Fotoweekend Walcheren: lange sluitertijden & zwart-witfotografie

Categorieën: Geen reizen of workshops gevonden
Fotoweekend Walcheren
Geen reizen of workshops gevonden Aantal deelnemers 4-6 Plaatsen beschikbaar 4 Prijs

Boeken

Geen reizen of workshops gevonden

Focus

Opnamen met lange sluitertijden voor prachtige foto's

Het maken van foto's met lange sluitertijden is een fascinerend onderdeel van de fotografie. Je gebruikt deze techniek natuurlijk in nachtfotografie, maar ook overdag leveren tijdopnamen vaak prachtige beelden op. Van verstild water met hier en daar een steen, van kolkend water tussen palen of van dansende wolkenluchten. Dit fotoweekend Westkapelle is geschikt voor iedereen die de kunst van de lange sluitertijden onder de knie wil krijgen en/of het heerlijk vindt om samen met anderen op een prachtplek met camera, statief en filters in de weer te gaan.

Zwart-wit fotografie

Op dag twee gaan we aan de slag met zwart-wit fotografie. Voor sprekende monochrome beelden is het van belang dat je voldoende contrast in je foto's hebt. We gaan hiermee aan de slag in het dorp en aan het strand. Je kunt ook je lange sluitertijden combineren met zwart-wit.

Reviews

Programma

Programma fotoweekend Walcheren

Onderstaand programma is deels flexibel en wordt aangepast aan de weersomstandigheden wanneer nodig. Vrijdag 20 november Het fotoweekend begint 's middags om 14.30 uur. Na de kennismaking en het doorspreken van het programma gaan we fotograferen langs het strand van Westkapelle voor, tijdens en na zonsondergang. De statieven en filters gaan natuurlijk mee. Daarna gaan we terug naar het hotel om daar te eten. We sluiten deze eerste dag af met een fotobespreking. Zaterdag 21 november Vandaag staan Westkapelle en Vlissingen op het programma. We beginnen voor zonsopgang met een fotosessie in de duinen. Na ons ontbijt zwerven we door Westkapelle, waar de dijk, kleine huizen en vuurtoren zich prima lenen om te spelen met zwart-witfotografie. Na de lunch rijden we door naar Vlissingen. Hier maken we een mooie fotowandeling langs de boulevard en gaan aan de slag met lange sluitertijden bij het namiddaglicht. Terug in het hotel gaan we eerst eten en daarna de foto's van vandaag bespreken. Zondag 22 november We checken meteen na ons ontbijt uit om tussen de strekdammen langs de kust van Walcheren te fotograferen. We vervolgen onze weg via Neeltje Jans naar Noord-Beveland. Hier maken we stops langs de dijk en onder de Zeelandbrug; stuk voor stuk mooie plekken voor zwart-witfotografie en/of lange sluitertijden. We sluiten het fotoweekend Zeeland af in de haven van Colijnsplaat. Afsluiting tussen 15.30 en 16 uur.

Praktische Informatie

Deze fotoreis valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant. Voor deze workshop zijn de voorwaarden van toepassing voor onze meerdaagse fotoworkshops, alsmede het Fotoreizigers corona-protocol.

Begeleiding

Fotobesprekingen en begeleiding fotoweekend Walcheren

De workshop wordt begeleid door de fotografen Anton Harfst en Laurien van den HovenDeelnemers kunnen rekenen op persoonlijke begeleiding. We hebben een ruimte in het hotel ter beschikking om de foto’s te bespreken. Daarnaast is het handig als je een laptop bij je hebt voor backup van foto’s, maar zeker ook om ze te bekijken. 

Niveau

Fotoweekend voor fotografen die bekend zijn met de instellingen van hun camera

We gaan er voor deze workshop vanuit dat je goed bekend bent met camera-instellingen als iso, diafragma en sluitertijd.  Je hoeft geen ervaring te hebben met het fotograferen met lange sluitertijden of zwart-wit fotografie.

Accommodatie

Hotel achter de duinen

Fletcher hotel Zuiderduin ligt net achter de duinen van Westkapelle en op een paar minuten lopen van het strand met prachtige strekdammen. We eten in het restaurant van het hotel en hebben een ruimte ter beschikking voor de fotobespreking.  

Vervoer

Het hebben van een eigen auto is voorwaarde voor deelname aan deze workshop. Iedere deelnemer rijdt zijn/haar eigen auto naar de verschillende fotolocaties.

Bijzonderheden

Op deze fotoreis is ons corona-protocol van toepassing.

Fotograferen met filters

Voor het maken van tijdopnamen overdag heb je filters nodig. Door een filter voor je lens te plaatsen, is het mogelijk om de sluitertijd te verlengen. Als je water enkele seconden krijg je een melkachtig effect waar tijdopnamen zo bekend om staan. Neutral Density (ND) filters of grijsfilters zijn er in verschillende grijstinten met de aanduiding 2, 4 of 8. Deze getallen geven het aantal stops aan. Hoe lichter het overdag is, hoe donker je filter moet zijn om een duidelijk effect te zien. Daarom kun je filters vaak stapelen in een schuifsysteem. Een big stopper is een filter waarmee je in een keer 10 stops onderbelicht. Deze 10 stops heb je op een zonnige dag echt nodig.

Als je tijdens deze workshop wilt uitproberen of je het leuk vindt om met filters te werken, kun je het beste goedkope filters aanschaffen. Nadeel hiervan is dat je foto’s vaak een kleurzweem krijgen. Maar echt goede filters zijn behoorlijk prijzig, dus dan wil je wel zeker zijn dat je ze vaker gebruikt. Koop in ieder geval geen draaibare grijsfilters, want deze geven een vervelende lichtvervorming boven ND-6 en zijn daardoor eigenlijk onbruikbaar. Je kunt Anton om advies vragen welke filters jij het beste kunt aanschaffen.


Oeps! We konden je formulier niet vinden.