Tombstone Territorial Park Yukon

Fotograferen in Canada

Canada: walhalla voor natuurfotografen

De mogelijkheden voor landschaps- en natuurfotografen in Canada zijn eindeloos. Van bekende highlights als de Niagara Falls, de Rockies en noorderlicht in Yellowknife, tot wedstrijden met sledehonden. Maar er zijn ook eindeloos veel plekken buiten de gebaande paden waar avontuurlijk ingestelde fotografen hun hart kunnen ophalen.

Zo’n plek is Yukon. Dit Territorium (of deelstaat), ligt naast het Amerikaanse Alaska, hoog in het noordwesten van Canada. Elf maal groter dan Nederland met slechts 45.000 inwoners, waarvan de helft in de hoofdstad Whitehorse wonen. Het gebied is dus vooral enorm uitgestrekt, onbewoond en indrukwekkend. Ongerepte natuur, machtige rivieren, bergen en toendra’s. En eind augustus / begin september beginnen de herfstkleuren al te vlammen.

In deze wereld leven van oudsher de oorspronkelijk bewoners zoals bijvoorbeeld de Champagne en Aishihik First Nations of Kwanlin Dün First Nation. In totaal 14 First Nations in Yukon en nog acht die hun territorium hebben over de grenzen heen. Naast deze originele bewoners met hun eigen culturen en talen, vinden we oude en nieuwe pioniers die hier hun bestaan opbouwen.

Ga met ons mee op fotoreis naar Yukon

Anton en Laurien begeleiden de 17-daagse fotoreis naar de Yukon in het noordwesten van Canada (grenzend aan Alaska); een zeer  dunbevolkt gebied waar je de magie van de onbewoonde wereld nog kunt voelen én vastleggen. De eerstvolgende reis staat ingepland voor augustus 2022.

Vanwege het besluit van de Canadeze overheid om de grensovergang tussen Yukon en Alaska op de hoogte van Dawson reeds op 1 september te sluiten, hebben we besloten deze reis in ieder geval in 2023 uit het programma te halen. Er is geen goede alternatieve route en de reis vervroegen is ook geen optie ivm de planning rond de herfstkleuren.

Inspiratie in beeld

Fotografen uit de VS en Canada

Een hele kleine greep.

Deel dit met je fotovrienden
BEL ME NU
+
Bel mij!