Fotoreizigers Fotoreizen

Fotoreizigers: expert in fotoreizen met focus op landschap & cultuur

De Fotoreizigers lanceren: fotoreizen in eigen land

Nu de wereld langzaam weer in beweging komt en reizen weer kan, lanceren de Fotoreizigers fotoreizen in eigen land. Samen fotograferen op prachtige locaties, foto’s bespreken, nieuwe technieken leren en er even helemaal uit zijn.

De fotoreizen in eigen land zijn wat korter dan onze fotoreizen in het buitenland. Ook zijn de groepjes kleiner – van maximaal 8 nu hoogstens 6 deelnemers  – en werken we met een corona-protocol, dat aansluit bij de protocollen van de RIVM en de fotobond.

Boek een fotoreis in eigen land

Op reis door je foto’s

Nu de hele wereld stil staat, nodigen de Fotoreizigers je van harte uit om op reis te gaan door je foto’s. Foto’s die je vergeten was, of juist beelden die nog haarscherp op je netvlies staan. Foto’s uit een grijs verleden of van een recente trip.

Je bent van harte welkom deze foto’s te delen in de Facebookgroep, die we speciaal hiervoor in het leven hebben geroepen.

Anton, Laurien & Lex
#opreisdoorjefotos

De wereld ontdekken met je camera en andere culturen ontmoeten. Dat kan met de fotoreizen en workshops van de Fotoreizigers. Wij zijn expert in fotoreizen waarbij je een tik dieper een bestemming induikt.  Je hoort verhalen over landschap en natuur, maakt deel uit van activiteiten en ontmoet mensen. We werken niet met modellen of in scene gezette taferelen; bij de Fotoreizigers fotografeer je het echte leven. De foto’s die je maakt zul je daarom niet snel tegenkomen in fotoalbums bij anderen; het zijn unieke, spontane momenten die de sfeer en het karakter van je reis bepalen.

Boek flexibel: neem een optie

We kunnen ons goed voorstellen dat je op dit moment huiverig bent om een reis te boeken. Gelukkig kun je bij ons een optie nemen op een fotoreis, inclusief een reservering van eventuele vluchten. De lengte van een optie is normaal gesproken maximaal 3 maanden. In de huidige situatie verlengen we de optietermijn tot 8 weken voor vertrek. Dit is de datum tot waarop we een vlucht kunnen vasthouden. Indien deze datum korter voor vertrek ligt, communiceren we dit bij het bevestigen van je optie. De kosten van een optie bedragen € 25. Besluit je je zelf om niet mee te gaan, dan krijg je deze kosten niet terug. Als wij de reis annuleren, storten wij het bedrag terug.

Plekken met een verhaal

De Fotoreizigers nemen je mee op fotoreis naar een aantal bijzondere bestemmingen in Europa, Noord-Amerika en het Midden-Oosten. Naar plekken met een verhaal, waar jij je met je camera heerlijk kunt uitleven tussen de mensen of in het landschap. In Griekenland beleef en fotografeer je samen met de Fotoreizigers de kracht en saamhorigheid tijdens de olijfoogst, de tradities van Grieks Pasen of de bijzondere sfeer van verlaten plekken. Je reisbegeleiders kennen de mensen en spreken de taal, waardoor ook jij  plekken kunt fotograferen waar je anders niet zo snel zou komen.  Of ontdek onze reis naar Yukon. In het noordwesten van Canada staat de magie van de onbewoonde wereld centraal. Hier fotografeer je landschappen waar je de stilte voelt en hoort. En geniet je van de verhalen van Chief James Allen, die je laat zien hoe de First Nations die magie een plek geven in hun dagelijks leven.

De perfecte mix tussen reizen, cultuur, natuur en fotografie

Ben je ook benieuwd naar de perfecte mix tussen reizen, cultuur, natuur en fotografie? Ontdek dan ons aanbod of lees hoe anderen onze reizen hebben ervaren! Laat je inspireren door onze blogs en verhalen van eerder gemaakte reizen, ontmoetingen met anderen en fotovriendschappen die zijn ontstaan. We nemen je mee naar rauwe urbex locaties of bieden je de mogelijkheid om bijzondere culturele evenementen zoals Grieks Pasen vast te leggen met je camera. De Etna op om het fascinerende contrast tussen zwarte lava en witte sneeuw te fotograferen. Je camera even vergeten in het immense en lege landschap van Noord-Amerika.We zijn niet alleen in de natuur te vinden maar ook in de ‘urban jungle’; bekende en onbekende plekken in New York spotten en vastleggen. Nachtfotografie is altijd een uitdaging, maar wat kan het mooie resultaten geven.

De Fotoreizigers zijn er voor jou

Iedere reis kun je rekenen op onze volle aandacht en professionele begeleiding. Zodat jij de beelden kunt maken zoals jij die voor ogen hebt.  Onze begeleidende fotografen zijn er tijdens de reis helemaal voor jou en de andere deelnemers. Zij fotograferen mee om te zien wat juiste instellingen zijn. De fotografen zijn nooit aan het fotograferen voor een andere opdracht. Tijdens de fotoshoots is de fotograaf/reisbegeleider altijd aanwezig om jouw vragen te beantwoorden en je waar nodig te helpen met instellingen of te sparren over de compositie. Met de Fotoreizigers fotoreizen gaan maximaal 8 enthousiaste fotografen zoals jij mee en bijna altijd twee begeleidende fotografen. Een klein gezelschap en deskundige, professionele begeleiding.

Maak kennis met ons team

Duurzamer op reis

Met bestemmingen dichterbij, minder plastic en CO2-compensatie zetten we ons in voor duurzamer reizen. De CO2 uitstoot van zowel lokaal vervoer als je reis naar je bestemming wordt standaard door ons gecompenseerd. Ook als je zelf je vlucht boekt, compenseren we de uitstoot van de CO2 via het FairClimateFund. Om reizen dichterbij te stimuleren krijg je van ons een cadeaubon van €75 als je drie keer met ons op fotoreis binnen Europa bent geweest. Reis je met de trein en niet met het vliegtuig naar je bestemming buiten Nederland, dan ontvang je van ons bovendien een korting van € 25 op de reissom.

Meer over duurzaam reizen

Waarom zijn Fotoreizigers dé expert in fotoreizen met oog voor landschap & cultuur?

Waarom zou je voor een reis bij ons kiezen? Bij Fotoreizigers maak je geen gewone fotografie vakanties. Dé vijf redenen om bij ons een fotoreis te boeken zijn:

  1. Uitstekend georganiseerde fotoreizen
  2. Natuur EN cultuur in de hoofdrol
  3. Unieke foto-ervaringen met locals
  4. Professionele en toegankelijke begeleiding
  5. Uitgebreid advies, ook voor en na de reis

Iedere reis heeft maar beperkt plaats om de groepen klein te houden zodat we jullie optimaal kunnen begeleiden en adviseren.

Naar de fotoreizen

Van een mooie foto een perfecte herinnering maken; onze workshops

Fotoreizigers biedt meer dan het ontdekken van unieke plekken door de ogen van een camera: we geven ook regelmatig workshops, zodat je nog meer kunt met je camera en je foto’s. Als je net de fotografie aan het ontdekken bent, kijk dan eens naar onze workshop voor beginners. Maar je kunt ook bij ons terecht voor workshops voor gevorderden over lange sluitertijden. En we bieden een uitgebreide variatie aan workshops aan in samenwerking met Photothema. Daarnaast geven we je met onze blogs ook regelmatig tips bijvoorbeeld over het maken van betere reisfoto’s.

Vragen aan de Fotoreigers?

Ben jij inmiddels ook overtuigd hoe bijzonder een fotoreis kan zijn? Ben je geïnspireerd geraakt door fotoblogs? Maar heb je wellicht toch nog vragen? Praktische vragen over fotografie of juist vragen over de route of de locatie? Schroom niet om contact met ons op te nemen. We horen graag wat je nog zou willen weten voor je en reis boekt en denken graag met je mee om er ook voor jou een onvergetelijke ervaring van te maken.

Neem contact op

 

 

Deel dit met je fotovrienden