Bestemmingen

Bestemmingen

 

Onze bestemmingen: niet te veel, maar als we ze doen dan doen we ze ook goed

De Fotoreizigers nemen je mee op fotoreizen naar een aantal bijzondere bestemmingen Naar plekken met een verhaal, waar jij je met je camera heerlijk kunt uitleven tussen de mensen of in het landschap. Die plekken vinden en contacten leggen kost tijd. We investeren daarom liever in een aantal plekken heel goed, zodat we kunnen zorgen dat jij op bijzondere plekken kunt fotograferen.
Op de pagina’s Fotograferen in …. vind je achtergrondinformatie over onze bestemmingen, met handige links, bijzonderheden en natuurlijk inspirerende foto’s.

Nieuwe bestemmingen

Komen er dan geen nieuwe reizen bij? Natuurlijk wel. Achter de schermen zijn we druk bezig met het ontwikkelen van nieuwe programma’s. Ook naar andere dan bovengenoemde landen. Abonneer je op onze nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte als we een mooie nieuwe fotoreis in ons aanbod hebben.

De kunst van het verkennen

Achter iedere nieuwe bestemming en iedere nieuwe fotoreis schuilen een of meerdere verkenningen. Vaak zijn Anton, Laurien of Lex al eerder in een gebied geweest, voordat we besluiten om het te gaan verkennen voor een fotografiereis. Tijdens zo’n verkenning gaan we niet alleen op zoek naar de mooie plekken. Het is van belang dat we weten hoe laat we ergens moeten zijn. Soms vanwege het licht, soms omdat je andere toeristen wilt vermijden. Of juist omdat je wilt dat de lokalen op straat zijn. En omdat wij ontmoetingen graag een plek geven in onze reizen, gaan we niet alleen op zoek naar plekken met een verhaal maar ook naar mensen met een verhaal.

Speuren naar goede accommodatie op fotogenieke plekken

Het vinden van goede accommodatie is vaak een hele puzzel. Je wilt tijdens een fotoreis namelijk niet slapen in een omgeving waar niks te fotograferen valt. Dus gaan we op zoek naar leuke hotelletjes, waar de vroege vogels onder jullie voor het ontbijt alvast wat foto’s kunnen maken. Een ander heeft totaal geen behoefte aan ‘een uurtje voor zichzelf’ en struint dan in de omgeving rond met de camera. De accommodatie moet ook niet al te ver liggen van de plekken waar wij willen gaan fotograferen, want ieder uur in de auto is er een te veel.

Puntjes op de i

En dan zijn er zaken als: waar kunnen we lekker en betaalbaar eten en hoe zit het met het vervoer? Staan de orchideeën dit jaar op dezelfde plek en staan ze al in bloei? Sommige dingen kunnen we vanuit ons kantoor uitzoeken, maar of een lokale bus echt rijdt – en op tijd – moet je toch wel even uitproberen tijdens je verkenning. Omdat zaken ook op het laatste moment kunnen veranderen reizen we meestal een paar dagen voor de groep uit. Zo weten we zeker dat alles klopt.

Deel dit met je fotovrienden
BEL ME NU
+
Bel mij!