt georganiseerd in samenwerking met Aladin Travel. De reisorganisatie regelt voor ons de logistiek van de reis en is aangesloten bij het GGTO Garantiefonds.

Prijs

€ 1740,- (+ evt. toeslag 1-persoonskamer)
 • 6 Overnachtingen in tweepersoonskamers
 • Ontbijt en avondmaaltijden
 • Professionele en Nederlandstalige begeleiding
 • Lokale Engelssprekende gids
 • Transfer van en naar het vliegveld en lokaal vervoer
 • Toegang archeologische opgravingen
 • CO2-compensatie via het Fair Climate Fund

Niet inbegrepen:

Vlucht naar Athene, reis- en annuleringsverzekering, boekingskosten (€ 25), uitgaven lunch, drankjes bij het avondeten en persoonlijke uitgaven.

Meenemen

 • Camera met macrolens (of lens met macrostand)
 • Statief
 • Wandelschoenen
 • Vuilniszak (om in nat gras te kunnen liggen)

Begeleiding

Macrofotografie met een fotograaf/bioloog

De begeleiding van deze reis is in handen van de fotograaf Lex van den Bosch en lokale gids Dimitra Colomvakou. Lex is een ervaren macrofotograaf die mensen graag mee in het veld neemt om de kneepjes van het vak over te dragen. Als bioloog en kan hij je ook veel vertellen over de flora en fauna die je tegenkomt tijdens deze reis en hoe je ze in je macrofoto’s vast kunt leggen. Dimitra woont in Xirokambi, kent het gebied goed en spreekt naast Grieks ook vloeiend Engels.

Niveau

Voor wie is deze fotoreis macrofotografie geschikt?

Deze fotoreis is bedoeld voor iedereen die eens stevig de tanden in de dichtbijfotografie wil zetten. Je bent in ieder geval bekend met het instellen van je camera. De cursusreis is geschikt als je macrofografie wilt leren, maar zeker ook voor wie al ervaring heeft in het maken van macrofoto’s. Doordat we met twee begeleiders en een kleine groep werken, komt iedereen aan zijn trekken. In de blog van Lex kun je alvast veel opsteken als je met close-up-fotografie wilt beginnen.

Macrotempo

Het programma van deze macrofotoreis is afgestemd op dichtbijfotografie. Dat betekent dat we zomaar een uur kunnen blijven steken in een bloemenwei, want de macrowereld geeft zich echt niet zo gemakkelijk bloot. Een andere keer wandelen we van A naar B, meestal in een fotografentempo, zodat je rustig de tijd hebt om de omgeving in je op te nemen. De macrofoto’s bespreken we met de hele groep, doorgaans nog vóór het avondeten.

Goed ter been
We verwachten van de deelnemers dat zij goed ter been zijn. De omgeving is bergachtig, wegen en paden zijn oneffen.

Accommodatie

Standplaats Xirokambi & verblijf

Xirokambi is een levendig dorp met mooie natuurstenen huizen, 15 km ten zuiden van het beroemde Sparta. Je verblijft in een van de drie huizen die we tijdens deze reis ter beschikking hebben. Ieder huis beschikt over een gezellige woonkamer, keuken, twee badkamers en een grote veranda en of tuin. Je hebt je eigen kamer in het huis en deelt de badkamer. In de serre van restaurant Paralia kun je iedere dag genieten van een heerlijk ontbijt. De huizen en ontbijtlocatie liggen vlak bij elkaar.

Op loopafstand van je verblijf ligt het gezellige plein, met café’s en restaurants waar het genieten is van de lokale Griekse keuken. Er zijn verschillende winkeltjes en een pinautomaat.

Vervoer

Vluchtschema

De richtprijs voor de vlucht Amsterdam Athene met de KLM is € 350 inclusief ruimbagage.

Je kunt je vlucht zelf regelen of dit door Aladin Travel laten doen. Als je je eigen vlucht regelt, houd dan rekening met bovenstaande aankomst- en vertrektijden in verband met het vervoer naar de Peloponnesos.

Vervoer fotoreis macrofotografie

We reizen gedurende deze fotoreis met een privé-minibus; een Mercedes Vito of vergelijkbaar model. We maken een rouleerschema voor de auto’s, zodat iedereen afwisselend voor- of achterin kan zitten. Gezien de soms bochtige wegen en het bergachtige parcours is deze fotoreis niet geschikt voor mensen met wagenziekte of rugklachten.

Bijzonderheden

Griekenland: rijkste flora van Europa

Wist jij dat in Griekenland veel bijzondere bloemen en planten te vinden zijn voor mooie macrofoto’s? Dankzij de ligging aan de Middellandse zee, de hoogteverschillen en grote ongerepte gebieden telt Griekenland meer dan 5000 verschillende soorten. Zeldzaam, alom bekend, inheems en uitheems: je komt het allemaal tegen in de vallei van Sparta, de omringende bergen en de Mediterrane kust.