Yukon & Alaska individueel

Fotograferen in de VS en Canada

Noord-Amerika: een walhalla voor fotografen

Laat je inspireren door wereldberoemde fotografen als Ansel Adams of Vivian Maier. Zoek veel gefotografeerde (en gefilmde) plekken op of ontdek juist de plekken waar bijna nooit iemand komt. In Canada en de Verenigde Staten kan eigenlijk iedere fotograaf wel uit de voeten.

Fotograferen in de VS

In de VS mag je alles wat van de openbare weg zichtbaar is fotograferen. Dit geeft je als fotograaf veel ruimte en vrijheid, zeker als je graag straatfotografie doet. De mogelijkheden voor landschaps- en natuurfotografen zijn eindeloos. Je kunt kiezen voor immens populaire plekken als Yellowstone of de Moab canyons in Utah. Maar het land is zo groot en het landschap zo veelzijdig dat je ook buiten de platgetreden paden prachtig kunt fotograferen.

Fotograferen in Canada

De mogelijkheden voor landschaps- en natuurfotografen in Canada zijn eindeloos. Van bekende highlights als de Niagara Falls, de Rockies en noorderlicht in Yellowknife , tot wedstrijden met sledehonden. Maar er zijn ook eindeloos veel plekken buiten de gebaande paden waar avontuurlijk ingestelde fotografen hun hart kunnen ophalen.

Net als in de VS mag je in Canada alles wat je in de openbare ruimte ziet fotograferen. Met een belangrijke kanttekening: je mag geen overtreding begaan terwijl je aan het fotograferen bent. Dat geldt zelfs al voor Jaywalking😁. Het maken van naaktfoto’s ligt gevoelig; het fotograferen van naakte minderjarigen is een absolute no-no. Van de grote steden is Vancouver met zijn grote bruggen en ligging aan de oceaan de meest aansprekende voor fotografen.

 

Ga met ons mee op fotoreis naar de VS of Canada

Dat Noord-Amerika een werelddeel is van uitersten zie je terug in onze fotoreizen. We organiseren in de oneven jaren een fotoreis naar het 24/7 bruisende New York. In de even jaren kun je mee op de fotoreis Alaska en Yukon (Canada); zeer dunbevolkte gebieden waar je de magie van de onbewoonde wereld nog kunt voelen én vastleggen.

De Fotoreizigers in Noord-Amerika: van de drukte naar de leegte

Laten we voorop stellen: wij zijn geen Noord-Amerika-kenners. Een aantal plekken kennen Anton en Laurien echter goed en dat zijn ook meteen onze reisbestemmingen in de VS en Canada: New York en Yukon. In beide gevallen lokt familie ons sinds 2003 regelmatig naar de overzijde van de oceaan.

De Big Apple fascineert ons: de veelzijdigheid van de mensen en de manier waarop je op straat de ruimte krijgt om te fotograferen. Wat een walhalla voor straatfotografie! We verblijven tijdens de fotoreis New York in de Griekse wijk Astoria en dat voelt toch altijd een beetje als thuis.

Het noorden van Canada is zo ontzettend anders dan alle andere bestemmingen die we kennen: intens leeg en behoorlijk koud. En wat zijn de mensen die je hier ontmoet dan bijzonder en warm.

Inspiratie in beeld

Fotografen uit de VS en Canada

Een hele kleine greep.

Deel dit met je fotovrienden