Tombstone Territorial Park Yukon

Fotograferen in Canada

Canada: walhalla voor natuurfotografen

De mogelijkheden om te fotograferen in Canada zijn eindeloos. Vooral natuur- en landschapsfotografen komn hier aan hun trekken. Van bekende highlights als de Niagara Falls, de Rockies en noorderlicht in Yellowknife, tot wedstrijden met sledehonden. Maar er zijn ook eindeloos veel plekken buiten de gebaande paden waar avontuurlijk ingestelde fotografen hun hart kunnen ophalen.

Zo’n plek is de Yukon. Dit Territorium (of deelstaat), ligt naast het Amerikaanse Alaska, hoog in het noordwesten van Canada. Elf maal groter dan Nederland met slechts 45.000 inwoners, waarvan tweederde in de hoofdstad Whitehorse woont. Het gebied is dus vooral enorm uitgestrekt, onbewoond en indrukwekkend. Ongerepte natuur, machtige rivieren, bergen en toendra’s. En eind augustus / begin september beginnen de herfstkleuren al te vlammen.

In deze wereld leven van oudsher de oorspronkelijk bewoners zoals bijvoorbeeld de Champagne en Aishihik First Nations of Kwanlin Dün First Nation. In totaal 14 First Nations in Yukon en nog acht die hun territorium hebben over de grenzen heen. Naast deze originele bewoners met hun eigen culturen en talen, vinden we oude en nieuwe pioniers die hier hun bestaan opbouwen.

Fotograferen in Canada: ga mee op onze fotoreis naar de Yukon en Alaska

Anton en Laurien begeleiden de 17-daagse fotoreis naar de Yukon en Alaska; een zeer  dunbevolkt gebied waar je de magie van de onbewoonde wereld nog kunt voelen én vastleggen.

We organiseren de reis eens per twee jaar. Interesse in de reis in 2026? Laat ons alvast je interesse weten.

Inspiratie in beeld

Fotografen uit de VS en Canada

Een hele kleine greep.

Deel dit met je fotovrienden
BEL ME NU
+
Bel mij!