Yukon & Alaska individueel

Fotograferen in Canada

Canada: walhalla voor natuurfotografen

De mogelijkheden voor landschaps- en natuurfotografen in Canada zijn eindeloos. Van bekende highlights als de Niagara Falls, de Rockies en noorderlicht in Yellowknife, tot wedstrijden met sledehonden. Maar er zijn ook eindeloos veel plekken buiten de gebaande paden waar avontuurlijk ingestelde fotografen hun hart kunnen ophalen.

In Canada mag je alles wat je in de openbare ruimte ziet fotograferen. Met een belangrijke kanttekening: je mag geen overtreding begaan terwijl je aan het fotograferen bent. Dat geldt zelfs al voor Jaywalking😁. Het maken van naaktfoto’s ligt gevoelig; het fotograferen van naakte minderjarigen is een absolute no-no. Van de grote steden is Vancouver met zijn grote bruggen en ligging aan de oceaan de meest aansprekende voor fotografen.

Ga met ons mee op fotoreis naar Yukon

Anton en Laurien begeleiden de 17-daagse fotoreis naar de Yukon in het noordwesten van Canada (grenzend aan Alaska); een zeer  dunbevolkt gebied waar je de magie van de onbewoonde wereld nog kunt voelen én vastleggen. De eerstvolgende reis staat ingepland voor augustus 2022.

Vanwege het besluit van de Canadeze overheid om de grensovergang tussen Yukon en Alaska op de hoogte van Dawson reeds op 1 september te sluiten, hebben we besloten deze reis in ieder geval dit jaar uit het programma te halen. Er is geen goede alternatieve route en de reis vervroegen is ook geen optie ivm de planning rond de herfstkleuren.

Inspiratie in beeld

Fotografen uit de VS en Canada

Een hele kleine greep.

Deel dit met je fotovrienden
BEL ME NU
+
Bel mij!