Fotoreis Athene

  • Fotograferen op bekende en onbekende plekken in Athene
  • Zwerven met je camera door achterafstraatjes
  • Veel aandacht voor straatfotografie
Athene OAKA Olympisch Stadion Zonsondergang
Athene Street Art
Athene Straatfotografie Onderwerp op voorgrond
Athene Street Art
Athene Straatfotografie Stadsfotografie
Athene Plaka Romeinse Agora
Athene Straatfotografie Plezier
Athene Judasbomen Athinas
Athene Straatfotografie Balanspunt
Athene OAKA Olympisch Stadion Zonsondergang
Athene Street Art
Athene Straatfotografie Onderwerp op voorgrond
Athene Street Art
Athene Straatfotografie Stadsfotografie
Athene Plaka Romeinse Agora
Athene Straatfotografie Plezier
Athene Judasbomen Athinas
Athene Straatfotografie Balanspunt
Athene OAKA Olympisch Stadion Zonsondergang
Athene Street Art
Athene Straatfotografie Onderwerp op voorgrond
Athene Street Art
Athene Straatfotografie Stadsfotografie
Athene Plaka Romeinse Agora
Athene Straatfotografie Plezier
Athene Judasbomen Athinas
Athene Straatfotografie Balanspunt
Categorieën:
Fotoreis Athene

Fotoreis Athene

Garant Vertrek
Wanneer? 02 nov 2023 - 06 nov 2023
Aantal deelnemers 5-6
Plaatsen beschikbaar 1
Prijs € 945

Boeken

Neem een optie

Focus

Athene: fotogenieke stad met millenia oude monumenten

Overal in de Griekse hoofdstad vind je sporen van de oudheid. Maar het is ook een moderne stad die bruist van het leven. Dat leven speelt zich voor een belangrijk deel af op straat. En door de vaak aangename temperatuur nemen de Atheners daar ook ruim de tijd voor. Terrassen, windowshopping, voor de winkel zitten of staan, met elkaar praten, jong en oud. Het is een stad van enorme tegenstellingen, waar oud en nieuw, arm en rijk, mooi en lelijk, heilig en godslasterlijk, kalm en bruisend steeds zij aan zij te vinden zijn.

Tegenstellingen, straatfotografie en compositie

Centrale thema’s tijdens deze fotoreis zijn de hierboven tegenstellingen en straatfotografie. Compositie loopt hier steeds als rode draad doorheen. Voorafgaand aan het fotoweekend ontvang je ons e-book met 20 verschillende compostiestijlen.

Maak je eigen fotoreportage in Athene

Het programma van deze fotoreis biedt ruimte om met een eigen thema aan de slag te gaan. Als je graag een reportage wilt maken, neem dan even contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of geef het aan op het boekingsformulier.

Reviews

Dit is een nieuwe fotoreis. Schrijf jij de eerste review?

Programma

Fotoreis Athene van dag tot dag

We houden iedere dag een fotobespreking in het hotel. Deze staan niet apart in het programma vermeld.

Donderdag 2 november

We verwachten je in het hotel aan het begin van de avond. Na de kennismaking en introductie gaan we samen in de buurt eten.

Vrijdag 3 november

Al wandelend en fotograferend door de stad komen we op een drukke markt, door straatjes met muurschilderingen, in een levendige studentenwijk. Na het avondeten fotograferen we de Akropolis bij nacht vanaf het dakterras van het hotel.

Zaterdag 4 november

Vandaag zoeken we iets ruimere locaties op in de stad, waaronder het oude Olympisch stadion met zijn prachtige lijnenspel en de paleistuinen. In de avonduren gaan we aan de slag met nachtfotografie op Plaka.

Zondag 5 november

De zondag is een uitgelezen dag om de Akropolis en omliggende opgravingen te bezoeken. We voegen ons bij de velen Atheners die vandaag deze wandeling maken en daarna afsluiten met een goede lunch op Plaka.

Na de lunch nemen we de metro naar OAKA, het ‘nieuwe’ Olympisch Stadion, om hier de fascinerende architectuur te fotograferen bij zonsondergang.

Maandag 6 november

Vertrek na het ontbijt.

 

Praktische Informatie

Het fotoweekend in Athene wordt georganiseerd door Photothema in samenwerking met Aladin Travel. De reisorganisatie regelt de logistiek van de reis en is aangesloten bij het GGTO Garantiefonds.

Reisvoorwaarden

Prijs

€ 945
  • 4 overnachtingen in een tweepersoonskamer incl. ontbijt
  • Professionele begeleiding door twee fotografen
  • Diverse tutorials, oa over nachtfotografie

Niet inbegrepen:

Vlucht, uitgaven voor lunch en avondeten (ca € 120), persoonlijke uitgaven, fooien, openbaar vervoer (ca € 25 ), toeristenbelasting (€ 10), annulerings- en reisverzekering, boekingskosten (€ 17,50) en bijdrage GGTO-garantiefonds (€ 7,50).

Toeslag eenpersoonskamer: € 190

Meenemen

  • Camera met accessoires
  • Statief
  • ND-filters en/of een big stopper (optioneel)
  • Drie weken voor vertrek ontvang je van ons de reisinformatie met daarin ook een meeneemlijstje

Begeleiding

Geef vooraf je wensen aan

De fotoreis Athene wordt begeleid door de fotografen Anton Harfst en Laurien van den Hoven, die twee jaar in deze stad gewoond en gewerkt hebben. Het programma biedt ruimte voor eigen invulling. Voorafgaand aan de reis kun je aangeven of je specifieke wensen hebt. Denk bijvoorbeeld aan het het maken van series over het dagelijks leven in Athene of de historie. Misschien wil je aan de slag met lange sluitertijden of dubbele belichting. Wij zorgen dat je op de juiste plekken komt voor het maken van je foto’s of gaan tussendoor individueel met je aan de slag.

Begeleiding voor beginnende fotografen

Ook als je nog niet zo lang fotografeert en/of de instellingen van de camera nog niet in de vingers hebt, is Athene een geschikte bestemming. De groep is klein en met twee begeleiders kunnen we ook voor jou ruim de tijd nemen.

Niveau

Fotoreis Athene voor fotografen van alle niveaus

Deze fotoreis is geschikt voor fotografen van alle niveaus. Het programma biedt de ruimte om beginners te helpen bij het kiezen van de juiste instellingen, terwijl je als meer ervaren fotografen met je eigen leerwensen of reportages aan de slag kunt.

Accommodatie

Verblijf

We verblijven in een centraal gelegen hotel, op loopafstand van twee metrostations. Het hotel heeft een dakterras met uitzicht op de Akropolis.

Vervoer

Vliegen naar Athens International Airport

Er gaan dagelijks verschillende vluchten naar Athene. Bij de boekingsbevestiging ontvang je de actuele vliegtarieven. Zodra de reis op garant vertrek komt, kun je dan kiezen om via Aladin je ticket te boeken of zelf je vlucht te regelen. Het programma is afgestemd op onderstaand vluchtschema.

02/11/2023 Amsterdam – Athene KL1575 12:20 – 16:35
06/11/2023 Athene – Amsterdam KL1574 13:35 – 16:10

Openbaar vervoer

Athene beschikt over een uitgebreid netwerk van bussen, trams en metro. Voor nog geen 10 euro reis je 5 dagen onbeperkt met alle OV. Een kaartje voor de metro van en naar het vliegveld kost € 16.

Bijzonderheden

Sightseeing

Fotograferen staat voorop tijdens deze fotoworkshop Athene. Indien je musea wilt bezoeken en meer belangrijke sites wilt zien, raden we je aan om een paar dagen bij te boeken of gewoon nog een keer terug te gaan.